Gość Anonymous Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zboju :shock: Tak przed obiadem :thumbsup: Slina sie nie zatrzymuje w ........ :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zbój Madej, to tak po nóżce kolegą rozdaj!PS.ładne ładne! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udka z kurczaka w przyprawachAle superowe !!! :thumbsup: :clap: to juz na zlot ??? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 :devil: pokemon15 :shock: One Tez sa ,gdzie indziej :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ale superowe !!! :thumbsup: :clap: to juz na zlot ???Jak się wyrobię, a pewnie się wyrobię to na zlot zrobię Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 w przyprawach takich jakie używam do pieczenia mięs wp :thumbsup: i jakie wrażenia smakowe... :rolleyes: Pięknie uwędzone :clap: :clap: :clap: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Jak się wyrobię, a pewnie się wyrobię to na zlot zrobię Nie masz wyjścia ,wyrób pierwsza klasa :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 i jakie wrażenia smakowe... :rolleyes: Pięknie uwędzone :clap: :brawo: :clap:bardzo oki :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 chylę czoła i kłaniam się w pół przed Twoimi wyrobami!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Wczorajsza "nocka". Wędzono-podpiekane Dziś kolejna "nocka", nogi drobiowe :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 smacznie wyglądają twoje wyroby Zbóju!!! Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zbójaszku jak zwykle zaszalałeś... :thumbsup: Myślę że na polędwice się załapię :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Wczorajsza "nocka". Wędzono-podpiekane Już nie żałuję że jadę we wtorek :thumbsup: :clap: Dziś kolejna "nocka", nogi drobiowe :grin: Oby się wszystko udało , mnie boczuś wystarczy :grin: Wiem że sam na Zlocie nie będę . :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 ożeś Ty!!! ale to fajnie wygląda, czyli wyjątkowo aktywna noc!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Smaczniaste :thumbsup: Jedną nogę właśnie spożywam, 8 szt. przywiozę we Wtorek Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zbój Madej, witam kolegę,czy nogi przed wędzeniem były parzone? Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 czy nogi przed wędzeniem były parzone?No :grin: 45min. w temp. 72-75st.C, nogi włożyłem do wody o temp. 85st.C, po włożeniu mięsa temp. powoli opada, można też dolać zimnej wody żeby szybciej spadła Jak wędzę ćwiartki to parzę 50min. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Smaczniaste Jedną nogę właśnie spożywam, 8 szt. przywiozę we WtorekJa wędze w poniedziałek w beczce, też przywiozę ale w środę, może zostanie kawałek Twojej z Borniaka, to popróbujemy :thumbsup: :lol: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 przywiozę ale w środę, może zostanie kawałek Twojej z Borniaka, to popróbujemy :thumbsup: :lol:Na Środę zostanie :grin: , we Wtorek będzie nas tylko czterech, znaczy się o tylu wiem, a jedzenia innego trochę będzie, może ktoś jeszcze wpadnie na wtorkowe powitanie Napoleonowa :rolleyes: . Ja to liczę, że we Wtorek wpadnie "ktoś" kto ma bardzo bliziutko, najlepiej jak wpadnie z kierowcą :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zbój Madej, Ok,dzięki za podpowiedz. Próbowałem też wędzić ćwiartki,ale moje tak ładnie nie wyglądały ,myślę że to kwestia wprawy,w wędzeniu mam mało praktyki :mellow: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Wczorajsza "nocka". Wędzono-podpiekane A kijki w wędzarni to taki fachman jak Ty to zapomniał przełożyć? :grin:A i jeszcze jedno.Jakiej to przyprawy się używa do tych udek ,że mają taki ładny kolorek jak nie z borniaka :tongue: :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 A kijki w wędzarni to taki fachman jak Ty to zapomniał przełożyć?Były przekładane, dwie polędwiczki i boczki uwędzone oki, jedna polędwiczka i polędwica mają jaśniejsze miejsca, mi to nie przeszkadza, koloru nie jem tylko mięsko :grin: A i jeszcze jedno.Jakiej to przyprawy się używa do tych udekZważyłem 'z łyżeczek" na gramy i tak: Bazylia - 3.5g Oregano - 3g Pieprz cz. ziarn. - 3g Pieprz Cayenne mielony - 2.5g Papryka słodka mielona - 3g Bazylia, oregano, pieprz cz. zmieliłem na drobno, przesypałem do słoiczka, dodałem pieprz cayenne, paprykę i wymieszałem. Tą mieszankę używam do mięs z piekarnika, do udek wędzonych i do jajecznicy. Polecam :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Jeden boczek wędzono-podpiekany, reszta wędzono-parzone. Zrębki bukowe, olcha się skończyła Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 fajna mieszanka :wink: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Boczuś fajny.Goloneczki widzę ,że trochę w starym stylu :grin: .Ciągnie wilka do lasu? :tongue: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.