pm Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Witam Kiełbasa polska wędzona. Wędzona zimnym dymem 2 dni po 6 godzin To moje pierwsze "chwalenie się " moimi wyrobami więc proszę o wyrozumiałość, szczególnie w temacie pisania, zakładania tematów, wielkości zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Godzinę temu, pm napisał(a): Kiełbasa polska wędzona Powisi, podeschnie i rarytasik Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-885546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Rzecz jasna, ale najlepsze jest to, że to jest fragment większej całości. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-885688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Godzinę temu, pm napisał(a): najlepsze jest to, że to jest fragment większej całości. Jeżeli jakiś inny asortyment to się chwal "polska" ładnie uwędzona. Na smak i pełny aromat musisz poczekać Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-885700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Jak ją robiliśmy w spółdzielni ( a był to mój pierwszy raz z produkcją tej kiełbasy ) śp. Pepe powiedział mi daj 28g psoli . Byłem przerażony bo kto to zje jak ja daję 17g do , bo jesteśmy mało słonolubni . A w tej kiełbasie ta sól zanikła Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-885733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm Opublikowano 18 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Tym razem tuszonka w słoiku po pełnej tyndalizacji. nie mam puszkarki i chyba nie będę nigdy jej miał (kasa + rodzina niechętna, wolą szkło) w kolejce czekają inne wyroby słoikowe. Nie dziwcie się etykiecie, zawsze robię bo nie cierpię myśli "powiedz kotku co jest w środku". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-895365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Godzinę temu, pm napisał(a): rodzina niechętna, wolą szkło U mnie to samo. Ja dla uproszczenia mam mieć autoklaw i wtedy gotowania tylko raz. Etykiety bardzo dobre. Wyrób piękny, a przepis u JackaW? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-895381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm Opublikowano 18 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Dokładnie. Przepis tak jak na etykiecie, przyznam się że smaki Jacka mi odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-895385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawaldek11 Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Marca W dniu 18.01.2024 o 12:44, pm napisał(a): Tym razem tuszonka w słoiku po pełnej tyndalizacji. nie mam puszkarki i chyba nie będę nigdy jej miał (kasa + rodzina niechętna, wolą szkło) Ja też wolę szkło ze względów ekologicznych -puszka jest jednorazowa, a wieczko słoika wytrzymuje kilka pasteryzacji/sterylizacji. Ale w niektórych sytuacjach: turystyka, podróże - puszka jest wygodniejsza. Nie mówiąc o wojnie 😨 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-1000320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Marca 8 godzin temu, wawaldek11 napisał(a): turystyka, podróże - puszka jest wygodniejsza Mam pytanie. Czy konserwę turystyczną można skonsumować nie będąc na wyprawie turystycznej? No i czy istnieją konserwy na wojnę? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-1000381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Marca 6 minut temu, dyzio napisał(a): Czy konserwę turystyczną można skonsumować nie będąc na wyprawie turystycznej? Tak samo jak pić kawę tchibo family będąc singlem ... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20386-pm/#findComment-1000386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.