Biotit Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Rafikzrób fotę i pokaż jakie są mocowania misy.Ja mam kilka lat poprzedni model, mocowania są kipskie, raz już misę dokupiłem, kolejna powoli się kończy. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-388154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 8 Grudnia 2014 I zamówiłem http://clatronic24.pl/robot-kuchenny-clatronic-km-3573-szary.htmlMam nadzieję, że na moje potrzeby wsytarczy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-388821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Mam nadzieję, że na moje potrzeby wsytarczy Wojtek witaj . Zawsze możesz nadmiar np chlebka na straganie wystawić w Święto Kargulowe . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-388851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zawsze możesz nadmiar np chlebka na straganie wystawić w Święto Kargulowe . Pewnie, że można, ale to nie tylko do wyrobu chlebka będzie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-388860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Kurier dziś był, przywiózł, jutro dymienie mam, ale może będzie czas wypróbować Gabarytowo to trochę jest jak kolubryna Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-389611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Kurier dziś był, przywiózł, jutro dymienie mam, ale może będzie czas wypróbować Wojtek.... będziesz mega zadowolony.... zobaczysz, teraz wszystko się samo ukręci Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-389654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 11 Grudnia 2014 No to teraz będzie inwazja mocy Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-389655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 11 Grudnia 2014 teraz wszystko się samo ukręci I na to liczę I mały farsz na kiełbaski też będzie się kręcić Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-389656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Robocik sprawdzony, jest oki Takie ustrojstwo najlepiej sprawdzić na drożdżowym, a że daaaawno chałki nie robiłem no to machnąłem dwie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zbój-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/?p=328452 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-389781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 12 Grudnia 2014 He he wiedziałem że maszyna długo nie postoi bezczynnie. ładniusie chały Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-389783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 12 Grudnia 2014 He he wiedziałem że maszyna długo nie postoi bezczynnie Nie ma takiej opcji, jestem zdania, że urządzenia takie czy inne mają robić to do czego zostały zmajstrowane, a nie stać na widoku i ładnie wyglądać. Jutro po pracy i leżakowaniu jak będzie czas, chyba będzie, to makaronik machnę z 20 dag. mąki, jaja od kury podwórkowej czekają :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-389786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Robocik sprawdzony, jest oki I pięknie.... teraz Wojtku Twoje ręce sobie odpoczną.... chyba że nie.... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-389836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Wędzonki to nie wszystko i przy okazji dymienia polędwiczek machnąłem dwie chałki, dziś siostra z rodzinką przybywa z Wrocka to sobie posmakują. Miały być nieruszane, ale mamuśka nie wytrzymała i wczoraj skubnęła "ćwiartkę" :)Qrcze, jak tu napisać coby nie było, że się chwalę , ale te chałki wyszły najlepsze z tych co już piekłem i najlepsze ich zaplatanie mi wyszło, a w sumie robiłem tak od niechcenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ćwiczenie czyni mistrza Piękne chałeczki i smakowicie wyglądają Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Qrcze, jak tu napisać coby nie było, że się chwalę , ale te chałki wyszły najlepsze z tych co już piekłem i najlepsze ich zaplatanie mi wyszło, a w sumie robiłem tak od niechcenia Zboju MAdeju, najlepsze bo swiateczne , wiadomo zart. Robiesz je tak czesto ,ze juz na pamiec znasz i dlatego tak sliczne Tobie wychodza Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zboju MAdeju, najlepsze bo swiateczne , wiadomo zart. Na Święta jeszcze chyba zrobię Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 21 Grudnia 2014 zbojaszku piekne te chaleczki i smaku mi narobiles Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Keks grodziski, znaczy się abratkowy Wiem wiem wuju, miało być pęknięcie kontrolowane, ale jakoś nie chciało