Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ilość prawidłowa przy Twoim założeniu. Ja jeszcze dawałem przyprawy. Może jak nasz czym nastrzyknać ja. 24 h to nie jest dużo czasu. Osobiście dałbym większe stężenie . Ilość soli coś w deseń (dałbym trochę mniej) jednodniowego peklowania czy według Dziadka czy Szczepana. Zawsze można dosolic na talerzu. Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18858-solanka-8-z-samej-soli/#findComment-745746
Udostępnij na innych stronach

Nastrzyknij golonki 10% solanką, w ilości 10% wagi mięsa i zostaw w lodówce na 24 godziny. Nie będziesz musiał dodawać soli.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18858-solanka-8-z-samej-soli/#findComment-745769
Udostępnij na innych stronach

http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htm

myślę ,że ta jest bardziej czytelna  :)

Edytowane przez Yerba

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18858-solanka-8-z-samej-soli/#findComment-745909
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.