cedro Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Listopada 2009 Ostatnio pojadałem jak w temacie carpaccio, mam pytanie, jak uzyskać grubość kartki papieru, w góglach wyczytałem iż trzeba kroić mięsko lekko zmrożone, lecz grubości kartki papieru nie udało mi się uzyskać,poza tym mięsko było jaskrawo-różowe [ cytryna :question: ]. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Listopada 2009 Poczytaj http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=67171#67171 Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Listopada 2009 Poczytałem, czyli co ,jasny róż mięska uzyskamy poprzez marynatę :question: A jak pokroić to na grubość kartki papieru :question: Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Listopada 2009 jak pokroić to na grubość kartki papieruKrajalnicą z bardzo ostrą tarczą. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Listopada 2009 A tak przy okazji, czy są firmy ostrzące noże do krajalnic :question: Mam takową i choć na razie nie mam problemu z jej ostrością ale w końcu trzeba będzie. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Listopada 2009 Mięso ma być zamrożone. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Listopada 2009 Ostatnio pojadałem jak w temacie carpaccio, mam pytanie, jak uzyskać grubość kartki papieru, w góglach wyczytałem iż trzeba kroić mięsko lekko zmrożone, lecz grubości kartki papieru nie udało mi się uzyskać,poza tym mięsko było jaskrawo-różowe [ cytryna ].najlepsze krajalnice do plasterkowania produkują Włosi,kroją na bardzo bardzo cienkie plasterki,które są ładnie sortowane na tackę etc..,maszyna posiada bardzo dobre ostrze,podajnik i docisk. jak zamrozisz i będziesz kroił możesz niechcący zrobić plasterki-wióry,no chyba że będziesz kroił wzdłuż Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilliwashere Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Listopada 2009 Miro - raczej zmrożone a nie zamrożone.I faktycznie najlepsza byłaby maszynka (taka np. do krojenia szynek typu parmenskich), ewentualnie sklepowe iso standard elektryczne jesli potrafią ukroic plaster 0,5 mm A poza tym - przeciez to polędwica wołowa, jak będzie miala 1 mm nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.