Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

no cóż napisałem brutalnie,ale tak czasem trzeba,ponieważ media doszły już

do takiej perfekcji manipulowania,że odbiorców jak i poziom programów jest

dramatyczny,a co za tym idzie co dla nich najważniejsze jest widz i oglądalność.

 

co do mięsa, to napewno jestem przekonany przeszło wiele badań zarówno

organoleptycznych jak i mikrobiologicznych,no i ktoś jest za to odpowiedzialny.

 

ostatnio podam jako ciekawostke iż na giełdzie mięsa była do sprzedania

spora ilość półtusz właśnie z rezerw państwowych,niestety cena musiała

pójść na dół,bo świeże półtusze byly bodajże 15gr tańsze,czy tą partie

sprzedano nie sprawdzałem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81884
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Och Ty Ty brutalku. :blush: :grin: :mrgreen:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81885
Udostępnij na innych stronach

tylko ludzie inteligentni i frajerzy łapią się na takie programy

Marek, powinno być: "tylko ludzie inteligentni LUB frajerzy łapią się na takie programy".

Inteligentnych frajerów jest znikoma ilość w porównaniu z oglądalnością tego programu.

Chyba, że czepiasz się mnie, ale ja Ciebie, Marku z Bielska, stanowczo lubię. :grin:

Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81888
Udostępnij na innych stronach

Kilka słów jeszcze:

- sławne mięso w konserwach 10 lat temu było wykorzystywane w produkcji konserw dla psów i kotów

- obecnie najdłuższy okres gwarancji na konserwę w wojsku to 48 m-cy

- chleb i suchary 12 m-cy

- w związku z ograniczoną formą stosowania należności żywnościowych w jednostkach wojskowych z uwagi na "uzawodowienie" sukcesywnie zmniejszane są ilości zapasów na szczeblu rejonowych baz materiałowych (kilka w Polsce) na rzecz długoterminowych umów z producentami, którzy deklarują gotowość dostaw i częstotliwości wskazanych w umowach.

W Polsce nadal funkcjonuje system RPG ale o tym nie mogę napisać :grin:

Pozdrawiam Brać Wędzarniczą

----------------------------------------------

Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, ....

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81889
Udostępnij na innych stronach

Ale to już nie te konserwy i nie te suchary. :grin:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81890
Udostępnij na innych stronach

Witam.

A ja tylko zapytam i proszę o uczciwą odpowiedź.

Czy ktoś z Was świadomie dałby taką 26letnią szwedzką (i tu nie ma nic do rzeczy PN ) konserwę swoim dzieciom, współmałżonkom i rodzinom (z tym to może być różnie :devil: ) :question: - bo ja nie :devil:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81892
Udostępnij na innych stronach

Zawsze byłeś wzorem dobrego męża, ojca oraz zięcia. Teraz także sie nie zawiodłem. :grin:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81893
Udostępnij na innych stronach

co do mięsa, to napewno jestem przekonany przeszło wiele badań zarówno

organoleptycznych jak i mikrobiologicznych,no i ktoś jest za to odpowiedzialny.

Marku, może i jestem poniekąd stroną w tej sprawie, ale skoro jesteś o tym przekonany

to ja naprawdę mogę Ci wysłać albo nawet przywiozę Ci osobiście kilka puszek tego mięsa.

Zjesz je?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81896
Udostępnij na innych stronach

Arkdom, "był zawsze dla mnie wzorem...." :grin: Dodam nawet - niedoścignionym.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81897
Udostępnij na innych stronach

Ale to już nie te konserwy i nie te suchary. :grin:

I nie ta kawa w kostkach ( jedliśmy ją na sucho ), i nie te młode lata... :???: :???: :grin:

Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81900
Udostępnij na innych stronach

I nie ta kawa w kostkach ( jedliśmy ją na sucho ), i nie te młode lata... :???: :???: :grin:

Fakt :sad: .A ta kawa w kostkach razem z cukrem była dobra ale w umiarkownych ilościach.Pamiętam jak wojsko przyjeżdżało po ziemniaki, to my im wodę do picia a oni kawę w kostkach i suchary :grin: .Później miałem dwa wyjścia, albo wypić z 10 litrów gorącej wody coby "rozpuścić" w żołądku suchą kawę :lol: albo przeżywać przez 3 dni mdłości :devil: :grin: :lol: . Smak kawy pamiętam do dziś :devil: :lol: :lol:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81919
Udostępnij na innych stronach

Tak naprawdę z winem to nie jest tak im starsze tym lepsze. To tylko do pewnego momentu.

Ja osobiście nie miałbym ochoty świadomie jeść tego mięsa. Ale jadłem kindziuka 2 letniego od Tomusia - całkowicie świadomie.

Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81940
Udostępnij na innych stronach

Czego to się człowiek nie dowie o sobie od kolegów z forum.

Przynajmniej wiem że jestem inteligentnym frajerem. :grin:

 

A jak się mnie jeszcze raz Marek zapytasz jaki jest termin przydatności peklosoli to masz pozamiatane.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81942
Udostępnij na innych stronach

Ale jadłem kindziuka 2 letniego od Tomusia - całkowicie świadomie.

Janku nie uwierzysz ale ostał się mały kawalątek chyba go gdzieś "zabunkruję " i może za ćwierć wieku wnuki Pawła zrobią o tym reportaż :grin:

P.S. Zapewniam ,ze ten "staruszek" jest jeszcze do konsumpcji :tongue: :lol:

Tomuś
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2982-26-letnie-mi%C4%99so/page/3/#findComment-81979
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.