Bossky Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Czym nadziewane. Jeśli maszynka do mielenia to masz przyczynę Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Witam wszystkich,żeby nie otwierać nowego wątku zadam tu pytanie.Jak Panowie wyrabiacie mięso na kiełbasę?bo mam różne informację na ten temat.Zaczynam od jedynka z przyprawami , do wyrobionej jedynki dwójka i wyrabianie , na koniec trójka i wyrabianie . Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Ja mieszam trójkę z przyprawami i trochę wody. Jedynkę wyrabiam i dodaję dwójkę. Mieszam i na koniec łączę z trójką. Znowu wyrabiam. Edytowane 5 Czerwca 2022 przez quadro555 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Czerwca 2022 A gdyby tak do I dodać przygotowaną III a potem II ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucza0108 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 5 Czerwca 2022 To wam powiem szczerze że ja wszystko razem mieszałem z 5 min widzę że nie tędy droga dzięki chłopaki ???? [Dodano: 05 cze 2022 - 22:16] Po czym poznajecie że mięso jest wyrobione?klei się do dłoni czy odchodzi od dłoni jak ciasto na pizze bo różne informacje są w internecie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Klei się do dłoni, a jak odwrócisz otwartą dłoń nie spada, nawet większa porcja. Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucza0108 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Dziękuję kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-771973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Maszynka nr 8 boschSiatki :1-szarpak z nożem, 2- nr 13, 3- nr 4Jakieś kawałki w przekroju widać. Lepsze widoki inna maszyna.Jednak rozmiar ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucza0108 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Wygląda ładnie fajna kiełbaska jak możesz zdradzić jakich mięs użyłeś to zawsze dla mnie punkt zaczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Po czym poznajecie że mięso jest wyrobione?klei się do dłoni czy odchodzi od dłoni jak ciasto na pizze bo różne informacje są w internecie na ten temat.Ja zobaczyłem na kursie u Bagno i teraz wszystko jasne. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 6 Czerwca 2022 zobaczyłem na kursie u Bagno i teraz wszystko jasne I pomacałeś Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Wygląda ładnie fajna kiełbaska jak możesz zdradzić jakich mięs użyłeś to zawsze dla mnie punkt zaczepienia.Jak masz tylko maszynkę 5, to możesz I pokroić w drobną kostkę np 1/1cm. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19218-przekr%C3%B3j-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-772967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.