miro Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Napisz z którego przepisu korzystałeś. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-93603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Grudnia 2009 np. kiełbasa pradziada, choć robiłem też inne przepisy i jedne wyszły lepiej inne trochę mniej dobrze.Ale muszę dodać jeszcze jedno abyśmy sie dobrze zrozumieli. Problem dotyczy kiełbasy pradziada oczywiście, jednak za nim kryje sie jeszcze jedna produkcja u ojca która była przepisem bardzo podobna tylko była tam i wołowina i golonka (tak ojciec kupił i tak się zrobiło) Cytuj hopek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-93607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Grudnia 2009 I tu się z hopkiem zgadzam, w recepturze powinna być dokładnie podana klasa mięsa, bo np.między IIa a IIb może być nawet 40% różnicy w zawartości tłuszczu.Niejednokrotnie podana jest w przepisie kl.II , i nowicjusz nie bardzo wie co zrobić. Pozdrawiam świątecznie. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-93641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomzo32 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Najczęstszy błąd: dam dobre mięso bez tłuszczu będzie dobra ( czytaj lepsza) kiełbasa. Robiłem podobnie i wychodziło tak jak wychodziło. Przecież my nie używamy wypełniaczy, białek, karagenów, fosforanów etc. Piszesz że trzymasz się receptur a ja śmiem twierdzić że nie. Zrób raz tak jak każe przepis a sam się przekonasz. :grin:Podpisuję się pod tym...też tego doświadczyłem Cytuj Tomzo32 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-93749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 26 Grudnia 2009 hopek, witam Zrób kiełbaskę "chuda Dziadka" trzymaj sie przepisu , a zobaczysz co Ci wyjdzie. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-93756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Czy ktoś zrobił kiełbaskę za tłustą?.Nie widzę postów na ten temat,przeważnie robimy za chudą po prostu przedabrzamy.Jesli jest jakiś przepis na kiełbaske to lepiej dać troche wiecej tłustego mieska i nic sie nie stanie,chyba ,że ktos ma problem z cholestorolem,ale to już inny wątek,niż dać za dużo mięska chudego i kiełbaska wyjdzie twardawa, która będzie smakowała wyśmienicie na gorąco. Pozdrawiam...Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-93763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Czy ktoś zrobił kiełbaskę za tłustą?Tak było, grillowa biała, bez wędzenia. Polowa została uwędzona i była OK po wytopieniu tłuszczu w wędzarniku. A z grilla kapało i kapało, ale nie można było narzekać, wszystko poszło bez szemrania. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-93782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Lutego 2010 DZIADEK, witam.mam serdeczną prośbę o podanie dobrego polskiego przepisu na zrobienie np.10kg. kiełbasy i kaszanki.z góry wielkie dzięki-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-101933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Lutego 2010 Kochany z kiełbasą to jak z kobietą, jednemu podoba się taka innemu inna ale najważniejsze że każdy znajdzie to co lubi i co mu się podoba. Nie ma przepisu idealnego. Z kiełbasą jest o wiele łatwiej. Możesz robić próby i wybrać to co najlepsze zmieniać skład surowcowy aż trafisz na idealny do twego gustu , z tym drugim to trochę gorzej . Wypróbój wszystkie przepisy zawarte na stronie głównej i na forum . a gdy już okaże sie ze to wszystko Tobie nie smakuje postaramy się pomóc.Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-101939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 28 Lutego 2010 DZIADEK, witam.mam serdeczną prośbę o podanie dobrego polskiego przepisu na zrobienie np.10kg. kiełbasy i kaszanki.z góry wielkie dzięki-pozdrawiam http://wedlinydomowe.pl/index.php znajdziesz wszystko Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-101994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 28 Lutego 2010 DZIADEK, ale się uśmiałem :lol: Świetna odpowiedź! :lol: Celna i trafna. :lol: Jak to niedawno usłyszałem: "...No! z tej strony to ja Kolegi nie znałem!..." Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3445-kie%C5%82basa-nie-taka-jak-trzeba/page/2/#findComment-101996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.