Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytaj trochę na forum tam wszystko jest. Oprócz tego załączam link.

Ja przy otworze 22x22cm mam deflektor 40x40cm

Co do pytania -powinieneś przeczytać do czego służy deflektor i wtedy sam odpowiesz na swoje pytanie i doczytać na forum.

Projekt _ budowa wędzarni. Grudzień 2013.pdf

Przeczytałem natomiast dalej nie wiem czy ten wymiar jakoś sobie regulować czy nie.bo to oryginalny deflektor kupiony w zestawie
A w jakim zestawie?. Daj zdjęcie. Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Też mam problem z ustawieniem, co powoduje że w różnych miejscach mam różne temperatury. Może mam za mały deflektor ?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Też mam problem z ustawieniem

To zapytajcie producenta tego zestawu  :thumbsup:  

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

nie wiem czy wyżej podnieść ten deflektor czy nie

@Bomba1982,

Podałeś konkretny zestaw, w którym nie wiesz, jak ustawić deflektor.

Zatem powtarzam: zapytaj producenta.

To jest tzw. trudny przypadek i tylko autor optymalnie Ci podpowie.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

To jest tzw. trudny przypadek i tylko autor optymalnie Ci podpowie.

Powiedział bym więcej. To jest arcytrudny przypadek, przypadek w który nawet sam "wynalazca" tego czegoś, nie jest w stanie udzielić prawidłowej odpowiedzi :D .

A jakie w tej budce są możliwości regulacji? Nikt ci tego nie powie. Postaw deflektor 4 -5 cm nad rurą i wędź. O równomiernym rozłożeniu temperatury w takiej małej komorze zapomnij. Działaj,przekładają kije a przekonasz się że wysokość deflektora w tej konstrukcji to nie jest twój największy problem. Musisz poprostu poznać tego potwora w boju i uczyć się jej(wędzarni). Z tym paleniskiem można wędzić natomiast komora jest zdecydowanie za mała. Co nie znaczy że się nie da. Powodzenia i wytrwałości

Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka