pis67 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 14 Lutego 2013 Problemem jest zachęcić ludzi do białej kaszanki bo każdy chce krwistą a z moich rąk krwista nie wyjdzie , Kaszanka z krwią ma swój smak, a biała cóż, taka sobie, szału ni ma, ludzi się nie zachęci, no chyba że... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 14 Lutego 2013 Co do kaszanki,to z solą robię tak jak Andrzej,po wymieszaniu wszystkich skladników całość ważę i dodaję 18 gr soli na 1 kg.Bezpośrednio po parzeniu smakowo wydaje się za słone, ale póżniej jest OK. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 14 Lutego 2013 Problemem jest zachęcić ludzi do białej kaszanki bo każdy chce krwistą a z moich rąk krwista nie wyjdzie , Kaszanka z krwią ma swój smak, a biała cóż, taka sobie, szału ni ma, ludzi się nie zachęci, no chyba że... U mnie żona zażyczyła sobie, jako pierwszą, białą kaszankę i jeśli jej będzie smakowała ta biała to następną robimy z krwią :thumbsup: Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 14 Lutego 2013 Problemem jest zachęcić ludzi do białej kaszanki bo każdy chce krwistą a z moich rąk krwista nie wyjdzie , Kaszanka z krwią ma swój smak, a biała cóż, taka sobie, szału ni ma, ludzi się nie zachęci, no chyba że... Pis smaku kaszanki krwistej nie pamiętam bo jej nie jadłam od ponad 15 lat kaszankę biało jem i robię jakiś rok więc porównania nie mam Do mojej kaszanki daję mięso z obgotowanych kości z2 schabów i2 karczków i żeber odciętych od boczku i jakieś tłustości które do kiełbasy się nie nadają krwiste części wyrzucam plus 3 serca i skórki oraz 50dkg wątróbki i dużo cebuli Co do kaszy jęczmiennej i gryczanej nie wiem bo zawsze jej ugotuję za dużo po prostu stopniowo dodaje i mieszam Ze zbytem białej kaszanki uwierz mi nie mam problemu bywa ze jej mam za mało Problem był by zachęcić ludzi do jej spróbowania Każdemu bardzo smakuje i nikt mnie nie pyta już o krwiste kaszanki Ale jak napisałam ja porównania nie mam liczę na szczerość ludzi którzy ją oceniają Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 14 Lutego 2013 jacak, ja bym dała 0,30kg kaszy gryczanej i , 0,40kg kaszy jęczmiennej do ugotowania kasz rosołu z obgotowania mięsa daję 2razy tyle co wago kaszy Kasze oczywiście gotujemy osobno Da twojego składu dodałabym 0,30kg wątróbkę sparzoną daje kaszance ciemniejszy kolor i w smaku jest taka kaszanka lepsza oraz 4 cebule przysmażone na smalcu Pamiętaj farsz na kaszankę musi być dobrze przesolony Podczas parzenia odda dużo soli Kaszanka w zasadzie to taki smietnik ale jaki smacznyTu piszesz o czterech przesmażonych cebulach... boję sie że może być za dużo , zacznę od dwóch szt . Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 31 Października 2013 No to już wiem dla czego moja kaszanka jest za sucha i się rozsypujenie dałem skórek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-309899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 3 Listopada 2013 Chyba będę musiał ,wziąć się za zrobienie białej kaszanki. Narobiliście mi smaka Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-310694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.