Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

 

Mam w zamrażarce w jednym woreczku ozorek nerkę i serce.

Co mogę z tego zrobić dodając ew. jakieś mięsko?

Może jakiś pasztecik albo gulaszyk?

czekam na propozycję

pozdrawiam

Paweł

Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/
Udostępnij na innych stronach

no fajnie tylko za salcesonikiem to moja rodzinka nie za bardzo

 

 

ale jak już to jakiś przepisik byś podał bo nie wiele wiem o salcesonach

no i skąd ja krew wezmę?

raczej odpada

proszę o coś innego

Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64600
Udostępnij na innych stronach

Dobre to jest -.po co mam myśleć co by tu zrobić - inni za mnie to zrobią . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64601
Udostępnij na innych stronach

Polecam salceson wg. przepisu Buni:

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1326

 

Robiłem kilka razy jest prosty i bez krwi. Nie używam też głowizny. Jest wtedy chudszy, za to dodaję uszy. Salceson nie musi być tłusty.

 

Pozdrawiam

Robert

ale narobiłem dymu 🙂

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64617
Udostępnij na innych stronach

Dobre to jest -.po co mam myśleć co by tu zrobić - inni za mnie to zrobią . Pozdrawiam

 

 

Dziadku czy ty się ze mnie nabijasz?? bo jakoś tak nie rozumiem co napisałeś...

Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64649
Udostępnij na innych stronach

Polecam salceson wg. przepisu Buni:

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1326

 

Robiłem kilka razy jest prosty i bez krwi. Nie używam też głowizny. Jest wtedy chudszy, za to dodaję uszy. Salceson nie musi być tłusty.

 

Pozdrawiam

Robert

no całkiem nieźle wygląda

po świętach zrobię oczywiście lekko zmodyfikuję

 

I mam jeszcze dwa pytania

 

1 mogę dodać nerkę?

2 co będzie jak lekko obwędze ?

pozdrawiam strusiek

Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64654
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous

Mam w zamrażarce w jednym woreczku ozorek nerkę i serce.

Co mogę z tego zrobić dodając ew. jakieś mięsko?

Może jakiś pasztecik albo gulaszyk?

czekam na propozycję

pozdrawiam

Paweł

no fajnie tylko za salcesonikiem to moja rodzinka nie za bardzo

 

 

ale jak już to jakiś przepisik byś podał bo nie wiele wiem o salcesonach

no i skąd ja krew wezmę?

raczej odpada

proszę o coś innego

Dobre to jest -.po co mam myśleć co by tu zrobić - inni za mnie to zrobią . Pozdrawiam

Dziadku czy ty się ze mnie nabijasz?? bo jakoś tak nie rozumiem co napisałeś...

Strusiek, jak się popatrzy powyżej, to sam sobie odpowiedz, czy Dziadek się z Ciebie nabija...

 

ODPOWIEDŹ: Nie.

Po prostu poszukaj, a nie licz na to, że inni za ciebie zrobią.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64671
Udostępnij na innych stronach

pawelk3333,

 

 

nie chce by ktoś szukał bo jasobie przeszukałem

chodziło mi o jakiś sprawdzony przepis i niekoniecznie na salceson

gdybym się znał to bym nie pytał

pozd

struś

Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64672
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

chodziło mi o jakiś sprawdzony przepis i niekoniecznie na salceson

Nasze przepisy są wszystkie sprawdzone :smile: , właśnie pierwszy raz warto zrobić zgodnie z przepisem , a już następny możesz zmodyfikować zgodnie ze Swoimi gustami .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64676
Udostępnij na innych stronach

Strusiek, ja nerkę dodawałem. Z wędzeniem to nie próbowałem, ale jakoś mi to nie pasuje do salcesonu. Dodałem też ozory, serce, płuca, podgardle, głowizny raczej nie bo będzie tłusty, uszy, ryjki, golona, nogi i wszystko do żołądka:

Tak wyglądały produkty:

http://img14.imageshack.us/img14/902/img0434tfb.th.jpg

 

http://img14.imageshack.us/img14/9138/img0435tfe.th.jpg

 

a tak produkt:

http://img14.imageshack.us/img14/7914/img0469gzc.th.jpg

 

Robiłem już kilka razy. Jest dość prosty w produkcji, smaczny, a przepis uważam, że dobry.

 

Pozdrawiam

Robert

ale narobiłem dymu 🙂

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64905
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.