mi się nużać łapki w oleju Masło z jajami oczywiście się zważyło. Wygląd dla mnie jest oki, jak w smaku to jutro się dowiem, a czy jeszcze go zrobię to się okaże gdy keksa spróbuje mój lubomierski szwagier, łasuch, smakosz i znawca keksów, jak powie, że oki to będą keksy następne. Jest u mnie machina do prac ciężkich na stanie więc będzie można dreptać i dreptać :) Jutro w końcu robię pierwsze podejście do sernika wiedeńskiego, będzie na riccottcie z Pobiedzisk Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Keks grodziski, znaczy się abratkowy Wojtku ... ale Ty się rozkręcasz.... piękne ciasto Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Keks grodziski, znaczy się abratkowy DSC_0087_wm.JPG Wiem wiem wuju, miało być pęknięcie kontrolowane, ale jakoś nie chciało mi się nużać łapki w oleju Masło z jajami oczywiście się zważyło. Wygląd dla mnie jest oki, jak w smaku to jutro się dowiem, a czy jeszcze go zrobię to się okaże gdy keksa spróbuje mój lubomierski szwagier, łasuch, smakosz i znawca keksów, jak powie, że oki to będą keksy następne. Jest u mnie machina do prac ciężkich na stanie więc będzie można dreptać i dreptać :) Jutro w końcu robię pierwsze podejście do sernika wiedeńskiego, będzie na riccottcie z Pobiedzisk witam.mozesz przepis do tego podac? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Jutro w końcu robię pierwsze podejście do sernika wiedeńskiego, będzie na riccottcie z Pobiedzisk Pilnuj szwagra !! smakosza serów wszelakich , czyli dobrych Pozdrawiam świątecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 22 Grudnia 2014 miało być pęknięcie kontrolowane, ale jakoś nie chciało mi się nużać łapki w oleju w masełku gagatku - no widzisz .... a jak być zamaczał to szparka byłaby taka... no wiesz.... ...... równa znaczy się.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 23 Grudnia 2014 ale Ty się rozkręcasz Ale tylko trochę, nie ma czasu na więcej. Dziś jeszcze tylko sernik. Miał być biszkopt, wiadomo jaki, miałem go przekładać bitą śmietaną wymieszaną z wiśniami, ale coż, się pomiętroliło i teraz ze wszystkim sie nie wyrobię, śmietanfix już nawet kupiłem, "ale nic to Baśka", na Nowy Rok się zrobi Pilnuj szwagra !! smakosza serów wszelakich Spokok spoko, teraz to ja już sam się zajmę serami i wyrobem sernika, nie będzie wyjadania riccotty :D w masełku gagatku Oj tam oj tam, deczko mi się popierniczyło witam.mozesz przepis do tego podac? Witanko W przepisie była lekka rozpierducha, ale mniej więcej poskładałem go "cuzamen" do kupy, część pisowni oryginalna Keks grodziski, znaczy się abratkowy Przepis na 4 foremki - nie pamiętam wymiaru ale chyba były 18x10x7cmgeneralnie masy powinno być około 3/4 wysokości formy Masło - 350gcukier - 250gjaja - 13sztcukier wanilinowy – 1 opak.mąka pszenna - 700gproszek do pieczenia - 30gowoce - 800g, ja Zbój użyłem gotowej mieszanki keksowej i teraz tak:masło napowietrzyć (ubić) z cukrem + cukier wan. następnie stopniowo dodawać jaja(masa może się zważyć - należy tego unikać ale jeśli to nic się strasznego nie stanie)z odważonej mąki odejmujemy cześć do owoców - ze 200g wystarczy (może być mniej jeśli owoce będą suche)- owoce muszą być dobrze pokryte mąką, zapobiegnie to ich opadaniu resztę mąki wraz z proszkiem mieszamy z ubitą masą, dodajemy "opanierowane" owoce i do foremek... teraz warto zrobić mały "zabieg", a mianowicie ręką umoczoną w roztopionym tłuszczu (masło, margaryna...tfu) robimy nacięcie po środku, wzdłuż formy (palce sięgają do samego dna)to uczyni że ciasto równomiernie "pęknie" na środku a nie w sposób niekontrolowany temp pieczenia ok 180stopni (po wyrośnięciu i zarumienieniu można obniżyć do 160) - zależnie od piekarnikasprawdzamy patyczkiem (ja robię to odpowiednio naciskając ciasto - jeśli upieczone to "odbija" Ja, znaczy Zbój, piekłem 30 min. w temp. 180 st.C i 30 min. W temp. 160 st.C, po upieczeniu wyłączyłem piekarnik i keks był w piekarniku jeszcze 5 min. Wymiar mojej keksówki, w której piekłem to:góra - 34.5 x 11.5 cmdół - 31.5 x 8.5 cm Przekrój. Dla mnie idealne rozłożenie bakalii, zapach ekstra, w smaku nie wiem, później się dowiem, teraz za wcześnie na ciacho Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ale narobiłeś smaka tym ciachem... a ja w pracy siedzę i ślinka cieknie... ech... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Brawo Zboju MAdeju a ja lubie do keksa jeszcze dodac orzechy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/18/#findComment-392625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.