Zbój Madej Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1001 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zbóju słoninę można jeszcze było naciąć wzdłuż a w środek dać sól z czosnkiem to przepis na salo który jest na forum, moim zdaniem taka słonina bez parzenia jest najlepsza po ok 2-3tyg z czasem będzie twarda i też jest super Dzięki następną razą jak listonosz znowu mi przyniesie to pewnie i tak zrobię Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-405723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1002 Opublikowano 19 Lutego 2015 Wuja To nazywasz sloninką!? Toc to mamut! U mnie żeby takie coś zobaczyć to chyba że trzy jedną na drugiej! Aż sobie wydrukuje i oprawie w ramkę Bo taka slonina tylko na Podlasiu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-405741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1003 Opublikowano 24 Lutego 2015 W Sobotę natarłem p-solą karkówkę, dziś posypałem przyprawami (ziele, pieprz, listek bobkowy, wsio zmielone) Dziś jeszcze zapeklowałem na sucho wraz z przyprawami (ziele, pieprz, listek bobkowy, wsio zmielone) kawałek boczku i karkówkę Nie wiem jeszcze kiedy, ale jak przyjdzie pora cały towar będzie dymiony na ciepło, zapewne kilka razy i będzie sobie wisieć w spizarni kilka tyg. Soki z mięs odlewam codziennie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1004 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zbójaszku, a nie lepiej peklować w tym pojemniku GN? Dokup sobie kratki odciekowe i nie będziesz musiał się bawić z odlewaniem osocza. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1005 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zbójaszku, a nie lepiej peklować w tym pojemniku GN? Pojemnik za duży na te kilka kawałków mięsa i więcej miejsca w lodówce zajmie, pojemnik kupiłem do peklowania mokrego, większe ilości.W Marcu zakupię GN-ka 1/2 poj. 8.5L i będzie właśnie do peklowania polędwic na mokro i do innych fajności peklowanych na sucho. Dokup sobie kratki odciekowe Gdzie takie kratki do GN-ków mogę zakupić? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1006 Opublikowano 24 Lutego 2015 Ja kupowałem na Alledrogo. A GN 1/2 to chyba ma 11 litrów a nie 8... Mam taki jeden plastikowy z podziałką i tak tam stoi napisane Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1007 Opublikowano 24 Lutego 2015 A GN 1/2 to chyba ma 11 litrów a nie 8 A no niekoniecznie tusiaczku GN-ki 1/2 mają chyba 6 różnych wysokości od 20mm w górę. Jak masz 11L to zapewne wys. jego to 200mm.Ten co chcę zakupić ma 150mm wys. i 8.5L pojemności.http://www.zkmgastro.pl/pl/o/Pojemnik-GN-12-stal-nierdzewna-wys150-mm-Stalgast Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1008 Opublikowano 24 Lutego 2015 Jeśli Zbóju do 2/3 to będziesz miał problem jak ja. Ni ma! Do innych już tak... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1009 Opublikowano 24 Lutego 2015 Fakt, zapomniałem ze są inne wysokości Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1010 Opublikowano 24 Lutego 2015 A GN 1/2 to chyba ma 11 litrów a nie 8. Zależy od linii i wymiarów,np: Pojemnik GN 1/2 ze stali nierdzewnej (linia Profi Line) - pojemności (wartości przybliżone) odpowiednio : 1,0; 2,0; 4,0; 6,5; 9,5; 12,5l, Pojemnik GN 1/2 ze stali nierdzewnej (linia Standard) - pojemności (wartości przybliżone) odpowiednio : 1,2; 2,0; 3,5; 6,0; 8,5; 11,5 l, Pojemnik GN 1/2 ze stali nierdzewnej (linia Standard) - pojemności (wartości przybliżone) odpowiednio : 1,2; 2,0; 3,5; 6,0; 8,5; 11,5 l, Pojemnik GN 1/2 ze stali nierdzewnej (linia Budget Line) - pojemności (wartości przybliżone) odpowiednio : 1,0; 2,0; 4,0; 6,5; 9,5; 12,5 l, Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1011 Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Jeśli Zbóju do 2/3 to będziesz miał problem jak ja. Ni ma!Towar po peklowaniu na mokro kładę na kratkę z piekarnika i wsio na zlewem ocieka, więć do 2/3 tak za bardzo to potrzebny mi nie jest, ale do 1/2 to już by się przydał. Do innych już tak...I gdzie tych mniejszych kratek szukać No i Krzyś