Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,żeby nie otwierać nowego wątku zadam tu pytanie.Jak Panowie wyrabiacie mięso na kiełbasę?bo mam różne informację na ten temat.

Zaczynam od jedynka z przyprawami , do wyrobionej jedynki  dwójka i wyrabianie  , na koniec trójka i wyrabianie .

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771913
Udostępnij na innych stronach

Ja mieszam trójkę z przyprawami i trochę wody. Jedynkę wyrabiam i dodaję dwójkę. Mieszam i na koniec łączę z trójką. Znowu wyrabiam. Edytowane przez quadro555
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771919
Udostępnij na innych stronach

To wam powiem szczerze że ja wszystko razem mieszałem z 5 min widzę że nie tędy droga dzięki chłopaki ????

[Dodano: 05 cze 2022 - 22:16]

Po czym poznajecie że mięso jest wyrobione?klei się do dłoni czy odchodzi od dłoni jak ciasto na pizze bo różne informacje są w internecie na ten temat.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771942
Udostępnij na innych stronach

Klei się do dłoni, a jak odwrócisz otwartą dłoń nie spada, nawet większa porcja. Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771943
Udostępnij na innych stronach

post-95709-0-76226700-1654536917_thumb.jpg

Maszynka nr 8 bosch

Siatki :1-szarpak z nożem, 2- nr 13, 3- nr 4

Jakieś kawałki  w przekroju widać. Lepsze widoki inna maszyna.

Jednak rozmiar ma znaczenie. :frantics:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772067
Udostępnij na innych stronach

Po czym poznajecie że mięso jest wyrobione?klei się do dłoni czy odchodzi od dłoni jak ciasto na pizze bo różne informacje są w internecie na ten temat.

Ja zobaczyłem na kursie u Bagno i teraz wszystko jasne.

Piksiak

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772079
Udostępnij na innych stronach

Wygląda ładnie fajna kiełbaska jak możesz zdradzić jakich mięs użyłeś to zawsze dla mnie punkt zaczepienia.

Jak masz tylko maszynkę 5, to możesz I pokroić w drobną kostkę np 1/1cm.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772967
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.