Zbój Madej Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 8 Lipca 2010 Spoko Madejku :grin: Tak dokleiłem link, by można mieć skalę porównawczą . :thumbsup:Sie wie, że spoko :smile: bo ze słodyczy to najbardziej lubię takie ciasta bez pieczenia.Hmm, ja chyba też :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-116814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 8 Lipca 2010 Heniu,a może Ty znaz senik na zimno ,ale agarowy???Ja ciastkarz-ale zapomniany i za nic przepisu znaleść nie mogę.Z Abratkiem-biegłym w temacie,konwersacje na temat prowadziliśmy i nic Może Ty coś wiesz a ten temat?Taki płaski z cieniusieńka galaretką,soczysty............ Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-116816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 8 Lipca 2010 Elu A może o taki przepis Ci chodzi. Co prawda ja nie korzystałam jeszcze z tego przepisu, ale wiem ze agar jest trudno dostepny. Ale rownie dobrze mozna go zastąpic żelatynaą. Ten przepis wyszukałam na www. smaczny.pl 1/2 kg sera 1 szklanka wody 30 dag cukru cukier waniliowy 16 dag żelatyny 10 dag masła 5 białek Ser zmielić. Wodę zagotować z cukrem (10 dag) i cukrem waniliowym, i w gorącej rozpuścić żelatynę. Masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać zmielony ser. Następnie mieszając, delikatnie wlewać ostudzoną żelatynę. Na koniec ubić białka na sztywną pianę z pozostałym cukrem, delikatnie dodać je do masy serowej i wymieszać. Powstałą masę wyłożyć na blaszkę (np. średniej wielkości tortownicę) wysmarowaną masłem i schłodzić w lodówce. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-116819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 8 Lipca 2010 Taki płaski z cieniusieńka galaretką,soczysty............ Wiem tylko tyle , że serniki robi żona z sera homogenizowanego by się nie bawić (czytaj- nie zatrudniać Henia :grin: ) w przeciskanie wielokrotne twarogu przez praskę.Te serniki takie właśnie są soczyste i z galaretkami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-116821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 8 Lipca 2010 Halusia,sernik na zimno znam-zresztą i pare osób z forum tez :grin: Ale chodzi mi o typowy agarowy.Agar mozna kupic w sklepach ze zdrową żywnością.A Ty Heniu to masz dobrze :grin: Ale mój Daruś też nie wie co to przekręcanie sera przez maszynkę-za to interesuje się bardzo efektem końcowym :grin: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-116827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 24 Lipca 2010 Po "wędzonkowej" kolacji, wskazany mały słodki podwieczorek wieczorny :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-118361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=141486#141486 Podwójna porcja na formę fi 24cm. Z brzoskwinia krojoną :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-120912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Bardzo apetycznie wygląda.Zbóju biorę Cię za męża :grin: :blush: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-120976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Wyłączcie Zbójowi dostęp do forum !!! Please To zdjęciowy sadysta. :grin: [ Dodano: Sob 21 Sie, 2010 22:24 ] Bardzo apetycznie wygląda.Zbóju biorę Cię za męża :grin: :blush:To ja go za żonę. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-120979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Niby Zbój a tyle dobrego i smacznego robi , ale zbój , bo potem się nad nami znęca P) Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-120997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Bardzo apetycznie wygląda.Zbóju biorę Cię za męża :grin: :blush:To ja go za żonę. :grin: :rolleyes: :rolleyes: Tyle propozycji na raz hmmm, co tu robić :question: miro, chyba odpadasz :grin: Wyłączcie Zbójowi dostęp do forum !!! Please To zdjęciowy sadysta. :grin:He he he :smile: miro, halusia zróbcie jedną małą porcyjkę, daj połowę cukru, śmietanę zastąp jogurtem chudym, zrób bez owoców bez ciastek, jak tylko zacznie tężeć ale będzie jeszcze rzadkie to pomiksować ze dwie minutki,a do stężenia to wlej do jakieś miseczki tak na spróbunek, kilka godzinek w lodówce i jeść :thumbsup: :thumbsup: Niby Zbój a tyle dobrego i smacznego robi , ale zbój , bo potem się nad nami znęca P) :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-121005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam001 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Ptasie mleczko z Twojego przepisu Zbóju rewelacjarobiłem z malinami, pychaPozdrawiam !Adam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-121210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 tasie mleczko z Twojego przepisu Zbóju rewelacjaCieszy mnie bardzo, że Ci smakuje :smile: robiłem z malinami, pychaZ malinkami