wsio wytłumaczył z rozmiarem Edytowane 24 Lutego 2015 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1012 Opublikowano 24 Lutego 2015 Do GNów 1/2 na Alledrogo do wyboru do koloru http://allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=m&string=ociekacz+gn&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v8-p-aur-nwatch-sm-isqm-1-prz-0113 Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1013 Opublikowano 24 Lutego 2015 Fakt, zapomniałem ze są inne wysokości I inne grubości blach - od 0,6 mm do 1,2mm Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1014 Opublikowano 24 Lutego 2015 Do GNów 1/2 na Alledrogo do wyboru do koloru http://allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=m&string=ociekacz+gn&search_scope=wszystkie+działy&bmatch=seng-v8-p-aur-nwatch-sm-isqm-1-prz-0113Dokładnie. Na alledrogo widziałem ostatnio kilku sprzedawcow. Poliwęglan od 9 PLN w zwyż Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1015 Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) GN z nierdzewki nie przewiduje oryginalnych kratek ociekowych . Można zakupić pojemniki z otworkami w ściankach które spełniają taką rolę Pozdrawiam Edytowane 24 Lutego 2015 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1016 Opublikowano 24 Lutego 2015 Tu są chyba wszystkie gn-y różnych producentów http://www.robin.pl/pojemniki-gn3 GN z nierdzewki nie przewiduje oryginalnych kratek ociekowych http://www.robin.pl/ociekacz-do-pojemnikow Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1017 Opublikowano 24 Lutego 2015 Krzysiu witaj Może nieprecyzyjnie napisałem . Miałem na myśli tą firmę co Zbójaszek dokonał zakupu . Pozdrowionka Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-407116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1018 Opublikowano 28 Lutego 2015 Słoninka i karkówka po ciepłym dymieniu jakieś 7.5 godz. Słonina lekko sparzona przez 45 min.Dziś kolejne ciepłe dymienie, ale krócej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-408037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1019 Opublikowano 28 Lutego 2015 Słoninka i karkówka po ciepłym dymieniu jakieś 7.5 godz. Chyba przesadziłeś z tą słoniną Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-408040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1020 Opublikowano 28 Lutego 2015 wracasz do źródeł? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-408042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1021 Opublikowano 28 Lutego 2015 Chyba przesadziłeś z tą słoniną Krzyś, ciepłe dymienie, maksymalnie 32-33st.C, jest oki wracasz do źródeł? Pokaż mi w którym miejscu jest "po staremu" :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-408058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1022 Opublikowano 28 Lutego 2015 wracasz do źródeł? Pokaż mi w którym miejscu jest "po staremu" :laugh: Musisz Zbóju więcej światła dawać. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-408101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1023 Opublikowano 28 Lutego 2015 Krzyś, ciepłe dymienie, maksymalnie 32-33st.C, jest oki Nie chodzi o temperaturę.Ja czasami wedzę słoninę razem z wędzonkami.Wdług mnie po takim czasie dymienia za bardzo będzie "jechać" dymem. Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-408124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1024 Opublikowano 28 Lutego 2015 Wdług mnie po takim czasie dymienia za bardzo będzie "jechać" dymem. Ahaaaaaa ale nic to Krzyś, teraz niech powisi trochę w spiżarni i będziem smakować, jak coś nie teges to złożę zamówienie i może listonosz znowu przyniesie paczkę z towarem i się zrobi raz jeszcze :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-408125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1025 Opublikowano 28 Lutego 2015 Musisz Zbóju więcej światła dawać. Ty mi tu nie śmieszkuj, bo sam na losowaniu z premedytacją tak ustawiłeś światła, żeby pozostać w cieniu Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/41/#findComment-408127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.