junior Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Października 2021 poszukuje sprawdzonego przepisu na salami z jelenia Cytuj junior Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18577-salami-z-jelenia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Października 2021 poszukuje sprawdzonego przepisu na salami z jelenia Czy możesz podać jakie wymagania powinien zawierać przepis aby był do wielokrotnego powielenia? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18577-salami-z-jelenia/#findComment-728095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior Opublikowano 24 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Października 2021 proporcje jak i przyprawy to kwestia względna wydaje sie że największy problem to dojrzewanie wędliny, temperatura wilgotność Cytuj junior Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18577-salami-z-jelenia/#findComment-728359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Października 2021 (edytowane) Dojrzewanie to 12ºC i ok.80 % wilgotności. Jak ma być typowe fermentowane salami to jeszcze potrzeba dodać kultury startowe i ją fermentować.Od tego postu masz salami z dzika. Podobnie robił bym z jelenia tylko pominął wołowinę bo jeleń na ogół dobrze klei.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-wędliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/?p=644150 Edytowane 24 Października 2021 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18577-salami-z-jelenia/#findComment-728361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Października 2021 Włoskie "salame di cervo". https://wedlinydomowe.pl/en/viewtopic.php?f=5&t=6979&p=24595&sid=aed8cc67d36cfa1fc23fe80498a12ef4#p24595 Dawno nie robiłem ale zamierzam w przyszłym miesiącu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18577-salami-z-jelenia/#findComment-728364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.