bilu72 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Czy ktoś z Sib-ów używa multicookeraTEFAL Cook4me Touch CY912 wart jest swej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Ja mam taki, oto, poj.5l używam głównie do robienia serów. W tym celu zresztą został zakupiony. Doskonała rzecz, wszystko się robi samo w jednym garze, bardzo go sobie chwalę. Aktualnie robię w nim "Korycin", za chwilkę będę wyjmował skrzep . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Mnie intetesuje ten konkretny model o który pytałem.Dodatkowo jeszcze przystawka do zapiekania stosowana wraz z multicookerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Mnie interesował tylko taki model który pozwala na swobodną regulację temperatury, co jest konieczne przy wyrobie serów. a większość Multicookerów na to nie pozwala, tylko maja gotowe programy. Ten oprócz gotowców, ma również swobodną regulację temperatury w zakresie od 35 - 170 stopni C. i dla tego właśnie zdecydowałam się na ten . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Ja mam Redmond z serii RMC-M90E Jestem zadowolona szczegónie z jednej z 45 funkcji a mianowicie temp + czas .Rosołek gotuje się bezobsługowo w temp 95 stopni .[bez pilnowania]. Parzę też w nim w workach większość wędlin -szczególnie często mój ulubiony schab [na szybko na 1 litr wody 2 łyżki soli i po 24-48 godz wyjmuje ,nacieram majerankiem i czosnkiem i do worka prózniowego .Worek idzie do multicocera na 4-5 godz na 60 stopni.] Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Bardzo fajny ten Twój "Garnuszek" Beato, bo też posiada możliwość pełnej regulacji temp. 35 - 170 stopni C. a więc można robić sery , a także kefiry i jogurty. Ja np. codziennie robię któryś wariant ponieważ pijam dużo mlecznych napojów, np. mleko Acidofilne, popularny w Szwecji "A-fil" z dodatkami probiotyków, również kefiry i jogurty, jednak do tego używam nieco mniejsze urządzenie "Ariete 615", przeznaczone głównie do tego celu, też bardzo fajne ustrojstwo . Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 przeznaczone głównie do tego celu Qrcze - masz zapewne spore zaplecze tej kuchni . Ja mam teoretycznie duże, ale ciągle mało miejsca Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Qrcze - masz zapewne spore zaplecze tej kuchni . Ja mam teoretycznie duże, ale ciągle mało miejsca To właśnie największy problem w tym naszym hobby Waldku. Niby też trochę tego miejsca mam, i jakoś Bogu Dzięki jeszcze daję radę, ale trochę się tych "rupieci" przez lata nazbierało . Jednak najgorsze jest to, jak oduczyć, a od trzeba to nazwać po imieniu "zbieractwa", tych "co lubią mieć" ? Nie wykonalne, dziedzictwo genetyczne . Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 7 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Czerwca 2023 Pomimo braku opini zdecydowałem się na zakup multicookera wraz z przystawką do zapiekania,z Optigrilla Tefala oraz przystawek do niego dedykowanych jestem zadowolony ,ciekawe czy ten sprzęt spełni swoją rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Czerwca 2023 Jak każdy gadżet, z początku bawi i mobilizuje do różnych prób i testów, a potem nudzi się "jak z resztą wszystko" z czasem i idzie w kąt, jako jeszcze jeden fajny sprzęcik, tyle że hmmm ..... Ja w moim po okresie "zabaw", robię głównie mleko zsiadłe, sery, kefiry i jogurty, w tej opcji sprawdza się znakomicie. Od dawien dawna jest przecież takie fantastycznie i niesamowicie prawdziwe powiedzenie. "To co jest do wszystkiego, to jest do niczego", więc zdecydowanie wolę swoje "Stare gary", ale to jak zwykle tylko moja opinia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Czerwca 2023 (edytowane) Skrzydełka z TEFAL Cook4me Edytowane 22 Czerwca 2023 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Bilu, i jak wrażenia z użytkowania?Skrzydełka wglądają super Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Bilu, i jak wrażenia z użytkowania? Do tej pory robiłem tylko frytki i skrzydełka więc nie czas na ocenę,ale jeżeli chodzi o pieczenie małych ilości w tym przypadku 1200 g. skrzydełek to jest ok.chodz w przepisie Tefala jest mowa o 30 min. pieczenia to ja piekłem 60 bo po 30 -stu są blade o czym piszą w komentarzach przepisu.Na gotowanie na parze i pod ciśnieniem nie miałem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Czerwca 2023 nie miałem czasu. Odwieczny problem. Żeby doba miała chociaż z 30h Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Czerwca 2023 A ja mam czas i też w nie robię, bo większą frajdę sprawiają mi zwykłe tradycyjne gary . Zsiadłe mleko, jogurty, sery, etc. natomiast tak, doskonale sprawdza się 5 litrowa pojemność, i pełna regulacja temperatury tego ustrojstwa do takich właśnie zadań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.