kreon13 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 14 Września 2013 Wykładanie papierem do pieczenia nie ma sensu bo zaburza właściwości tego garnka. Ja nie oliwie tylko smaruje margaryną lub masłem i posypuje mąką tak od serca. Uprzedzam że smarowanie margaryną na zamoczony garnek (a tak należy zrobić) to kawał męskiej przygody i można dostać cholery, ciągnie się jak gum, ale efekt ok. Cytuj życie jest szkołą negocjacji Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2544-sprzetgarnek-rzymski/page/2/#findComment-301111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 14 Września 2013 Ja też np. piekąc akurat w garnku rzymskim, smaruję go margaryną ale zamiast mąki używam mielonych w młynku do kawy, najzwyklejszych płatków owsianych, a jeżeli już mąkę, to razową żytnią grubo mieloną z tzw. pełnego przemiału. Też jest zawsze OK. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2544-sprzetgarnek-rzymski/page/2/#findComment-301120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izetta Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Września 2013 Dobra, to muszę spróbować z tymi płatkami, albo z margaryną. Ja wczesniej smarowałam oliwą i może dlatego było źle... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2544-sprzetgarnek-rzymski/page/2/#findComment-301505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.