Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak przeliczasz stężenie peklówki w stosunku do ilości godzin?

Ja już Ci policzyłem .Chciałeś 20 h dostałeś odpowiedź mimo, że nie jestem zwolennikiem tak krótkiego peklowania z różnych powodów. Mogę jedynie pomóc w sytuacji awaryjnej. Masz gdzieś na stronie kalkulatory to sobie sam policzysz tylko nie wiem czy uwzględnią tak krótkie 15 godzinne peklowanie. Życzę sukcesów.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/326-w%C4%99dzenie-%C5%BCeberek/page/3/#findComment-701790
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

stężenie peklówki w stosunku do ilości godzin?

 

 

Tu masz tabele

Pamiętaj że peklowanie odbywa się również podczas ociekania i ten czas musisz doliczyć, troche matematyki, praktyki i dasz rade sam  :)  :thumbsup:

tabel.pdf

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/326-w%C4%99dzenie-%C5%BCeberek/page/3/#findComment-701802
Udostępnij na innych stronach

TOSHIBA, dziękuję za tabelę, że chciało się ją wstawić i wspomóc po ludzku w potrzebie :)

 

Wracając do żeber!

Wyszło super. Pierwszy raz jadłem żeberka z wędzarni, swojej roboty. Są pyszne. Pełne smaku i soczyste. Polecam. Dziękuję za sposób TOSHIBA :)

 

Miałem zamieścić fotki, więc zacznę od początku.

 

To ten cukierek ;)

post-71702-0-78281900-1617009753_thumb.jpeg

 

Osuszanie na powietrzu.

post-71702-0-28507200-1617009834_thumb.jpeg

 

Osuszanie w komorze wędzarni.

post-71702-0-89473400-1617009921_thumb.jpeg

 

Wędzenie właściwe.

post-71702-0-20608300-1617009984_thumb.jpeg

post-71702-0-16480600-1617010023_thumb.jpeg

 

Efekt końcowy.

post-71702-0-98230800-1617010074_thumb.jpeg

post-71702-0-04982000-1617010097_thumb.jpeg

 

Wybaczcie brak elegancji na fotografii z żeberkami, nie było czasu w trakcie walki o kawałek mięsa ;)

post-71702-0-90517400-1617010338_thumb.jpeg

Edytowane przez Ucho1982
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/326-w%C4%99dzenie-%C5%BCeberek/page/3/#findComment-701913
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wracając do żeber! Wyszło super. Pierwszy raz jadłem żeberka z wędzarni, swojej roboty
 

Najważniejsze że smakowały i to mi starczy  :thumbsup:   :clap:

Kiełbasa też ładnie wygląda  :thumbsup:   :clap:

Ładna wędzarnia, :thumbsup:    :clap:  

 

PS

Tabela nie jest moja, pochodzi z zasobów Forum

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/326-w%C4%99dzenie-%C5%BCeberek/page/3/#findComment-701929
Udostępnij na innych stronach

Najważniejsze że smakowały i to mi starczy :thumbsup::clap:

Kiełbasa też ładnie wygląda :thumbsup::clap:

Ładna wędzarnia, :thumbsup::clap:

 

PS

Tabela nie jest moja, pochodzi z zasobów Forum

Cieszę się niezmiernie, że wciąż mogę polegać na specjalistach tego forum. Projekt wędzarni wziąłem właśnie z tego forum. Ze 2 miesiące pisałem z Bogdanem jak mam się zabrać do budowania. Ależ on miał do mnie cierpliwość, to nie pojęte. Wędzarnia „Bogdanka”, która upiększa mój ogród, to przede wszystkim jego zasługa.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/326-w%C4%99dzenie-%C5%BCeberek/page/3/#findComment-701940
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.