Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 miesiące temu...

Ja normalnie to też zwykle 2 doby pekluję, a pytam dlatego, bo w Dino jest szynka bez kości w dobrej cenie do soboty. 

Jestem ustawiony w ubojni na odbiór większej ilości różnych mięs oraz półtuszy na wtorek po południu, a tam szynka po 18,60. W Dino jest do soboty po 13 albo 14 zł.

Kiełbasę będę robił w przyszły czwartek albo piątek więc się zastanawiam czy jakbym kupił jutro albo w sobotę w Dino to czy nic się nie stanie z mięsem przez tydzień jakby było w chłodni. A tak czy tak będę kupował 50 kg szynki, to przy takiej ilości różnica w cenie jest 

Edytowane przez Grzes7908
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910070
Udostępnij na innych stronach

Chcesz mięso "gołe, wesołe" przez tydzień trzymać w lodówce 😲

Coś z tym mięsem musisz zrobić.

 

We wtorek ja za szynkę płaciłam prawie 22 zł/kg w ubojni. Jak je smażę na patelni to nie pływa w wodzie.

W Dino jak piszesz po 13 albo 14. Tak się drapię po głowie. Jakie to mięso. Nie wiem po ile teraz rolnik dostaje za kilo żywca. No niech będzie po 7zł, ale jak z blondynki wyjmie się flaczki , kości i doliczy marże, to z czego jest to mięso.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910091
Udostępnij na innych stronach

W Dino mają dobre mięso ,przynajmniej w mojej okolicy.

A spadek ceny mięsa u nich jest spowodowane wojna cenowa między Lidlem a Biedronką ,przez to w Dino nastapił spadek sprzedaży mięsa, więc tez schodzą z ceny.

 

Edytowane przez tytan58
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910094
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, Grzes7908 napisał(a):

czy jakbym kupił jutro albo w sobotę

Potnij w pasy zapekluj bez mielenia , obniż temperaturę - wszak tak peklujemy na sucho 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910121
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, mamuśka napisał(a):

Nie wiem po ile teraz rolnik dostaje za kilo żywca. No niech będzie po 7zł, ale jak z blondynki wyjmie się flaczki , kości i doliczy marże, to z czego jest to mięso.

Teraz to rolnik nie ma co sprzedawać, w mojej okolicy pozostało zaledwie kilku co jeszcze mają, mój osobisty hodowca chciał kupić dla nas (koledzy z pracy,odbieramy w zasadzie całość) to wogóle nie mam małych, w grudniu płaciłem po 10pln + za ubicie i obróbkę 50pln.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20403-kie%C5%82basa/#findComment-910122
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.