Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, szrekPL napisał(a):

Nduja podejście drugie 4,5kg

Tak niewinnie się zaczęło od kilograma 👍. Jak raz użyjesz kulki mocy to potem brakuje tego smaku w potrawie w której do tej pory jej nie było🤔.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985083
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, Grzewlod napisał(a):

Tak niewinnie się zaczęło od kilograma 👍. Jak raz użyjesz kulki mocy to potem brakuje tego smaku...

Dokładnie tak, była wersja próbna która przerosła smakowo oczekiwania więc teraz ruszyła produkcja...:D

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985084
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Muski napisał(a):

Brawo🙃😉 mam nadzieję że nie przesadziłeś z winem ....

Wszystko zgodnie z zaleceniami...jeden chlust jeden łyk, następnym razem zwiększam ilość Nduji...;):D

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985145
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, szrekPL napisał(a):

Wszystko zgodnie z zaleceniami...jeden chlust jeden łyk, następnym razem zwiększam ilość Nduji...;):D

Trzeźwy byłeś po tych przygotowaniach? 😉 

Do ilu kg zwiększasz produkcję?

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985163
Udostępnij na innych stronach

5 minut temu, MariuszB napisał(a):

Trzeźwy byłeś po tych przygotowaniach? 😉 

Do ilu kg zwiększasz produkcję?

Hahaha...do wyczerpania zapasów ale muszę zmienić stosunek na 2:1 :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985166
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Cena

Cena nduji - materiał bez robocizny - 34-35 zł plus osłonki i robocizna , dojrzewanie .....i cena rośnie. Ale to wyrób dla amatora , jedni lubią inni nie tkną . 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985683
Udostępnij na innych stronach

10 minut temu, Muski napisał(a):

jedni lubią inni nie tkną

Jedni mają możliwość spróbowania inni niestety nie, jedni wiedzą o istnieniu tego cuda inni dowiedzieli się dopiero chwilę temu...(jeszcze raz dziękuję)...:clap:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985687
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, szrekPL napisał(a):

Jedni mają możliwość spróbowania inni niestety nie

Każdy ma możliwość zrobienia dowolnych wyrobów.... trzeba tylko chcieć, a jak idzie się na łatwiznę to trzeba jeść to co kupi w sklepach.

  • Like 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985702
Udostępnij na innych stronach

Raz na jakiś czas, coś mnie opęta i kupię w sklepie kawałek czegoś (bo nie mam w domu, a zapach pod nosem był i się zachciało).

Wystarczy gryz i ląduje kawałek w śmieciach, bo psa szkoda. Mięsa w kiełbasie to może 30% jest.

Tak jest jak się zna smak dobrej wędzonki to takie przemysłowe nie wchodzi. 😃

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985726
Udostępnij na innych stronach

41 minut temu, mamuśka napisał(a):

mnie opęta i kupię w sklepie kawałek czegoś

 

41 minut temu, mamuśka napisał(a):

Wystarczy gryz i ląduje kawałek w śmieciach,

Złe sklepy wybierasz:facepalm:

 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985743
Udostępnij na innych stronach

Tak czy s..iak jak ktoś ma ochotę chociaż w przybliżeniu poznać smak(nie kupowałem nie wiem) to może nabyć pod warunkiem że jest dostępny w jego sklepie (w wybranych sklepach)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985749
Udostępnij na innych stronach

Tak się patrzę na wyroby Piotra i coraz większą ochotę mam na zrobienie Nduji.

U Piotra, Waldka, Grzesia jedzą to u mnie młodsi też zjedzą. 😄

Dzięki za przepis, Waldku. 😚

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985754
Udostępnij na innych stronach

3 minuty temu, mamuśka napisał(a):

Tak się patrzę na wyroby Piotra i coraz większą ochotę mam na zrobienie Nduji.

U Piotra, Waldka, Grzesia jedzą to u mnie młodsi też zjedzą. 😄

Dzięki za przepis, Waldku. 😚

Jestem przekonany na 100% że tak się stanie, u mnie wszyscy zafascynowani dlatego teraz większa ilość...szczerze polecam. Waldek, Grzegorz wrzućcie coś innego w podobnych klimatach do wykonania bez dojrzewalni ale w lodówce 😊

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985756
Udostępnij na innych stronach

Bardzo dobre wyroby znajdziecie w małych masarniczych sklepach, wytwarzają małe ilości wędlin ale są zbliżone do naszych wyrobów, oczywiście ceny nie są "marketowe" ale warto tam kupować w myśl zasady... zamiast 2 kg padliny kupić kilogram dobrej wędliny.

 

Na moim terenie działa kilku takich wytwórców i powiem uczciwie że mają bdb wyroby, problemem jest że nie można u nich nic zamówić, trzeba stanąć min. 2 godz przed otwarciem sklepiku w kolejce i liczyć na to że inni nie wykupią 😉 🙂 

 

Ale po co szukać daleko jak mamy na miejscu, w sumie to na forum super wyroby, wystarczy zamówić u kolegi, zapłacić i cieszyć się super smakami.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985761
Udostępnij na innych stronach

42 minuty temu, szrekPL napisał(a):

u mnie wszyscy zafascynowani dlatego teraz większa ilość...szczerze polecam

Przeje się jak będziesz tyle produkował 🙂  smaki trzeba dozować, a nie napychać przez tydzień bebzuny tym samym 😉😁

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985762
Udostępnij na innych stronach

46 minut temu, MariuszB napisał(a):

Przeje się jak będziesz tyle produkował 🙂  smaki trzeba dozować, a nie napychać przez tydzień bebzuny tym samym 😉😁

 

A nie nie , to może leżeć w lodówce ponoć rok (leżało tylko ponad miesiąc) po okresie dojrzewania jest kojone na kulki i vacum. w tej formie trafia do odbiorców coraz liczniejszych niestety a może i stety bo nic tak nie poprawia humoru jak czyjś uśmiech i dobre słowo po zjedzeniu tego co się podało...😊

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985771
Udostępnij na innych stronach

Nie przeje się.

Piotr, ja i wielu z SiB-ów dzieli się z innymi swoimi wyrobami.

 

5 minut temu, szrekPL napisał(a):

nic tak nie poprawia humoru jak czyjś uśmiech i dobre słowo po zjedzeniu tego co się podało...😊

 

100% się zgadzam.

 

Ps. Ja daję też w podziękowaniu ludziom na ryneczku w Aleksandrowie (np: za białe złoto). Na tym ryneczku jest też dwóch małych wytwórców. Stety czy niestety, moje wyroby są lepsze, a to dzięki Wam. 😚:clap::hug:

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985774
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, szrekPL napisał(a):

Waldek, Grzegorz wrzućcie coś innego w podobnych klimatach do wykonania bez dojrzewalni ale w lodówce 😊

Przyłączam się do prośby Piotra.

 

Waldku, Grzesiu tak ładnie prosimy. 😚:frantics:

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985786
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, mamuśka napisał(a):

wątpię.

Firma istnieje ponad 30 lat.

Firma może być bardzo dobra ale asortyment już nie. Dlatego znajdź sklep z dobrymi wędlinami.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985787
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, szrekPL napisał(a):

Waldek, Grzegorz wrzućcie coś innego w podobnych klimatach do wykonania bez dojrzewalni ale w lodówce

To nie jest takie proste, żeby dojrzeć surowe mięso bez odpowiednich warunków. Nieraz ma się odpowiednie warunki i też występują różne problemy. Pochylę się nad tematem i wymyślę prosty wyrób dojrzewający.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/32/#findComment-985791
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.