Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, mamuśka napisał(a):

Tak się patrzę na wyroby Piotra i coraz większą ochotę mam na zrobienie Nduji.

U Piotra, Waldka, Grzesia jedzą to u mnie młodsi też zjedzą. 😄

Dzięki za przepis, Waldku. 😚

Jestem przekonany na 100% że tak się stanie, u mnie wszyscy zafascynowani dlatego teraz większa ilość...szczerze polecam. Waldek, Grzegorz wrzućcie coś innego w podobnych klimatach do wykonania bez dojrzewalni ale w lodówce 😊

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985756
Udostępnij na innych stronach

Bardzo dobre wyroby znajdziecie w małych masarniczych sklepach, wytwarzają małe ilości wędlin ale są zbliżone do naszych wyrobów, oczywiście ceny nie są "marketowe" ale warto tam kupować w myśl zasady... zamiast 2 kg padliny kupić kilogram dobrej wędliny.

 

Na moim terenie działa kilku takich wytwórców i powiem uczciwie że mają bdb wyroby, problemem jest że nie można u nich nic zamówić, trzeba stanąć min. 2 godz przed otwarciem sklepiku w kolejce i liczyć na to że inni nie wykupią 😉 🙂 

 

Ale po co szukać daleko jak mamy na miejscu, w sumie to na forum super wyroby, wystarczy zamówić u kolegi, zapłacić i cieszyć się super smakami.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985761
Udostępnij na innych stronach

42 minuty temu, szrekPL napisał(a):

u mnie wszyscy zafascynowani dlatego teraz większa ilość...szczerze polecam

Przeje się jak będziesz tyle produkował 🙂  smaki trzeba dozować, a nie napychać przez tydzień bebzuny tym samym 😉😁

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985762
Udostępnij na innych stronach

46 minut temu, MariuszB napisał(a):

Przeje się jak będziesz tyle produkował 🙂  smaki trzeba dozować, a nie napychać przez tydzień bebzuny tym samym 😉😁

 

A nie nie , to może leżeć w lodówce ponoć rok (leżało tylko ponad miesiąc) po okresie dojrzewania jest kojone na kulki i vacum. w tej formie trafia do odbiorców coraz liczniejszych niestety a może i stety bo nic tak nie poprawia humoru jak czyjś uśmiech i dobre słowo po zjedzeniu tego co się podało...😊

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985771
Udostępnij na innych stronach

Nie przeje się.

Piotr, ja i wielu z SiB-ów dzieli się z innymi swoimi wyrobami.

 

5 minut temu, szrekPL napisał(a):

nic tak nie poprawia humoru jak czyjś uśmiech i dobre słowo po zjedzeniu tego co się podało...😊

 

100% się zgadzam.

 

Ps. Ja daję też w podziękowaniu ludziom na ryneczku w Aleksandrowie (np: za białe złoto). Na tym ryneczku jest też dwóch małych wytwórców. Stety czy niestety, moje wyroby są lepsze, a to dzięki Wam. 😚:clap::hug:

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985774
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, szrekPL napisał(a):

Waldek, Grzegorz wrzućcie coś innego w podobnych klimatach do wykonania bez dojrzewalni ale w lodówce 😊

Przyłączam się do prośby Piotra.

 

Waldku, Grzesiu tak ładnie prosimy. 😚:frantics:

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985786
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, mamuśka napisał(a):

wątpię.

Firma istnieje ponad 30 lat.

Firma może być bardzo dobra ale asortyment już nie. Dlatego znajdź sklep z dobrymi wędlinami.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985787
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, szrekPL napisał(a):

Waldek, Grzegorz wrzućcie coś innego w podobnych klimatach do wykonania bez dojrzewalni ale w lodówce

To nie jest takie proste, żeby dojrzeć surowe mięso bez odpowiednich warunków. Nieraz ma się odpowiednie warunki i też występują różne problemy. Pochylę się nad tematem i wymyślę prosty wyrób dojrzewający.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985791
Udostępnij na innych stronach

13 minut temu, mamuśka napisał(a):

Waldku, Grzesiu tak ładnie prosimy

Na forum jest 70 tys uczestników , i pewnie kilkaset tysięcy przepisów. 😉😁. Przepisy pojawiają się na FB czasami. Mamy tu na Forum masarzy zawodowych mogliby coś podać. 

Firmy masarskie z rekomendacją WB - może podadzą po jakieś kilka przepisów. Ja to taki mały hobbysta

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985793
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, Muski napisał(a):

Na forum jest 70 tys uczestników , i pewnie kilkaset tysięcy przepisów.

Czuj się wybrańcem ;):D(bez obrazy to tylko niewinny żart)

2 minuty temu, Muski napisał(a):

Przepisy pojawiają się na FB czasami

Niestety nie posiadam...zbyt dużo złego pisania etc. odstręcza mnie to skutecznie, nie mam na myśli strony WB żeby kto się nie oburzał czasami...

3 minuty temu, Muski napisał(a):

Mamy tu na Forum masarzy zawodowych mogliby coś podać. 

A pewnie że mogliby ale pilnują pewnie tajnych receptur, może brak czasu, zmęczenie...coby nie było nie podali...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-985795
Udostępnij na innych stronach

10 godzin temu, szrekPL napisał(a):

już zafoliowana

I odpuść na rok, półtora  , nie ma co przesadzać. Po dłuższej przerwie jest dopiero doceniane. 

  • Upvote 1

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-986579
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, Muski napisał(a):

I odpuść na rok, półtora  , nie ma co przesadzać. Po dłuższej przerwie jest dopiero doceniane. 

No ja mogę bez problemów większych odpuścić ale...no i tu będzie problem bo młodzież raczej niechętnie się powstrzyma ale nie mówię nie, na pewno jakaś część zostanie zabrana ale zostawię  min połowę . Napiszę ,,EXPERYMENT  nie dotykać " i data , może zadziała. ;):D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-986582
Udostępnij na innych stronach

W dniu 28.01.2025 o 08:46, szrekPL napisał(a):

a'la rolada lazdijajska podpatrzona u kolegi Radka 😊

Jakbym swoją widział :thumbsup:

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-987482
Udostępnij na innych stronach

Brawo :clap: .... no i masz szczęście że psy luzem nie biegają bo po kiełbie pozostałoby tylko wspomnienie 😉😁

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/35/#findComment-989408
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.