tree Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Maja 2009 Witam wszystkich zadymiaczy , to mój pierwszy post na forum choć samą stronkę odwiedzam regularnie już od dawna i jestem jej wielkim fanem , poleciłem nawet ostatnio swojemu szwagrowi z Francji który od dawna zajmuje się wyrabianiem kiełbas i wędlin na własny użytek i był zachwycony tą stroną.Mam pytanie dotyczące mięsa koziego a właściwie jego smaku, rzecz jest ważna ponieważ słyszałem że przypomina jagnięcinę (baraninę) a ja niestety nie trawię smaku baraniny , nie wiem dlaczego tak jest próbowałem już nie raz , nawet świeżutką jagnięcinę od Araba z marsylskiego targu (vide szwagier z Francji) i odrzucało mnie prawie wymiotowałem.Będę wdzięczny za wszelkie informacje i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2571-kozina/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Maja 2009 Tree,Witaj na forum, wśród zadymiaczy; miłośników wędlin domowych, chleba, serów i czytelnictwa :grin: .Co do Twojego pytania, to są wśród nas hodowczynie kóz, mam nadzieję, że się odezwą w kwestii mięsa.Co zamierzasz zrobić z tego mięska?Czy robiłeś już jakieś wędliny, czy domiero masz w planach? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2571-kozina/#findComment-67228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Maja 2009 Ela Ela :lol: przywołujemy Cię :wink: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2571-kozina/#findComment-67229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Maja 2009 Witam tree,mięso kozie przypomina jagnięcine ale w minimalnym stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2571-kozina/#findComment-67230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Maja 2009 Ela Ela :lol: przywołujemy Cię :wink: :lol: No i Chłop z Warmii może dużo opowiedzieć Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2571-kozina/#findComment-67232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tree Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Maja 2009 dziękuję za szybki odzew, na początek chciałbym zacząć skromnie od jakiegoś mięska z rusztu - grila , mam warunki do produkcji wedlin na własny użytek sporo miejsca na postawienie wędarki itp . ale się boję bo mam cholerne skłonności do tycia i jak zacznę to..... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2571-kozina/#findComment-67236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Maja 2009 Mam pytanie dotyczące mięsa koziego a właściwie jego smakuKozinę(w postaci duszonej) miałem okazję próbować w ubiegłym. Osobiście dla mnie jest to połączenie smaku wołowiny i baraniny. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2571-kozina/#findComment-67309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.