Jump to content

Recommended Posts

 

 

:thumbsup: a mój jabułkowy 23 dzień już pyka,ciekawe co z niego będzie?

Trochę za długo pyka na moje oko w nim już nie ma cukru. Ściągnij go z nad osadu do drugiego baniaczka i wtedy zrób pomiar zawartości cukru. Jak będzie 0 dałbym 2g bentonitu i odstawił na 2-3 dni. Po tym czasie zlewasz cydr z nad osadu i jak chcesz mieć gazowany to dodajesz 8g/l cukru. Jeżeli przed dodanie cukru stwierdzisz, że cydr jest dla Ciebie za mocno wytrawny dosłodź go ksylitolem max. do 25g powyżej jak dla mnie jest za słodki, najlepiej jest dosładzać mniejszymi dawkami ksylitolu do pożądanej słodkości.  

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.