Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kiełbasa polska wędzona.

Wędzona zimnym dymem 2 dni po 6 godzin

To moje pierwsze "chwalenie się " moimi wyrobami więc proszę o wyrozumiałość, szczególnie w temacie pisania, zakładania tematów, wielkości zdjęć.

20231209_150045.jpg

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, pm napisał(a):

najlepsze jest to, że to jest fragment większej całości.

Jeżeli jakiś inny asortyment to się chwal :thumbsup:

"polska" ładnie uwędzona.

Na smak i pełny aromat musisz poczekać :D 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-885700
Udostępnij na innych stronach

Jak ją robiliśmy w spółdzielni ( a był to mój pierwszy raz z produkcją tej kiełbasy ) śp. Pepe powiedział mi daj 28g psoli . Byłem przerażony bo kto to zje jak ja daję 17g do , bo jesteśmy mało słonolubni . A w tej kiełbasie ta sól zanikła :)

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-885733
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Tym razem tuszonka w słoiku po pełnej tyndalizacji. nie mam puszkarki i chyba nie będę nigdy jej miał (kasa + rodzina niechętna, wolą szkło) w kolejce czekają inne wyroby słoikowe. Nie dziwcie się etykiecie, zawsze robię bo nie cierpię myśli "powiedz kotku co jest w środku".

20231211_120124.jpg

20231218_124540.jpg

20231218_124758.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-895365
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, pm napisał(a):

rodzina niechętna, wolą szkło

U mnie to samo. Ja dla uproszczenia mam mieć autoklaw i wtedy gotowania tylko raz.

Etykiety bardzo dobre.

Wyrób piękny, a przepis u JackaW?  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-895381
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
W dniu 18.01.2024 o 12:44, pm napisał(a):

Tym razem tuszonka w słoiku po pełnej tyndalizacji. nie mam puszkarki i chyba nie będę nigdy jej miał (kasa + rodzina niechętna, wolą szkło) 

 

 

 

Ja też wolę szkło ze względów ekologicznych -puszka jest jednorazowa, a wieczko słoika wytrzymuje kilka pasteryzacji/sterylizacji. Ale w niektórych sytuacjach: turystyka, podróże - puszka jest wygodniejsza. Nie mówiąc o wojnie 😨

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-1000320
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, wawaldek11 napisał(a):

turystyka, podróże - puszka jest wygodniejsza

Mam pytanie. Czy konserwę turystyczną można skonsumować  nie będąc na wyprawie turystycznej?

No i czy istnieją konserwy na wojnę?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-1000381
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.