Skocz do zawartości

[Rok 1954] Zasadnicze receptury gastronomiczne. Zeszyt II.


Rekomendowane odpowiedzi

post-39694-0-79092900-1650733569_thumb.jpgpost-39694-0-25522400-1650733577_thumb.jpg


post-39694-0-77577500-1650733584_thumb.jpgpost-39694-0-92587000-1650733589_thumb.jpg


post-39694-0-34177400-1650733597_thumb.jpgpost-39694-0-52896100-1650733603_thumb.jpg


post-39694-0-09439600-1650733610_thumb.jpgpost-39694-0-93940500-1650733619_thumb.jpg


post-39694-0-97505400-1650733625_thumb.jpgpost-39694-0-95533900-1650733632_thumb.jpg


post-39694-0-26145100-1650733640_thumb.jpgpost-39694-0-83240800-1650733646_thumb.jpg


post-39694-0-64336500-1650733652_thumb.jpgpost-39694-0-51585400-1650733661_thumb.jpg


post-39694-0-59089800-1650733668_thumb.jpgpost-39694-0-43335000-1650733676_thumb.jpg


post-39694-0-59820500-1650733684_thumb.jpgpost-39694-0-47487100-1650733692_thumb.jpg


post-39694-0-04098400-1650733700_thumb.jpgpost-39694-0-24856800-1650733709_thumb.jpg


post-39694-0-53782300-1650733716_thumb.jpgpost-39694-0-91571700-1650733724_thumb.jpg


post-39694-0-94186100-1650733734_thumb.jpgpost-39694-0-47869400-1650733742_thumb.jpg


post-39694-0-98608800-1650733749_thumb.jpgpost-39694-0-11717400-1650733757_thumb.jpg


post-39694-0-25175700-1650733764_thumb.jpgpost-39694-0-21351300-1650733772_thumb.jpg


post-39694-0-95446000-1650733779_thumb.jpgpost-39694-0-63980800-1650733787_thumb.jpg


post-39694-0-16435000-1650733798_thumb.jpgpost-39694-0-99255100-1650733806_thumb.jpg


post-39694-0-21041200-1650733814_thumb.jpgpost-39694-0-05202400-1650733822_thumb.jpg


post-39694-0-51905200-1650733828_thumb.jpgpost-39694-0-36729300-1650733835_thumb.jpg


post-39694-0-85155000-1650733843_thumb.jpgpost-39694-0-94632100-1650733850_thumb.jpg


post-39694-0-13732700-1650733858_thumb.jpgpost-39694-0-84531700-1650733864_thumb.jpg


post-39694-0-36212300-1650733872_thumb.jpgpost-39694-0-56635000-1650733879_thumb.jpg


post-39694-0-91396400-1650733886_thumb.jpgpost-39694-0-66947000-1650733895_thumb.jpg


post-39694-0-32100400-1650733903_thumb.jpgpost-39694-0-31343500-1650733914_thumb.jpg


post-39694-0-06282000-1650733924_thumb.jpgpost-39694-0-22485500-1650733932_thumb.jpg


post-39694-0-92248600-1650733942_thumb.jpgpost-39694-0-99427700-1650733952_thumb.jpg


„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-764396
Udostępnij na innych stronach

post-39694-0-66656600-1650734229_thumb.jpgpost-39694-0-81240700-1650734236_thumb.jpg

post-39694-0-92706600-1650734241_thumb.jpgpost-39694-0-71643900-1650734248_thumb.jpg

post-39694-0-77252600-1650734255_thumb.jpgpost-39694-0-42369600-1650734262_thumb.jpg

post-39694-0-19467300-1650734269_thumb.jpgpost-39694-0-97410900-1650734276_thumb.jpg

post-39694-0-05692500-1650734284_thumb.jpgpost-39694-0-03581800-1650734291_thumb.jpg

post-39694-0-84881700-1650734297_thumb.jpgpost-39694-0-62196700-1650734304_thumb.jpg

post-39694-0-65216500-1650734312_thumb.jpgpost-39694-0-02672400-1650734321_thumb.jpg

post-39694-0-68678800-1650734328_thumb.jpgpost-39694-0-17929000-1650734335_thumb.jpg

post-39694-0-07616800-1650734342_thumb.jpgpost-39694-0-09312800-1650734349_thumb.jpg

post-39694-0-93903600-1650734356_thumb.jpgpost-39694-0-95709500-1650734365_thumb.jpg

post-39694-0-93067300-1650734372_thumb.jpgpost-39694-0-69300200-1650734380_thumb.jpg

post-39694-0-00820400-1650734388_thumb.jpgpost-39694-0-96834400-1650734393_thumb.jpg

post-39694-0-13258100-1650734408_thumb.jpg

 

Materiały w plikach pdf nadesłał Kolega Wilq1x,

Na potrzeby portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-764398
Udostępnij na innych stronach

Brak strony 105

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-764529
Udostępnij na innych stronach

Na pewno? :D

 

post-39694-0-71643900-1650734248.jpg

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-764535
Udostępnij na innych stronach

 

 

Brak strony 105

Czas już wstać. :facepalm:

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-764540
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jakim rodzajem mięsa jest gryf,

Gryf nie jest mięsem. Nie zawiera tkanki mięśniowej.

Gryf należy do podrobów wołowych. Pod nazwą kryje się gruczoł mleczny - wymiona.

 W jednym z przepisów garmażeryjnych znalazłem recepturę na "flaczki śląskie". Jeden z podstawowych składników jest gryf.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-765219
Udostępnij na innych stronach

wymiona -gryf  przy końcu tej strony 

Kuchenne rozterki początkującej Blogerki: CO NA CO? Edytowane przez DZIADEK
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-765232
Udostępnij na innych stronach

Pamietam jak moja babcia w dobie kryzysu robila takie flaczki z wymiona , teraz to chyba nie do kupienia w sklepie ,

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-765296
Udostępnij na innych stronach

Pokaż zdjęcia wszystkich, aby można było przeczytać całe tytuły.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-765589
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

 

Cieszy mnie, że ktoś czyta ten wątek :-)

Mam kilka pozycji z tej serii lecz nie mogę się doszukać ile było wszystkich części.
Edytowane przez Maxell
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-807273
Udostępnij na innych stronach

bilu72, a masz może zeskanowane Receptury Regionalne albo można by się ukłonić o taki skan? Chyba na forum tej części nie ma albo nie mogę znaleźć.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-807306
Udostępnij na innych stronach

Prowadzę właśnie negocjacje w tej sprawie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19116-rok-1954-zasadnicze-receptury-gastronomiczne-zeszyt-ii/#findComment-807316
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.