jeszcze nie robiłem, warto spróbować, tyle że z malinami w tym roku cieniuchno oj cieniuchno z innymi owocami także :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-121216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Racuszki Zaznaczam, że ich nie robiłem, ale za to zjadłem... tyle ile trzeba :blush: :thumbsup: :thumbsup: Przepis + 30ml czystego spirytu dodać do surowego ciasta. Przepis z gazety "Kobieta i Życie" nr.2 14-01-1979 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-121720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 8 Października 2010 Z przepisu naszej Haluśki :grin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=152278#152278 Pieczenie i spożywanie, a raczej zżarcie we Wrocławiu u siostry Siostra zajęła się budyniem i jabłkami, a ja resztą. Fotki ciemne bo robione komórką. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Grzałka dolna w piekarniku się popsuła chodziła tylko górna, więc dolna część ciasta została upieczone na sucho w 200stC przez 20 min., a następnie na ciasto nałożono jabłuszka, budyń, kolejna warstwa ciasta i do piekarnika wg przepisu. Ciasto wyśmienite, oprócz mnie jadło go jeszcze 6 osób, ale jak następną razą będę robił to odejmę 0.5 kg jabłek. Dla mnie osobiście było ich ciuteńkę dużo, poza tym nic nie zmieniam :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-127298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 8 Października 2010 Widzę Zbóju że teraz Ty przez żołądek do serca. Wcale się nie dziwie że zostało ''pożarte''. :thumbsup: Pozdrawiam Halusia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-127333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 9 Października 2010 Ciasto wyśmienite...Co prawda to prawda. Zbój Madej to zdążył przynajmniej sfotografować. U mnie jak wpadły moje "sępy" to nim zdążyłem zrobić zdjęcie już nie było co fotografować. A produkcją to się zajęła oczywiście moje lepsza połowa. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-127352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 16 Października 2010 Nr. 2 jabłecznik na budyniu naszej Haluśki już w piekarniku, niech i w Lubomku popróbują dobrego bo jeszcze nie jedli Ależ mi się dziś wierzchnia warstwa ciasta rozrywała :devil: ale rwałem po kawałku i jakoś poukładałem na budyniu :lol: No to po zabiegu :lol: Piekarnik się za długo grzał w 180*, brak wprawy, żeby wszystko zgrać razem, czas pieczenia się skrócił do 55 min. Prawie się przypaliło :rolleyes: Ale będzie jadalne Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-128194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 16 Października 2010 :thumbsup: :thumbsup: Smaczniaste wyszło, jabłek dałem 1.5kg pokrojonych Godzinka w chłodnej spiżarni i leciutko ciepłe można spożywać :grin: Znaczy się drugi raz i też dobrze wyszło Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-128210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 16 Października 2010 Znaczy się drugi raz i też dobrze wyszło Zbóju nie bądz taki skromny. Ciacho wyszło rewelacyjne. To kiedy na kawusie zaprosisz Halusie?? :grin: Pozdrawiam Halusia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-128227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 16 Października 2010 Zbóju Madeju, a w temacie " co maci dziś na obiad" miałam ochotę zapytać, a gdzie deser? i dobrze, że nie zapytałam, bo widzę, że full wypas! :grin: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-128235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 16 Października 2010 Ciacho wyszło rewelacyjne.Nie było mnie w domu trochę, przyszła siostra wzięła kawał i niedawno napisała mi sms-a "Ciasto rewelacja" no teraz to już wiem na 100%, że jest oki :grin: To kiedy na kawusie zaprosisz Halusie?? :grin:W każdej chwili że full wypas! :grin: :clap:No niestety :sad: dziś full wypas, o kolacji, którą przed chwilką zjadłem nie wspomnę. Na jakiś czas mam spokój z takim wyżywieniem, ale co mi tam dziś przecież Sobota :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-128248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 30 Października 2010 Blok, do jutra w lodówce W piekarniku jeszcze Halusiowy jabłecznik z budyniem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-129892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 30 Października 2010 Zbóju dychnij se troche. Wpędzasz mnie w kompleksy :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-129893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 30 Października 2010 Zbóju dychnij se trocheDziś jeszcze na noc do roboty, odetchnę sobie dopiero jutro :grin: Wpędzasz mnie w kompleksy :grin: . :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/3/#findComment-129895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.