Strusiek Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam! Mam w zamrażarce w jednym woreczku ozorek nerkę i serce.Co mogę z tego zrobić dodając ew. jakieś mięsko?Może jakiś pasztecik albo gulaszyk? czekam na propozycjępozdrawiamPaweł Cytuj Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 jesli dodasz golonke albo glowe to mozesz zrobic dobry salceson Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strusiek Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 no fajnie tylko za salcesonikiem to moja rodzinka nie za bardzo ale jak już to jakiś przepisik byś podał bo nie wiele wiem o salcesonachno i skąd ja krew wezmę?raczej odpadaproszę o coś innego Cytuj Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Dobre to jest -.po co mam myśleć co by tu zrobić - inni za mnie to zrobią . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Polecam salceson wg. przepisu Buni:http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1326 Robiłem kilka razy jest prosty i bez krwi. Nie używam też głowizny. Jest wtedy chudszy, za to dodaję uszy. Salceson nie musi być tłusty. PozdrawiamRobert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strusiek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Dobre to jest -.po co mam myśleć co by tu zrobić - inni za mnie to zrobią . Pozdrawiam Dziadku czy ty się ze mnie nabijasz?? bo jakoś tak nie rozumiem co napisałeś... Cytuj Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strusiek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Polecam salceson wg. przepisu Buni: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1326 Robiłem kilka razy jest prosty i bez krwi. Nie używam też głowizny. Jest wtedy chudszy, za to dodaję uszy. Salceson nie musi być tłusty. Pozdrawiam Robert no całkiem nieźle wygląda po świętach zrobię oczywiście lekko zmodyfikuję I mam jeszcze dwa pytania 1 mogę dodać nerkę? 2 co będzie jak lekko obwędze ? pozdrawiam strusiek Cytuj Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Mam w zamrażarce w jednym woreczku ozorek nerkę i serce. Co mogę z tego zrobić dodając ew. jakieś mięsko? Może jakiś pasztecik albo gulaszyk? czekam na propozycję pozdrawiam Pawełno fajnie tylko za salcesonikiem to moja rodzinka nie za bardzo ale jak już to jakiś przepisik byś podał bo nie wiele wiem o salcesonach no i skąd ja krew wezmę? raczej odpada proszę o coś innego Dobre to jest -.po co mam myśleć co by tu zrobić - inni za mnie to zrobią . Pozdrawiam Dziadku czy ty się ze mnie nabijasz?? bo jakoś tak nie rozumiem co napisałeś... Strusiek, jak się popatrzy powyżej, to sam sobie odpowiedz, czy Dziadek się z Ciebie nabija... ODPOWIEDŹ: Nie. Po prostu poszukaj, a nie licz na to, że inni za ciebie zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strusiek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 pawelk3333, nie chce by ktoś szukał bo jasobie przeszukałem chodziło mi o jakiś sprawdzony przepis i niekoniecznie na salceson gdybym się znał to bym nie pytał pozd struś Cytuj Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam chodziło mi o jakiś sprawdzony przepis i niekoniecznie na salceson Nasze przepisy są wszystkie sprawdzone :smile: , właśnie pierwszy raz warto zrobić zgodnie z przepisem , a już następny możesz zmodyfikować zgodnie ze Swoimi gustami . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Strusiek, ja nerkę dodawałem. Z wędzeniem to nie próbowałem, ale jakoś mi to nie pasuje do salcesonu. Dodałem też ozory, serce, płuca, podgardle, głowizny raczej nie bo będzie tłusty, uszy, ryjki, golona, nogi i wszystko do żołądka: Tak wyglądały produkty: http://img14.imageshack.us/img14/902/img0434tfb.th.jpg http://img14.imageshack.us/img14/9138/img0435tfe.th.jpg a tak produkt: http://img14.imageshack.us/img14/7914/img0469gzc.th.jpg Robiłem już kilka razy. Jest dość prosty w produkcji, smaczny, a przepis uważam, że dobry. Pozdrawiam Robert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2502-podroby/#findComment-64905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.