Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio pojadałem jak w temacie carpaccio, mam pytanie, jak uzyskać grubość kartki papieru, w góglach wyczytałem iż trzeba kroić mięsko lekko zmrożone, lecz grubości kartki papieru nie udało mi się uzyskać,poza tym mięsko było jaskrawo-różowe [ cytryna :question: ].
cedro
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/
Udostępnij na innych stronach

jak pokroić to na grubość kartki papieru

Krajalnicą z bardzo ostrą tarczą.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88462
Udostępnij na innych stronach

Mięso ma być zamrożone.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88464
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio pojadałem jak w temacie carpaccio, mam pytanie, jak uzyskać grubość kartki papieru, w góglach wyczytałem iż trzeba kroić mięsko lekko zmrożone, lecz grubości kartki papieru nie udało mi się uzyskać,poza tym mięsko było jaskrawo-różowe [ cytryna ].

najlepsze krajalnice do plasterkowania produkują Włosi,kroją na bardzo bardzo

cienkie plasterki,które są ładnie sortowane na tackę etc..,maszyna posiada bardzo

dobre ostrze,podajnik i docisk.

jak zamrozisz i będziesz kroił możesz niechcący zrobić plasterki-wióry,no chyba

że będziesz kroił wzdłuż

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88532
Udostępnij na innych stronach

Miro - raczej zmrożone a nie zamrożone.

I faktycznie najlepsza byłaby maszynka (taka np. do krojenia szynek typu parmenskich), ewentualnie sklepowe iso standard elektryczne jesli potrafią ukroic plaster 0,5 mm :)

A poza tym - przeciez to polędwica wołowa, jak będzie miala 1 mm nic się nie stanie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3254-carpaccio/#findComment-88638
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.