Marek z Bielska Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 25 Września 2009 no cóż napisałem brutalnie,ale tak czasem trzeba,ponieważ media doszły jużdo takiej perfekcji manipulowania,że odbiorców jak i poziom programów jestdramatyczny,a co za tym idzie co dla nich najważniejsze jest widz i oglądalność. co do mięsa, to napewno jestem przekonany przeszło wiele badań zarównoorganoleptycznych jak i mikrobiologicznych,no i ktoś jest za to odpowiedzialny. ostatnio podam jako ciekawostke iż na giełdzie mięsa była do sprzedaniaspora ilość półtusz właśnie z rezerw państwowych,niestety cena musiałapójść na dół,bo świeże półtusze byly bodajże 15gr tańsze,czy tą partiesprzedano nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 25 Września 2009 Och Ty Ty brutalku. :blush: :grin: :mrgreen: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 25 Września 2009 tylko ludzie inteligentni i frajerzy łapią się na takie programy Marek, powinno być: "tylko ludzie inteligentni LUB frajerzy łapią się na takie programy". Inteligentnych frajerów jest znikoma ilość w porównaniu z oglądalnością tego programu. Chyba, że czepiasz się mnie, ale ja Ciebie, Marku z Bielska, stanowczo lubię. :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helixwroclaw2005 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 25 Września 2009 Kilka słów jeszcze:- sławne mięso w konserwach 10 lat temu było wykorzystywane w produkcji konserw dla psów i kotów- obecnie najdłuższy okres gwarancji na konserwę w wojsku to 48 m-cy- chleb i suchary 12 m-cy- w związku z ograniczoną formą stosowania należności żywnościowych w jednostkach wojskowych z uwagi na "uzawodowienie" sukcesywnie zmniejszane są ilości zapasów na szczeblu rejonowych baz materiałowych (kilka w Polsce) na rzecz długoterminowych umów z producentami, którzy deklarują gotowość dostaw i częstotliwości wskazanych w umowach.W Polsce nadal funkcjonuje system RPG ale o tym nie mogę napisać :grin: Cytuj Pozdrawiam Brać Wędzarniczą----------------------------------------------Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, .... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 25 Września 2009 Ale to już nie te konserwy i nie te suchary. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 25 Września 2009 Witam.A ja tylko zapytam i proszę o uczciwą odpowiedź.Czy ktoś z Was świadomie dałby taką 26letnią szwedzką (i tu nie ma nic do rzeczy PN ) konserwę swoim dzieciom, współmałżonkom i rodzinom (z tym to może być różnie :devil: ) :question: - bo ja nie :devil: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 25 Września 2009 Zawsze byłeś wzorem dobrego męża, ojca oraz zięcia. Teraz także sie nie zawiodłem. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 25 Września 2009 Zawsze byłeś wzorem dobrego męża, ojca oraz zięcia. Teraz także sie nie zawiodłem. :grin:Maxell, a Gonzo jest Twoim, mężem, ojcem, czy zięciem? :grin: Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 25 Września 2009 co do mięsa, to napewno jestem przekonany przeszło wiele badań zarówno organoleptycznych jak i mikrobiologicznych,no i ktoś jest za to odpowiedzialny. Marku, może i jestem poniekąd stroną w tej sprawie, ale skoro jesteś o tym przekonany to ja naprawdę mogę Ci wysłać albo nawet przywiozę Ci osobiście kilka puszek tego mięsa. Zjesz je? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 25 Września 2009 Arkdom, "był zawsze dla mnie wzorem...." :grin: Dodam nawet - niedoścignionym. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 25 Września 2009 Ale to już nie te konserwy i nie te suchary. :grin: I nie ta kawa w kostkach ( jedliśmy ją na sucho ), i nie te młode lata... :???: :???: :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 25 Września 2009 I nie ta kawa w kostkach ( jedliśmy ją na sucho ), i nie te młode lata... :???: :???: :grin: Fakt :sad: .A ta kawa w kostkach razem z cukrem była dobra ale w umiarkownych ilościach.Pamiętam jak wojsko przyjeżdżało po ziemniaki, to my im wodę do picia a oni kawę w kostkach i suchary :grin: .Później miałem dwa wyjścia, albo wypić z 10 litrów gorącej wody coby "rozpuścić" w żołądku suchą kawę :lol: albo przeżywać przez 3 dni mdłości :devil: :grin: :lol: . Smak kawy pamiętam do dziś :devil: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 25 Września 2009 Wynika z tego że mięso jest jak wino im starsze tym lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 25 Września 2009 Tak naprawdę z winem to nie jest tak im starsze tym lepsze. To tylko do pewnego momentu. Ja osobiście nie miałbym ochoty świadomie jeść tego mięsa. Ale jadłem kindziuka 2 letniego od Tomusia - całkowicie świadomie. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 25 Września 2009 Czego to się człowiek nie dowie o sobie od kolegów z forum.Przynajmniej wiem że jestem inteligentnym frajerem. :grin: A jak się mnie jeszcze raz Marek zapytasz jaki jest termin przydatności peklosoli to masz pozamiatane. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 26 Września 2009 Ale jadłem kindziuka 2 letniego od Tomusia - całkowicie świadomie. Janku nie uwierzysz ale ostał się mały kawalątek chyba go gdzieś "zabunkruję " i może za ćwierć wieku wnuki Pawła zrobią o tym reportaż :grin: P.S. Zapewniam ,ze ten "staruszek" jest jeszcze do konsumpcji :tongue: :lol: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.