Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Schab i boczek pokrojony w plasterki około 0,5 cm. Posypane peklosolą, papryką słodką, pieprzem świeżo mielonym. Odstawione do lodówki na dobę. 

Osuszone i następnie wędzone w temp. 40-50 stopni 3 godziny. Podpieczone 10 minut w temp. 70-80 stopni.

Do jedzenia jako zakaska. Wymaga dobrych zębów. Moze być też jako dodatek do zup, bigosu, sosów itp. Produkt trwały. IMG-20251109-WA0006.thumb.jpg.5a6eb3881abbf6d9db94605e971cd5b5.jpgIMG-20251109-WA0007.thumb.jpg.5b410d147d00b8c2dd48d49ff4bfaea2.jpgIMG-20251109-WA0008.thumb.jpg.ba013ce73fd22b99d09d93b50f9f1a47.jpgIMG-20251109-WA0003.thumb.jpg.246c6e8e8132748e9f06e0fe3eb5733b.jpgIMG-20251109-WA0002.thumb.jpg.e002c2bc1263dda699eb27de7b05ce88.jpgIMG-20251110-WA0000.thumb.jpg.04a09e638a878aeff55752bbac11d9dc.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23342-k%C4%85ski-czipsy/
Udostępnij na innych stronach

Żaden prowokator, tylko trzeźwo myślący człek wiedzący co potrafią niektórzy zrobić z tematu 😁

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23342-k%C4%85ski-czipsy/#findComment-1047302
Udostępnij na innych stronach

5 godzin temu, bilu72 napisał(a):

Dopisz B/K lub zmień na polędwica bo zaraz się zacznie

Na paragonie było napisane schab. Boczek jest bez kości. Aromat dymu do objętosci mięsa bez konkurencji. Ameryki nie odkryłem ale przepis to czysta improwizacja. Uwagi i sugestie np. co do przypraw bardziej doświadczonych kolegów wskazane. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23342-k%C4%85ski-czipsy/#findComment-1047318
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.