krzychuzab Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 godzin temu Schab i boczek pokrojony w plasterki około 0,5 cm. Posypane peklosolą, papryką słodką, pieprzem świeżo mielonym. Odstawione do lodówki na dobę. Osuszone i następnie wędzone w temp. 40-50 stopni 3 godziny. Podpieczone 10 minut w temp. 70-80 stopni. Do jedzenia jako zakaska. Wymaga dobrych zębów. Moze być też jako dodatek do zup, bigosu, sosów itp. Produkt trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23342-k%C4%85ski-czipsy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 godzin temu 28 minut temu, krzychuzab napisał(a): Schab Dopisz B/K lub zmień na polędwica bo zaraz się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23342-k%C4%85ski-czipsy/#findComment-1047230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 godzin temu 15 minut temu, bilu72 napisał(a): Dopisz B/K lub zmień na polędwica bo zaraz się zacznie Ech... prowokator Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23342-k%C4%85ski-czipsy/#findComment-1047236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 godziny temu Żaden prowokator, tylko trzeźwo myślący człek wiedzący co potrafią niektórzy zrobić z tematu 😁 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23342-k%C4%85ski-czipsy/#findComment-1047302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 godzinę temu 5 godzin temu, bilu72 napisał(a): Dopisz B/K lub zmień na polędwica bo zaraz się zacznie Na paragonie było napisane schab. Boczek jest bez kości. Aromat dymu do objętosci mięsa bez konkurencji. Ameryki nie odkryłem ale przepis to czysta improwizacja. Uwagi i sugestie np. co do przypraw bardziej doświadczonych kolegów wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23342-k%C4%85ski-czipsy/#findComment-1047318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.