marzena2011 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Cz można robić kiełbasę czysto drobiową Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Grudnia 2023 (edytowane) Można, kto Tobie zabroni . Cienkie, grube - jakie chcesz. Nawet z ryby robią. Edytowane 15 Grudnia 2023 przez piksiak Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-886904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes7908 Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Marca 2024 Nie będę zakładał nowego wątku więc tutaj zadam pytanie. Ile czasu najdłużej można peklowac mięso ma kiełbasę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Marca 2024 Kiedyś musiałem przetrzymać 7 dni - szczelnie zapakowane i w 2 st C. Oczywiście bez przypraw. Zwykle 2 doby. Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes7908 Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Marca 2024 (edytowane) Ja normalnie to też zwykle 2 doby pekluję, a pytam dlatego, bo w Dino jest szynka bez kości w dobrej cenie do soboty. Jestem ustawiony w ubojni na odbiór większej ilości różnych mięs oraz półtuszy na wtorek po południu, a tam szynka po 18,60. W Dino jest do soboty po 13 albo 14 zł. Kiełbasę będę robił w przyszły czwartek albo piątek więc się zastanawiam czy jakbym kupił jutro albo w sobotę w Dino to czy nic się nie stanie z mięsem przez tydzień jakby było w chłodni. A tak czy tak będę kupował 50 kg szynki, to przy takiej ilości różnica w cenie jest Edytowane 14 Marca 2024 przez Grzes7908 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Marca 2024 Chcesz mięso "gołe, wesołe" przez tydzień trzymać w lodówce 😲 Coś z tym mięsem musisz zrobić. We wtorek ja za szynkę płaciłam prawie 22 zł/kg w ubojni. Jak je smażę na patelni to nie pływa w wodzie. W Dino jak piszesz po 13 albo 14. Tak się drapię po głowie. Jakie to mięso. Nie wiem po ile teraz rolnik dostaje za kilo żywca. No niech będzie po 7zł, ale jak z blondynki wyjmie się flaczki , kości i doliczy marże, to z czego jest to mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Marca 2024 (edytowane) W Dino mają dobre mięso ,przynajmniej w mojej okolicy. A spadek ceny mięsa u nich jest spowodowane wojna cenowa między Lidlem a Biedronką ,przez to w Dino nastapił spadek sprzedaży mięsa, więc tez schodzą z ceny. Edytowane 14 Marca 2024 przez tytan58 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Marca 2024 1 godzinę temu, Grzes7908 napisał(a): czy jakbym kupił jutro albo w sobotę Potnij w pasy zapekluj bez mielenia , obniż temperaturę - wszak tak peklujemy na sucho Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Marca 2024 Godzinę temu, mamuśka napisał(a): Nie wiem po ile teraz rolnik dostaje za kilo żywca. No niech będzie po 7zł, ale jak z blondynki wyjmie się flaczki , kości i doliczy marże, to z czego jest to mięso. Teraz to rolnik nie ma co sprzedawać, w mojej okolicy pozostało zaledwie kilku co jeszcze mają, mój osobisty hodowca chciał kupić dla nas (koledzy z pracy,odbieramy w zasadzie całość) to wogóle nie mam małych, w grudniu płaciłem po 10pln + za ubicie i obróbkę 50pln. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.