andrzejmysłowic Posted April 5, 2009 Report Share #76 Posted April 5, 2009 Quote Andrzej M-ce Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted April 5, 2009 Report Share #77 Posted April 5, 2009 andrzejmysłowic, możesz mi napisać jak robisz to, że Twoje wędzonki są takie gładziutkie. Mi zawsze coś wystaje i zwisa z siatki. Quote Pozdrawiam... Piotrek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted April 5, 2009 Report Share #78 Posted April 5, 2009 A oto wynik pierwszego wędzenie Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted April 5, 2009 Report Share #79 Posted April 5, 2009 NAWET już wiem co było nie tak - ale to był pierwszy raz :lol: :lol: :lol: Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted April 5, 2009 Report Share #80 Posted April 5, 2009 Radzio! Jako surowca na szynkę przeważnie kupuję wp kl.I tz. "kulki" a im raczej nic nie odstaje. Jeżeli trafi się niepotrzebny, odstający kawałek, strzęp to go ucinam przed założeniem siatki. To czasami robię po peklowaniu i nic więcej. Szynki z piersi indyka same w sobie bardzo gładziutkie - o smaku już nie mówię. Quote Andrzej M-ce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted April 6, 2009 Report Share #81 Posted April 6, 2009 A ja zrobiłem tymczasowa wędzarnię - tymczasową tzn. okres używalności nie określony Teraz zdjęcia sa poprawne. Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted April 6, 2009 Report Share #82 Posted April 6, 2009 Bardzo ładna wędzarnia -gdzie jest palenisko .Przy tego typu wędzarniach radził bym wykręcić otwory w każdej desce na termometr ( w deskach powyżej już zainstalowanego termometru ) dlatego że najwyższa temperatura będzie, przy przykrytej wędzarni, na samej górze . Pozdrawiam Quote Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted April 6, 2009 Report Share #83 Posted April 6, 2009 Palenisko jest dwa metry od wędzarki. Co się tyczy temperatury - właśnie to sprawdziłem na widocznym termometrze leżącym na kijach. Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted September 19, 2009 Report Share #84 Posted September 19, 2009 Tak wygladała wcześniej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e26006d8ef96bb1.html Niestety miałem problem z temperaturą ( uwaga Dziadka ) - teraz po przebudowie wyglada tak i z temperaturą nie mam już problemu i pierwsze wędzienie po przebudowie Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted September 19, 2009 Report Share #85 Posted September 19, 2009 Wędzarka godna Podlaskich klimatów :wink: Wieszanie z drabiny to jest to Pozdrawiam :wink: P.S. Chyba obaj się w niej schowamy :rolleyes: Quote Carpe diem - raz kozie death Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted September 19, 2009 Report Share #86 Posted September 19, 2009 Wieszanie z drabiny to jest to Jak dla mnie obeszło się bez drabiny :grin: Ale za to mogę se powędzić nawt szynkę z kością :wink: Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sawca Posted September 20, 2009 Report Share #87 Posted September 20, 2009 Podlasiak- A z jakiego drewna jest zbudowana? Quote Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted September 20, 2009 Report Share #88 Posted September 20, 2009 Wygląda na to że przeróbka miała sens. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted September 20, 2009 Report Share #89 Posted September 20, 2009 Podlasiak- A z jakiego drewna jest zbudowana Świerkowego. :grin: Wygląda na to że przeróbka miała sens Oj tak :lol: Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.