Savio Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Października 2006 Mam prośbę do moich szanownych przyjaciół - forumowiczów...W mojej lodówce już drugi tydzień pekluje się szynka (ta najchudsza część - nie chodzi mi oczywiście o jej grubość ).Pekluję ją w peklosoli (tej zakupionej na zlocie) i czosnku.Proszę - podajcie mi jakiś przepis co mogę z niej zrobić, gdy nie chcę jej po prostu uwędzić.Może jakas inna metoda obróbki upeklowanej na mokro szynki?Mam tylko ją w lodówce więc nie chcę uruchamiać całej wędzarki - stąd moje poszukiwania przepisu na coś innego...Dziękuję za ewentualne porady... Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Października 2006 możesz zrobić tatarmożesz zrobić szynkę konserwową (w szynkowarze, w słoiku, w osłonce barierowej)możesz zrobić szynkę gotowaną (tylko parzenie)możesz zrobić mielonkę (w szynkowarze, w słoiku, w osłonce barierowej) Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Października 2006 I mozesz po prostu upiec w piekarniku. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savio Opublikowano 24 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Października 2006 I mozesz po prostu upiec w piekarniku Jasne - widzę, że szefostwu humor dopisuje, a ja zbyt mało napisałem o moich oczekiwaniach Zastanawiam się właśnie nad wsadzeniem jej do czeskiej szynkowarki... Może jakieś dodatkowe ciekawostki związane z szynką w szynkowarce (oprócz tych juz opisanych) Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek52 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Października 2006 cze Savio Zawiń ją w folię alu,ale dosyć dokładnie aby nic z niej nie wyciekło,wsadz do piekarnika na180 oC na 2 godz.i potem do zimnej wody.Wyjdzie Ci pychotka/możesz potem mi podrzucić małą połóweczke do degustacji :lol: :lol: :lol: . pozdrawiam Jurek Cytuj żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Października 2006 Zastanawiam się właśnie nad wsadzeniem jej do czeskiej szynkowarki...jeśli jest to jednolity kawałek to nak najbardziej - wyjdzie Ci szykna gotowana/parzona o której pisał Maad jeśli są to kawałki to się nie skleją i kicha dobrym pomysłem będzie jakaś mielonka Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savio Opublikowano 24 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Października 2006 ooo właśnie jest to jeden kawał mięcha... Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Października 2006 Witampopieram porade Maxella najlepsza będzie pieczonaPozdrawiam Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Października 2006 Witam, chciałbym miec taki sam problem już bym cos z niego wykombinował np to: przepisik polecam serdecznie oczywiście po niewielkiej modyfikacji wsadu :grin: pozdrawiam Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Października 2006 ... spróbuj wg przepisu Olego .... brzmi baaaaaaardzo apetycznie ... albo możesz pójść na łatwiznę i upiec ją w piekarniku podlewając piwkiem :lol: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Października 2006 A ja poprosze o przepis na szynke konserwową..z szynkowara!..please... :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 24 Października 2006 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=60 Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 24 Października 2006 W punkcie czwartym normalna solanka z peklosoli, punkt szósty ominąć Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Października 2006 Serdecznie dziekuje.Mimo.ze szukałam tego przepisu ...do tej pory go nie znalazłam..a teraz juz mam! :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savio Opublikowano 27 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Października 2006 Zdecydowałem się na szynkę z szynkowaru. Poeksperymentowałem z przyprawami i przykro mi o tym pisać, ale tempo "biodegradacji" było takie szybkie, że nie zdążyłem zrobić fotki. Zastanawiałem się nad zrobieniem zdjęcia towarzystwu, które poddawało ten wyrób biodegradacji, ale myślę, że większość z Was oglądała film "Wielkie żarcie"... więc ... Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/348-co%C5%9B-z-szynki/#findComment-4627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.