Skocz do zawartości

Multicooker Tefal


bilu72

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam taki, oto, poj.5l  używam głównie do robienia serów. W tym celu zresztą został zakupiony. Doskonała rzecz, wszystko się robi samo w jednym garze, bardzo go sobie chwalę. Aktualnie robię w nim "Korycin", za chwilkę będę wyjmował skrzep :D:thumbsup:.

 

71AvIU9rv1L._AC_SL1000_.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mnie interesował tylko taki model który pozwala na swobodną regulację temperatury, co jest konieczne przy wyrobie serów. a większość Multicookerów na to nie pozwala,  tylko maja gotowe programy. Ten oprócz gotowców, ma również swobodną regulację temperatury w zakresie od 35 - 170 stopni C. i dla tego właśnie zdecydowałam się na ten :D .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja mam Redmond z serii RMC-M90E Jestem zadowolona szczegónie z jednej z 45 funkcji a mianowicie temp + czas .Rosołek gotuje się bezobsługowo w temp 95 stopni .[bez pilnowania]. Parzę też w nim  w workach większość wędlin -szczególnie często mój ulubiony schab [na szybko na 1 litr wody 2 łyżki soli i po 24-48 godz wyjmuje ,nacieram majerankiem i czosnkiem i do worka prózniowego .Worek idzie do multicocera  na 4-5 godz  na 60 stopni.] 

beata
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo fajny ten Twój "Garnuszek" Beato, bo też posiada możliwość pełnej regulacji temp. 35 - 170 stopni C. a więc można robić sery , a także kefiry i jogurty. Ja np. codziennie robię  któryś wariant ponieważ pijam dużo mlecznych napojów, np. mleko Acidofilne, popularny w Szwecji "A-fil" z dodatkami probiotyków, również kefiry i jogurty, jednak do tego używam nieco mniejsze urządzenie "Ariete 615", przeznaczone głównie do tego celu, też bardzo fajne ustrojstwo :thumbsup:.

 

 

i-ariete-b-cheese-615.jpg

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

przeznaczone głównie do tego celu
Qrcze - masz zapewne  spore zaplecze tej kuchni  :thumbsup: . Ja mam teoretycznie duże, ale  ciągle mało miejsca :facepalm:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Qrcze - masz zapewne  spore zaplecze tej kuchni  :thumbsup: . Ja mam teoretycznie duże, ale  ciągle mało miejsca :facepalm:

 

 

To właśnie największy problem w tym naszym hobby Waldku. Niby też trochę tego miejsca mam, i jakoś Bogu Dzięki jeszcze daję radę, ale trochę się tych "rupieci" przez lata nazbierało  :D . Jednak najgorsze jest to, jak oduczyć, a od trzeba to nazwać po imieniu "zbieractwa", tych "co lubią mieć"  :facepalm: ? Nie wykonalne, dziedzictwo genetyczne  :D .

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Jak każdy gadżet, z początku bawi i mobilizuje do różnych prób i testów, a potem nudzi się "jak z resztą wszystko" z czasem :D:facepalm: i idzie w kąt, jako jeszcze jeden fajny sprzęcik, tyle że hmmm ..... Ja w moim po okresie "zabaw", robię głównie mleko zsiadłe, sery, kefiry i jogurty, w tej opcji sprawdza się znakomicie. Od dawien dawna jest przecież takie fantastycznie i  niesamowicie prawdziwe powiedzenie. "To co jest do wszystkiego, to jest do niczego", więc zdecydowanie wolę swoje "Stare gary", ale to jak zwykle tylko moja opinia  :D  :thumbsup: .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Bilu, i jak wrażenia z użytkowania?

 

Do tej pory robiłem tylko frytki i skrzydełka więc nie czas na ocenę,ale jeżeli chodzi o pieczenie małych ilości w tym przypadku 1200 g. skrzydełek to jest ok.chodz w przepisie Tefala jest mowa o 30 min. pieczenia to ja piekłem 60 bo po 30 -stu są blade o czym piszą w komentarzach przepisu.Na gotowanie na parze i pod ciśnieniem nie miałem czasu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja mam czas i też w nie robię, bo większą frajdę sprawiają mi zwykłe tradycyjne gary :D. Zsiadłe mleko, jogurty, sery, etc. natomiast tak, doskonale sprawdza się 5 litrowa pojemność, i pełna regulacja temperatury tego ustrojstwa do takich właśnie zadań :thumbsup:.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.