morfeusz300 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #851 Opublikowano 4 Listopada 2014 Powiem ci że od jakiegoś czasu też pekluję na sucho polędwiczki i boczek;)a powiedz proszę jak wygląda środek baleronu?? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-381590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #852 Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Zbójaszku powiedz mi jakim programem wstawiasz znak wodny swoich wyrobów?Visual Watermark Wędzonki popakowane jak w luksusowym sklepie albo jeszcze lepiej Jaki tam luxus pakowane w worki z Torunia, te wadliwe, ale czekałem tak po kilkadziesiąt sekund między zgrzewaniami i pakowało ładnie. W Grudniu będzie dwa lata jak je mam i czas je używać też pekluję na sucho polędwiczki i boczek;Na sucho peklowałem tylko te co dymiłem na ciepło bez parzenia, znaczy dwa kawałki boczku i karkówkę, powiszą do Świąt, a wsio inne pekluję na mokro powiedz proszę jak wygląda środek baleronu??Jutro wieczorkiem po pracy będę pakował próżniowo balerony to je przekroję i jak nie zapomnę to fotkę przekroju machnę Edytowane 4 Listopada 2014 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-381594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #853 Opublikowano 4 Listopada 2014 Super;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-381597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #854 Opublikowano 6 Listopada 2014 Świąteczny baleronik zapakowany, już w zamrażarce Parzony tym razem do 73 a nie do 74st,C. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-381856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #855 Opublikowano 6 Listopada 2014 Parzony tym razem do 73 a nie do 74st,C. Bardzo ładnie wygląda baleronik . Ja parzyłam do 71 C i wyszedł bardzo smaczniutki ..soczysty Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-381857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #856 Opublikowano 6 Listopada 2014 Ładniutki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-381858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #857 Opublikowano 6 Listopada 2014 Dobra robota Fotki lądują na FB Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-381860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #858 Opublikowano 6 Listopada 2014 Ja parzyłam do 71 C i wyszedł bardzo smaczniutki ..soczysty Małgoś, ja bardzo lubię wędzonki soczyste, ale bardziej lubię jak są bardzo miękkie, dlatego przeparzam co już pisałem parę razy. Wcześniej balerony parzyłem do 74-75st.C. Co innego z szynkami (myszka, półbłoniasty) wędzonki z tych mięśni robię soczyste, znaczy staram się coby były soczyste. Boczek też czasami przeparzam :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-381869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #859 Opublikowano 9 Listopada 2014 9 dni po pierwszym i 5 dni po drugim dymieniu na ciepło.Nawet ładnie pociemniały, plamki soli na boczku. Karkówka w środku jeszcze miękka, boczki robią się powoli twardawe Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-382373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #860 Opublikowano 10 Listopada 2014 Spacerówki drobiowe na eksport Jutro dymienie, w Poniedziałek do Berlina jadą Do solanki poszły zamrożone. Polędwice dla siostry zapeklowane, w Sobotę dymienie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-382648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #861 Opublikowano 11 Listopada 2014 Już po dymieniu. Później do lodówki, jutro pakowanie w "próżnię" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-382835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #862 Opublikowano 11 Listopada 2014 Kolejne peklowanko na10 dni.3 szyneczki i 4 boczki, jedna szynka moja, reszta dla sióstr Mięsko włożone do solanki jest zamrożone, narazie wyniosłem na spiżarnianą podłogę, jutro do lodówki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-382889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #863 Opublikowano 12 Listopada 2014 No. Ruch w interesie musi być. To jest właśnie to co lubię Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #864 Opublikowano 15 Listopada 2014 Polędwice sie osuszają w Borniaczku, dla siostry do bieżącego spożycia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #865 Opublikowano 16 Listopada 2014 Po wczorajszym dymieniu, 8.5 godz. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #866 Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Po wczorajszym dymieniu, 8.5 godz.Witam Cie widzę, że spać nie możesz, powiedz dlaczego aż tyle czy będziesz jeszcze parzył?, w jakiej temperaturze wędziłeś Teraz powiązałem ze zdjęciem wyżej no i pytajne dalej a ładniunie toto Edytowane 16 Listopada 2014 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #867 Opublikowano 16 Listopada 2014 powiedz dlaczego aż tyle czy będziesz jeszcze parzył? Wędzę tyle coby dobrze dymem naszło w środku no i miękkie żeby były. Polędwic nie parzę. Raz kiedyś sparzyłem, dobra była, ale jakoś mi nie podeszła, wolę długo wędzone nieparzone w jakiej temperaturze wędziłeś Zazwyczaj polędwice wędzę w temp. około 55st.C +/-, wczoraj podkręciłem więcej, było 55-60st.C Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #868 Opublikowano 16 Listopada 2014 Po wczorajszym dymieniu, 8.5 godz. Wojtek , kolorki wędzonek moim zdaniem przepiękne . A jak piszesz że są mięciutkie to gitara . Jeszcze trochę to będę miał nowe zęby będą mogły być nawet lekko twardawe Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #869 Opublikowano 16 Listopada 2014 Jeszcze trochę to będę miał nowe zęby Miejmy nadzieję, że już w Lutym będziesz mógł je wypróbować na moich polędwicach Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #870 Opublikowano 16 Listopada 2014 Miejmy nadzieję, że już w Lutym będziesz mógł je wypróbować na moich polędwicach Wojtuś powinienem mieć na początku grudnia . Muszę tylko troszkę kasy uzbierać Pozdrowienia ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #871 Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam Zbójaszku przepiękny kolorek ,właśnie taki lubię pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #872 Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Piękne wędzonki!A ja zastanawiam się nad wyrzuceniem blachy - deflektora z Borniaka. Przy podpiekaniu bardzo mocno się nagrzewa, a kapiący na nią tłuszcz kopci na wędzonki. Edytowane 16 Listopada 2014 przez ZLeP Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #873 Opublikowano 16 Listopada 2014 Jasiu, jak zdejmiesz blachę to trzeba będzie dymogenerator czymś zasłonić coby tłuszcz nie kapał na zrębki.Ja nie zdejmuję blachy przy podpiekaniu, ale podpiekam tylko kiełbasy, z których albo coś kapnie albo nie. Kiedyś raz lub dwa podpiekałem boczek, ale lepiej mi podchodzą wędzonki parzone Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-383674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #874 Opublikowano 21 Listopada 2014 Wczoraj dymione spacerówki, do domowego użytku Dziś "pójdą" w próżnię, nie będą mrożone. Na świąteczne wędzonki, narazie na kratce piekarnikowej ociekają, za chwil kilka na sznurek i w siatkę. Polędwice, jedna oskubana z mizdry, pójdą dziś w siatkę jak nigdy Karkówka i boczki kilkutygodniowe, po dwukrotnym ciepłym dymieniu. Boczki dość suche i chyba dziś zapakuję próżniowo, nie będę mroził. Karkówka jeszcze powisi Przeprosiłem się ze starą dobrą lustrzanką coby fotki lepsze wstawić i to co na fotce bardzo dobrze odwzorowuje kolor tego co wisi na kiju. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-384666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #875 Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Ło jezusiczku i bez lustrzanki ślinotok pełny a teraz masakra Edytowane 21 Listopada 2014 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/35/#findComment-384672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.