Grzewlod Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): Rodzice którzy przeżyli wojnę Polsko-niemiecką-sowicką tak mnie nauczyli. Jak masz bochenek chleba to go szanuj, bo za kilka dni nie będziesz miał nic. Bardzo dobrze, że pamietasz naukę przekazaną przez rodziców👍. Nauka nie poszła w las ...... 2 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): Ja powiem ci tak, jem spleśniałe wyroby po odkrojeniu pleśni i żyję 2 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): ostatnio pasztet rok przeterminowany otworzyłem, zjadłem i nadal żyję. Może jestem ewenement ale żyję Bazyl tego nie należy robić nie zdajesz sobie sprawy na co się narażasz !!!. Bazyl jak pwnie zauważyłeś wojna już dawno się zakończyła i należy zmienić podejście do żywienia. Podstawą diety człowiek jest zdrowe żywienie. Edytowane 3 godziny temu przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23162-osuszanie-wyrob%C3%B3w-brykietem/page/2/#findComment-1034667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Bazylu, ja Cię proszę nie pisz takich rzeczy: 2 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): jem spleśniałe wyroby po odkrojeniu pleśni i żyję To że odkrawasz pleśń, to nie znaczy że reszta produktu nie jest nadkażona pleśnią. Twój organizm widocznie sobie radzi, ale większość ludzi po takim jedzeniu będzie miała przynajmniej sensacje żołądkowe. 2 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): Mnie nie stać żeby wyrzucać jedzenie. Ja nie kupuję, czy nie robię jedzenia tak dużo by miało się zepsuć. Ps. Moja Prababcia też nas nauczyła szacunku do jedzenia. Przeżyła dwie wojny światowe i do końca życia zawsze w kieszeni miała schowane coś do jedzenia. Edytowane 2 godziny temu przez mamuśka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23162-osuszanie-wyrob%C3%B3w-brykietem/page/2/#findComment-1034668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, mamuśka napisał(a): To że odkrawasz pleśń, to nie znaczy że reszta produktu nie jest nadkażona pleśnią. Tu się Dorotko mocno mylisz! Podstawową sprawą jest świadomość tego co pojawiło się na produkcie. Jeśli są to jednokomórkowce to pół biedy🫤, można jeszcze coś zadziałać. W każdym razie taki produkt powinien zostać zutylizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23162-osuszanie-wyrob%C3%B3w-brykietem/page/2/#findComment-1034670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 godziny temu 18 godzin temu, SZCZEPAN napisał(a): Nie zadaję pytania po to, by uchylać się od odpowiedzi, tylko żeby zachęcić do dyskusji i uświadomić, jak istotny jest proces osuszania. Na moje oko, na ten temat jest z kilkaset prawidłowych wyjaśnień. Niestety, problemem jest nauka czytania i korzystania z wyszukiwarki . Bardzo mi się podobało: 🫴właśnie kupiłem 45 kg mięsa i rano bede robił kiełbasę , dajcie na szybko zajebisty przepis i instrukcję ale już bez ociągania!!! Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23162-osuszanie-wyrob%C3%B3w-brykietem/page/2/#findComment-1034671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Myślę że jeśli chodzi o bezpieczeństwo i zdrowie to każdy wpis pouczający jest na wagę złota. Edytowane 1 godzinę temu przez karolszymczak 1 Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23162-osuszanie-wyrob%C3%B3w-brykietem/page/2/#findComment-1034679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 godziny temu Grzesiu, ja odróżniam "pleśnie" szczepione specjalnie na produktach, np: sery, wędliny dojrzewające, a porost pleśniowy na zepsutym jedzeniu. Nikt z nas nie ma labolatorium w domu i nie sprawdzi czy "szczep" jest bezpieczny, a na "oko" to ja dziękuję. Mam córkę na medycynie i wiem trochę więcej niż statystyczny obywatel. Może zakończmy tutaj temat jedzenia z pleśnią, bo to temat o osuszaniu wyrobów.😚 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23162-osuszanie-wyrob%C3%B3w-brykietem/page/2/#findComment-1034680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 40 minut temu Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 40 minut temu 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): Twój organizm widocznie sobie radzi, Marianówkę piję, a jak zauważyłem to jest dobre na wszystko. Właśnie przyswajam bo siostra ma dzisiaj urodziny Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23162-osuszanie-wyrob%C3%B3w-brykietem/page/2/#findComment-1034693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 minut temu Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 minut temu 3 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Podstawą diety człowiek jest zdrowe żywienie. Powiedz to ludziom w Korei Płn, jak tam trawę i korę z drzew jedzą. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23162-osuszanie-wyrob%C3%B3w-brykietem/page/2/#findComment-1034698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.