strudel Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 19 Lutego 2010 Motyl Ty jako bardziej doświadczony wykorzystałeś czas na inne "co inne" a jak człek zielony wpadł to czas był się dowiedzieć od podstaw zasad i schematów Np: jak mnie kaszanka mało interesowała to dopytałem papli o szyneczke w wolnym czasie ...a było takiego troszke :lol: :grin: wnuczek aleś dosłowny z tym linkiem :grin: Cytuj pozdrawiam Paweł W. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendkarz 1 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 19 Lutego 2010 Słuchajcie , mówiąc ,że można by wykorzystać czas na coś innego nie miałem na myśli nic zdrożnego, przeciwnie selekcja mięsa jest bardzo ważna, ale nie trzeba znać zawiłych nazw mięśni,które się zresztą zaraz zapomina Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 19 Lutego 2010 selekcja mięsa jest bardzo ważna, ale nie trzeba znać zawiłych nazw mięśni,które się zresztą zaraz zapomina Jeśli za pół roku przeczytasz, " najlepszy do wyrobu mięsień półbłoniasty", to będziesz wiedział, gdzie jest i jak wygląda. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 19 Lutego 2010 nie trzeba znać zawiłych nazw mięśni,które się zresztą zaraz zapominaPrzy takim podejściu zrobisz kiedyś szynkę z przypadkowego mięśnia udźca i będziesz zdziwiony, dlaczego wyszła taka twarda :devil: Nie będziesz też się orientował, z czego zrobić dobry klej do kiełbaski. Tych nazw nie jest wiele, nie są zawiłe (nawiazuja do budowy mięśnia) i ręczę, że przy odrobinie uwagi zapamiętasz je doskonale. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 19 Lutego 2010 nie trzeba znać zawiłych nazw mięśni, Raczej pamiętać. Znać to je musisz i wiedzieć które są najlepsze . Tak ciężko zapamiętać cztery mięśnie .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendkarz 1 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Lutego 2010 Nie będziesz też się orientował, z czego zrobić dobry klej do kiełbaski. I tu się akurat mylisz robię to od ładnych paru lat i wiem co się na co nadaje a gdybum nie wiedział z caego zrobić klej do kiełbasy i szynkę , to lepiej się za to nie brać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Lutego 2010 Hallo!!!! Taka szkole to bym chetnie odwiedzil,ale za daleko.Ps. A z czego robi sie najlepszy klej to mi chyba ktos napisze??? bo ja nie wiem :blush: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Lutego 2010 Poczekaj. Jak wszyscy zamieszkali na zachodzie postawią baloniki, to okaże się, że warto zrobić dla Was szkolenie wyjazdowe. Nawet nie jedno. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 20 Lutego 2010 Hallo!!!! Dziekuje !! Maxell masz dobre pomysly. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendkarz 1 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 20 Lutego 2010 Słuchaj EAnna nie trzeba mylić produkcji masowej -przemysłowej z przetwórstwem domowym a wy chyba żle to pojmujecie , od kilku ladnych lat już to robię i wiem co na co się nadaje . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 20 Lutego 2010 Oj, uważaj :grin: . EAnna jest specjalistką od wędlin domowych i to od kilkudziesięciu lat. Wie co pisze. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 20 Lutego 2010 od kilku ladnych lat już to robię i wiem co na co się nadaje .Tym bardziej mnie dziwią Twoje uwagi dotyczace (nie)zasadności posługiwania się prawidłowymi nazwami mięśni. Przedstawiłeś to jako stratę czasu na kursie dlatego uważałam za stosowne zareagować. Jako uczestnicy forum internetowego porozumiewamy się werbalnie (uściślając: na piśmie) i powinniśmy używać jednoznacznego nazewnictwa. W przeciwnym razie porada DZIADKA: "najlepsze szynki wychodzą z mięśni czterogłowego i półbłoniastego" mogłaby wyglądać tak: "Jak chcesz mieć dobrą szynkę, to użyj mięśni z podwójnymi czubkami albo tylko z dwoma, ale tych okrągłych. Wystrzegaj się mięśnia cienkiego i długiego, bo może być łykowaty. Również przestrzegam Cię przed takim plaskatym..." :lol: :lol: :lol: wendkarz1, nic do Ciebie nie mam i jeżeli Cię uraziłam to przepraszam i chylę czoła przed Twoją długoletnią praktyką. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 20 Lutego 2010 robię to od ładnych paru lat produkcji masowej -przemysłowej Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-100901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendkarz 1 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 21 Lutego 2010 EAnno, napisałaś to pięknie, ja rozumiem o co Ci chodzi i nie będę już w przyszłości podejmował tego tematu, aby się nie wymądrzać, a mięśnie poznałem ponad 20 lat temu jak zaczynałem pracę w zakładach mięsnych u nas na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-101069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 21 Lutego 2010 Podpowiedzcie mi proszę , gdzie ja znajdę zdjęcia z odbytych kursów , pozdrawiam, motyl Zdjęcia zbieram w jedną całość. Ponieważ jest ich ponad 500 i dużo ujęć się powtarza, chcę wybrać najlepsze i z nich powstanie galeria: 1. Na stronie Szkoły - 40 szt najlepszych (aby nie obciążać transferem) 2. Na moim FTP wszystkie najlepsze, będzie można przeglądać i ściągnąć na swój komputer. Pozdrawiam PS. Dziś dopiero usunęli mi awarię netu, tak to jest jak się wybiera innego operatora niż jedyny słuszny, czytaj tpsa :-( Na szybko :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3326-02-2010/page/2/#findComment-101140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.