Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,żeby nie otwierać nowego wątku zadam tu pytanie.Jak Panowie wyrabiacie mięso na kiełbasę?bo mam różne informację na ten temat.

Zaczynam od jedynka z przyprawami , do wyrobionej jedynki  dwójka i wyrabianie  , na koniec trójka i wyrabianie .

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771913
Udostępnij na innych stronach

Ja mieszam trójkę z przyprawami i trochę wody. Jedynkę wyrabiam i dodaję dwójkę. Mieszam i na koniec łączę z trójką. Znowu wyrabiam. Edytowane przez quadro555
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771919
Udostępnij na innych stronach

To wam powiem szczerze że ja wszystko razem mieszałem z 5 min widzę że nie tędy droga dzięki chłopaki ????

[Dodano: 05 cze 2022 - 22:16]

Po czym poznajecie że mięso jest wyrobione?klei się do dłoni czy odchodzi od dłoni jak ciasto na pizze bo różne informacje są w internecie na ten temat.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771942
Udostępnij na innych stronach

Klei się do dłoni, a jak odwrócisz otwartą dłoń nie spada, nawet większa porcja. Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771943
Udostępnij na innych stronach

post-95709-0-76226700-1654536917_thumb.jpg

Maszynka nr 8 bosch

Siatki :1-szarpak z nożem, 2- nr 13, 3- nr 4

Jakieś kawałki  w przekroju widać. Lepsze widoki inna maszyna.

Jednak rozmiar ma znaczenie. :frantics:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772067
Udostępnij na innych stronach

Po czym poznajecie że mięso jest wyrobione?klei się do dłoni czy odchodzi od dłoni jak ciasto na pizze bo różne informacje są w internecie na ten temat.

Ja zobaczyłem na kursie u Bagno i teraz wszystko jasne.

Piksiak

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772079
Udostępnij na innych stronach

Wygląda ładnie fajna kiełbaska jak możesz zdradzić jakich mięs użyłeś to zawsze dla mnie punkt zaczepienia.

Jak masz tylko maszynkę 5, to możesz I pokroić w drobną kostkę np 1/1cm.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772967
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.