Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ale superowe !!! :thumbsup: :clap: to juz na zlot ???

Jak się wyrobię, a pewnie się wyrobię to na zlot zrobię :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170936
Udostępnij na innych stronach

w przyprawach takich jakie używam do pieczenia mięs wp :thumbsup: :cool:

i jakie wrażenia smakowe... :rolleyes: Pięknie uwędzone :clap: :clap: :clap:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170956
Udostępnij na innych stronach

Jak się wyrobię, a pewnie się wyrobię to na zlot zrobię :cool:

Nie masz wyjścia ,wyrób pierwsza klasa :thumbsup: :clap: :clap: :clap:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-170986
Udostępnij na innych stronach

i jakie wrażenia smakowe... :rolleyes: Pięknie uwędzone :clap: :brawo: :clap:

bardzo oki :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171001
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsza "nocka". Wędzono-podpiekane :cool:

 

 

Dziś kolejna "nocka", nogi drobiowe :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171855
Udostępnij na innych stronach

Zbójaszku jak zwykle zaszalałeś... :thumbsup:

Myślę że na polędwice się załapię :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171863
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsza "nocka". Wędzono-podpiekane :cool:

 

Już nie żałuję że jadę we wtorek :thumbsup: :clap:

 

Dziś kolejna "nocka", nogi drobiowe :grin:

 

Oby się wszystko udało , mnie boczuś wystarczy :grin: Wiem że sam na Zlocie nie będę . :grin: :lol:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-171873
Udostępnij na innych stronach

Smaczniaste :thumbsup:

Jedną nogę właśnie spożywam, 8 szt. przywiozę we Wtorek :cool:

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172099
Udostępnij na innych stronach

czy nogi przed wędzeniem były parzone?

No :grin: 45min. w temp. 72-75st.C, nogi włożyłem do wody o temp. 85st.C, po włożeniu mięsa temp. powoli opada, można też dolać zimnej wody żeby szybciej spadła :cool:

Jak wędzę ćwiartki to parzę 50min.

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172104
Udostępnij na innych stronach

Smaczniaste

Jedną nogę właśnie spożywam, 8 szt. przywiozę we Wtorek

Ja wędze w poniedziałek w beczce, też przywiozę ale w środę, może zostanie kawałek Twojej z Borniaka, to popróbujemy :thumbsup: :lol:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172108
Udostępnij na innych stronach

przywiozę ale w środę, może zostanie kawałek Twojej z Borniaka, to popróbujemy :thumbsup: :lol:

Na Środę zostanie :grin: , we Wtorek będzie nas tylko czterech, znaczy się o tylu wiem, a jedzenia innego trochę będzie, może ktoś jeszcze wpadnie na wtorkowe powitanie Napoleonowa :rolleyes: . Ja to liczę, że we Wtorek wpadnie "ktoś" kto ma bardzo bliziutko, najlepiej jak wpadnie z kierowcą :grin: :grin: :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172112
Udostępnij na innych stronach

Zbój Madej, Ok,dzięki za podpowiedz. Próbowałem też wędzić ćwiartki,ale moje tak ładnie nie wyglądały :cry: ,myślę że to kwestia wprawy,w wędzeniu mam mało praktyki :mellow:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172175
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsza "nocka". Wędzono-podpiekane

 

A kijki w wędzarni to taki fachman jak Ty to zapomniał przełożyć? :grin:A i jeszcze jedno.Jakiej to przyprawy się używa do tych udek ,że mają taki ładny kolorek jak nie z borniaka :tongue: :wink:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172179
Udostępnij na innych stronach

A kijki w wędzarni to taki fachman jak Ty to zapomniał przełożyć?

Były przekładane, dwie polędwiczki i boczki uwędzone oki, jedna polędwiczka i polędwica mają jaśniejsze miejsca, mi to nie przeszkadza, koloru nie jem tylko mięsko :grin:

A i jeszcze jedno.Jakiej to przyprawy się używa do tych udek

Zważyłem 'z łyżeczek" na gramy i tak:

Bazylia - 3.5g

Oregano - 3g

Pieprz cz. ziarn. - 3g

Pieprz Cayenne mielony - 2.5g

Papryka słodka mielona - 3g

 

Bazylia, oregano, pieprz cz. zmieliłem na drobno, przesypałem do słoiczka, dodałem pieprz cayenne, paprykę i wymieszałem. Tą mieszankę używam do mięs z piekarnika, do udek wędzonych i do jajecznicy. Polecam :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172189
Udostępnij na innych stronach

Jeden boczek wędzono-podpiekany, reszta wędzono-parzone. Zrębki bukowe, olcha się skończyła :cool:

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172289
Udostępnij na innych stronach

Boczuś fajny.Goloneczki widzę ,że trochę w starym stylu :grin: .Ciągnie wilka do lasu? :tongue:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/15/#findComment-172296
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.