michalchoromanski Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam,mam pytanie:jak przechowujecie swoje pyszne wyroby:Zastanawiam się nad zamrożeniem - jednak nie wiem czy mięsko nie straci swoich walorów smakowych Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zastanawiam się nad zamrożeniem - jednak nie wiem czy mięsko nie straci swoich walorów smakowyc Ja nadwyżki zamrażam i w miarę potrzeb wolno rozmrażam , nie widzę większej różnicy . Wiadomo , najlepsza jeszcze cieplutka , wyjęta z wędzarni . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-92139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Ja także po wędzeniu zamrażam wędzonki i potem w miarę potrzeb rozmrażam i parzę. Świeżo sparzone po POWOLNYM :!: rozmrożeniusą pyszne :grin: W sobotę wędziłem już mięsko na święta i prawie wszystko jestjuż w zamrażarce. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-92152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalchoromanski Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Pierwszy raz o czymś takim słyszę? Parzenie?Polewasz gorącą wodą czy wkładasz do garnka z wrzątkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-92166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Grudnia 2009 czy wkładasz do garnka z wrzątkiem? Wkładasz do garnka z wrzątkiem . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-92172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Wkładasz do garnka z wrzątkiem . Tylko nie gotuj cały czas, bo jeszcze pojedziesz do Pobiedzisk :devil: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-92174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Pierwszy raz o czymś takim słyszę? Parzenie? Polewasz gorącą wodą czy wkładasz do garnka z wrzątkiem?Poczytaj tutaj : http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=196 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-92180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Pierwszy raz o czymś takim słyszę? Parzenie? Polewasz gorącą wodą czy wkładasz do garnka z wrzątkiem?Biorąc pod uwagę Twoje zapytania ( w innym temacie) odnośnie stworzenia niewielkiego zakładu masarskiego to trochę mnie dziwi Twoja nieznajomość podstawowych praktycznych zagadnień związanych z masarstwem :rolleyes: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-92184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalchoromanski Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Grudnia 2009 No każdy kiedyś się uczył :tongue: Wędlinki wychodzą super smaczne jednak problem z nieprzyjemną wodą mam zawsze :???: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-92195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Grudnia 2009 No każdy kiedyś się uczył :tongue:Masz rację i dopiero nauczony brał się za biznesy w wyuczonym fachu . ednak problem z nieprzyjemną wodą mam zawsze :shock: :shock: teraz to już zupełnie nie wiem co masz na myśli Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-92199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Mam zamiar zrobić kiełbasę białą i wędzoną, taką która będzie nadawała się do pieczenia na grilu. Czyli na soli bez peklosoli ponieważ wyrób peklowany (azotyn sodu) nie piecze się i nie smaży. Czy dobrze myślę ? Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie. Jednak taki wyrób chciałbym zabrać ze sobą na urlop. Zapakować próżniowo, przewieźć i zamrozić czy zapakować próżniowo zamrozić i przewieźć ? Czy wtedy wzrost temperatury i ponowne zamrożenie nie zepsuje kiełbaski ? Edytowane 21 Czerwca 2017 przez rarytasik Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-555340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Na grilla powinno się robić wyroby bez azotynu...z kolei w podróż bez azotynu to już ryzyko zepsucia.Jeśli zamrozisz, a potem rozmrozisz, sparzysz i użyjesz na grilla, ryzyko jest minimalne...tylko nie powinno być opcji...zamrożone, rozmrożone w transporcie, znowu mrożone i rozmrażane....za dużo tego rozmrażania. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-555344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Właśnie, kiedy możemy mówić o rozmrożeniu ? Dotychczas przewoziłem wędlinki zamrożone i po podróży na pewno ich temperatura wzrosła, ale czy to już było rozmrożenie ? Były zimne i twarde, wrzucałem zaraz do zamrażalnika i było dobrze. Tyle że nie były na soli, a nawet podsuszane Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-555348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Rozmrożenie masz powyżej 0 C.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-555353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Myślę że 0 C nie osiągnąłem. Z zamrożenia -20 C przez 6-8 godz. chyba było jeszcze daleko od 0. Wezmę termometr na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3414-przechowywanie-gotowych-w%C4%99dlin/#findComment-555388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.