TINEK Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Listopada 2008 SAŁATKA Z TORTELLINI 1 mała papryka1 duży pomidor1 ogórek zielony średniej wielkości1 puszka fasoli konserwowej czerwonej1 makaron tortellinijasna część pora3 łyżki majonezusól, pieprz Tortellini ugotować i wystudzić, pokroić wszystkie składniki w kostkę wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem i soląSmacznego Cytuj pozdrawiamTINEK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Listopada 2008 Moja ulubiona sałatka toSzynka konserwowa tarta na grubych oczkach, ogórek konserwowy tez tarty na tej samej tarce, jajka drobno cięte, odrobina soku z cytryny, pieprz, gałka muszkatołowa, sól wszystko wymieszane z dobrym majonezem. PSJak ktoś lubi może dotrzeć do tego trochę jabłka lub sera, rzecz gustu. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aglod Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Listopada 2008 Nasze ulubione. sałatka z brokułem 4 jajka na twardo ugotowany brokuł puszka kukurydzy majonez sól Jajka pokoić w kostkę, brokuł podzielić na kawałeczki wg uznania, dodać odsącząną kukurydzę, sól i majonez. Schłodzona najsmaczniejsza. sałatka warstwowa Układać warstwami wymienione produkty. Każdą warstwę polać majonezem wymieszanym z sosem z konserwowanego selera. -szynka lub wędzona pierś kurczaka -puszka kukurydzy -seler konserwowy odsączony -ogórek konserwowy lub kwaszony -ryż zażółcony carry i posolony ok 80g papryka czerwona konserwowa lub surowa -jajka na twardo w plastrach bądź w kostce Na to nakładamy gęsty majonez, już bez sosu selerowego sałatka jajeczna z carry -ugotowane 100 g ryżu -4 jaja na twardo -żółty ser pokrojony w kostkę -puszka kukurydzy -majonez Składniki wymieszać, posolić dodać carry. sałatka z fasolą -puszka fasoli zielonej lub białej -4 jajka na twardo -pieczarki ugotowane -szczypiorek posiekany -majonez -sól do smaku Cytuj Podjadającym farsz skrytożercom mówimy NIE!!!http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bo66 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 23 Listopada 2008 SZOPSKA SAŁATKA Składniki1 ogórek sałatkowy300 g papryki (różne kolory)300 g pomidorów1 cebula4 łyżki oleju (oliwy)sólpieprz mielonysok cytrynowy250 g bałkańskiego sera lub feta WykonanieOgórka, pomidory i paprykę umyć, pokroić w małą kostkę. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Włożyć wszystko do miski, wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć. Następnie posypać serem startym na tartce. SAŁATKA GRECKA 1 świeży ogórek,2-3 pomidory,1 średnia cebula,1 zielona papryka,6 łyżek oliwy,2 łyżki octu winnego,1/2 łyżeczki soli,pieprz,garść czarnych oliwekser feta,Sposób wykonania:Ogórek umyć, nie obierać, pokroić w kostkę. Umyte, osuszone i również nie obrane pomidory pokroić w ósemki. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Paprykę oczyścić z pestek, pociąć na paski. Ser pokroić w kostkę. Ocet utrzeć z solą i pieprzem. Dodać oliwę, wymieszać. Warzywa ułożyć w salaterce, dodać oliwkami z serem i zalać sosem .(pychotka.pl) SAŁATKA Z MAKARONEM I TUŃCZYKIEMSkładniki:- puszka tuńczyka - puszka kukurydzy- 3 -4 ogórki konserwowe -drobny makaron lub opakowanie zupek chińskich-1/2szkl.żółtego sera pokrojonego w kostkę. - majonez,- sól,- pieprz Wykonanie; Drobno pokrojone ogórki wymieszać z kukurydza ,serem, tuńczykiem i wcześniej ugotowanym makaronem ułożyć w salaterce. Doprawić sola,pieprzem ,dodać majonez. SAŁATKA Z BROKUŁÓW -Brokuły -Czosnek -Płatki migdałowe lub orzeszki pinii -majonez wymieszany z jogurtem. Wykonanie; W misce mieszamy majonez z jogurtem i utartym czosnkiem do powstałego sosu dodajemy wcześniej blanszowane brokuły. Mieszamy i posypujemy płatkami migdałowymi ,bądź zrumienionymi orzeszkami pinii. Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 23 Listopada 2008 Dla tych którym mało przepisów :grin: http://smaker.pl/przepisy/salatki Smacznego :lol: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 23 Listopada 2008 Najprostsza sałatka, którą zacząłem robić z kolegami, wiele lat temu podczas wypraw nad mazurskie jeziora: 1 kg pomidorów1 kg ogórków2 cebulesólpieprz Warzywa kroimy w plasterki, dodajemy pieprz i sól wg uznania.Mieszamy i zostawiamy na około 1 godz.Pasuje praktycznie do wszystkiego Pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja dodaję jeszcze śmietankę 30% , a ogórki mogą być świeże lub kiszone małosolne Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja dodaję jeszcze śmietankę 30% Ja też dawałem, póki mi wątroba nie siadła :sad: Teraz to już tylko jogurt bez tłuszczu (no, może prawie bez :grin: ) Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja dodaję jeszcze śmietankę 30% Ja też dawałem, póki mi wątroba nie siadła :sad: Teraz to już tylko jogurt bez tłuszczu (no, może prawie bez :grin: )Jogurt bez tłuszczu, ale piwko do grilla być musi. Sorry, ale nie mogłem się opanować i to nic osobistego Radzio. Po prostu znam takich, którzy oszczędzają wątrobę, ale "piwko po kolacji nie zaszkodzi, bo to dobre dla nerek", albo "dietetyczne paróweczki za 3,5zł/kg z marketu" itp itd. A wracając do sałtaki z pomidytka, to nie ma lepszej w okresie lata. A na chwilę obecną to proponuję bardzo prostą sałatkę: ogórek kiszony, kapusta pekinska, pomidor ( niekoniecznie ), ser typu feta ( ten z Lidla jest bdb ) trochę oliwy, zioła prowansalskie i jest pycha. Czas przygotowania max 10min Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 23 Listopada 2008 No pewnie, że tak! Nerki muszą być zdrowe!Nie ma za co przepraszać :grin: Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 23 Listopada 2008 Witam Ja też dawałem, póki mi wątroba nie siadła :sad: Od śmietany :question: :rolleyes: To już bym musiał mojej dawno temu nie mieć . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 23 Listopada 2008 Nie no spokojnie. W społeczeństwie polskim pokutuje teoria, że jeśli ktoś ma problemy z watrobą to musi "chlać wódę". Tymczasem głośno mówię, że to nie prawda i że osobiście znam przypadek, w którym młody chłopak ( obecnie ma 31 lat) ma bardzo poważne problemy z watrobą, a nigdy nie lubił i bardzo mało pił alkohol. Chadzał od najmłodszych lat po lekarzach i kiedy wchodził od kolejnego jak miał około 20 Lat ( bo nikt nie potrafił mu pomóc ), to lekarz zaczepił jego matke i powiedział cos w stylu:" Pani wie, że jak syn nie przestanie pić to czeka go śmieć?. Pani musi na niego wpłynąć, by nie pił alkoholu". Na to matka, którą zresztą dobrze znam: "Panie doktorze, on przecież nie pije". I byloby fajnie, gdyby nie to co później powiedział lekarz:" Pani musi zacząć reagować na wyskoki syna, bo albo Pani tego nie widzi, albo nie chce widzieć i w ten sposób zabije Pani syna". Po czym obydwoje walnęli drzwiami i nigdy się już nie spotkali. To jest obraz człowieka z chorą wątrobą - pijak, a lekarze nie przyjmują do wiadomości, że mogą istenieć inne czynniki niż alkohol A co do śmietany to nie ona uszkadza watrobę, jednak jeśli ktoś ma z nią problemy, to niestety musi unikac tego typu przetworów Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 23 Listopada 2008 Witam Wątroba jest wielką fabryką chemiczna u człowieka . Im mniej trucizn i zbędnych rzeczy dla organizmu będzie przetwarzała tym dla niej lepiej . Na szczęście się bardzo szybko regeneruje , gdy będziemy spożywać najlepsze białka . Tłuszcz spożywany nie idzie przez wątrobę bo nie ma takiej potrzeby , a jest na tyle wskazany bo powoduje opróżnianie woreczka żółciowego z żółci w której znajduje się większość toksyn które tym sposobem zostaną wydalone z organizmu . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bo66 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 24 Listopada 2008 http://botutaj.sisco.pl/archiwum/Nr5-04/index.html A co z wątrobą? - Wątroba się bardzo szybko regeneruje. Wątroba nie lubi dużo pracować. A pracować musi wtedy gdy dostaje białka i węglowodany. Tłuszcz, który zjadamy przechodzi nam bezpośrednio do krwi oszczędzając wątrobę. Wątroba nie przerabia tłuszczu. Jeszcze raz powtarzam. Wątroba przerabia białka i węglowodany. Niestety lekarze zalecają pacjentom, by nie jedli tłusto. - Aby być optymalnym trzeba jeszcze dziennie wypijać ok. 2 litrów płynu. Może być piwo? - Najlepiej pić wodę. Piwo to węglowodany i to te najgorsze, wiadomo, że w tej chwili do piwa dokładane są uzależniacze. Piwo piwu nierówne. Mocne np. jest bardzo słodkie, bo dodawany jest cukier by wzmocnić jego siłę. - Wino? - Czerwone, wytrawne, jak najbardziej pomaga w trawieniu. Francuzi też pijają wino do każdego posiłku a chudo nie jedzą, lubią dobrą tłustą kuchnię. - Koniak, wódka? - Kieliszek koniaku jest wskazany, ewentualnie 10 ml czystego alkoholu tj. łyżeczka czystego alkoholu, to wcale nie musi być alkohol 40 proc. bo on może mieć zawartość 90 proc. Zresztą nasz organizm sam z siebie wytwarza alkohol. Po to, by organizm nie musiał aż tak dużo pracować można mu dać trochę alkoholu. Ma wówczas mniej pracy. Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Listopada 2008 Najprostsza sałatka, którą zacząłem robić z kolegami, wiele lat temu podczas wypraw nad mazurskie jeziora: 1 kg pomidorów 1 kg ogórków .................................................. Nie powinno się łączyć ogórka i pomidora w jednej sałatce (surówce). Zawarte w ogórkach enzymy niszczą wit. C, która występuje w pomidorach. "Ratunkiem" dla wit. C jest dodanie oliwy z oliwek do ogórków i pomidorów przed ich wymieszaniem. Podziała ona ochronnie na wit. C. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam Nie powinno się łączyć ogórka i pomidora w jednej sałatce (surówce). pedro . Jaki ogórek masz na myśli świeży czy kiszony :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 24 Listopada 2008 Jaki ogórek masz na myśli świeży czy kiszony Oczywiście świeży. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 24 Listopada 2008 Nie powinno się łączyć ogórka i pomidora w jednej sałatce (surówce). Zawarte w ogórkach enzymy niszczą wit. C, która występuje w pomidorach. "Ratunkiem" dla wit. C jest dodanie oliwy z oliwek do ogórków i pomidorów przed ich wymieszaniem. Podziała ona ochronnie na wit. C. Tego nie wiedziałem :blush: Dzięki Pedro Pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 24 Listopada 2008 Cytat: Nie powinno się łączyć ogórka i pomidora w jednej sałatce (surówce). pedro . Jaki ogórek masz na myśli świeży czy kiszony :question:dotyczy to tylko świeżego - sałatka z kiszonym jest już ok. Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 24 Listopada 2008 A może owocowa dla odmiany? Ja robię takową ze wszystkich dostępnych owoców jakie mam np. w słoikach.Dokupuję ananasa w puszce (czasem świeże są za mało dojrzałe) dokładam także świeże typu kiwi,pamelo, kaki.Wszystkie owoce kroję i gdy jest dużo owoców kwaśnych, daję odrobinę cukru waniliowego.Na godzinę do lodówki.Można zajadać z bita śmietaną. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bo66 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 24 Listopada 2008 A może owocowa dla odmiany? Ja robię takową ze wszystkich dostępnych owoców jakie mam np. w słoikach.Dokupuję ananasa w puszce (czasem świeże są za mało dojrzałe) dokładam także świeże typu kiwi,pamelo, kaki.Wszystkie owoce kroję i gdy jest dużo owoców kwaśnych, daję odrobinę cukru waniliowego.Na godzinę do lodówki.Można zajadać z bita śmietaną. ObrazekWłaśnie teraz jest sezon na kaki ,ale są bardzo miękkie i nie da się ich pokroić :???: Powiedz jak to robisz :question: Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 24 Listopada 2008 Właśnie teraz jest sezon na kaki ,ale są bardzo miękkie i nie da się ich pokroić Powiedz jak to robiszZakupiłam takie dość twarde i musiałam jeszcze serduszka wykroić Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-46956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ostatnio jadłam wspaniałą sałatkę : Sałatka krabowa: Składniki: -2-3 opakowania paluszków krabowych( małe opakowania są w Lidlu po ok.3 zł) -seler naciowy -puszka ananasów -mały majonez -jogurt naturalny -pikantny sos chili Vifon(pół buteleczki) taki : http://www.tan-viet.com.pl/produkty/kat,8/id,77,pikantny_sos_chili_vifon.html -syrop ananasowy z puszki Wykonanie: Paluszki krabowe .ananas i seler pokroić na małe kawałeczki. Z majonezu,jogurtu,sosu chilli ,syropu ananasowego sporządzić sosik.Nie dodawać ani cukru,ani soli,ani pieprzu..NIC! Wszystkie składniki połączyc i zalać przygotowanym sosem.Salaterkę włożyć do lodówki na conajmniej godzinkę. PYCHOTA!!! A tak na marginesie to ja nie cierpię selera naciowego a w tej kombinacji jest przepyszny i wcale nie czuć , że jest jednym ze składników. :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-53241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 23 Stycznia 2009 -2-3 opakowania paluszków krabowych( małe opakowania są w Lidlu po ok.3 zł) Małgoś ! Zajadałem się tymi paluszkami dopóki nie przeczytałem składu na opakowaniu. Co ciekawe nie na wszystkich opakowaniach jest naklejka z polskim tekstem. Surimi, bo o tym chyba myślimy to produkt rybopodobny (30% mięsa z ryb) nafaszerowany wszelaką chemią. Przepis na sałatkę bardzo ciekawy (i na pewno smaczna sałatka), lecz proponowałbym zamienić te paluszki na prawdziwe krabowe (droższe ale zdrowsze). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-53249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 23 Stycznia 2009 uuu...taki mi podano przepis.Ja i tak kupuję paluszki krabowe w Makro w większej ilości i chyba kupuję te prawdziwe.Dzięki ,że o tym powiedziałeś.Przynajmniej inni unikną błędu przy zakupie składników. :smile: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/2/#findComment-53250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.