Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma "warunków dostawy". Po prostu otrzyma ją każdy z naszych zadymiaczy, który wyrazi taką chęć. Wystarczy się zapisać.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99712
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 271
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Proszę o dopisanie mnie do listy. :wink:

 

Można samemu się dopisać , na zasadzie kopiuj , wklej , dopisać się do listy i wysłać .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99734
Udostępnij na innych stronach

Skany pierwszych 130 stron "jadą" już do Siary. Obejmują część opisową (przepisy, zasady itp.) oraz przepisy i receptury na wędzonki (cz. I).

Siara wrzuci na Premium Rapida i hasło będzie wysyłał każdemu zainteresowanemu z listy.

Jutro bierzemy sie za kiełbasy i wyroby podrobowe, jako cz. II.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99738
Udostępnij na innych stronach

Część pierwsza, jest już dostępna do pobrania.

Proszę osoby z listy o podawanie mi na PW adresów e-mail pod które wyślę link i hasło do pliku. Nie wysyłam linka i hasła na PW tylko pod adres e-mail.

Administracja WD życzy przyjemnej lektury.

"W życiu piękne są tylko chwile"

Pozdrawiam

Siara

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99752
Udostępnij na innych stronach

Cierpliwości. Zassacie. :grin:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99784
Udostępnij na innych stronach

Link i hasło otrzymałem - serdeczne dzięki :grin: .

Ale bez ......... :shock: "instrukcji obsługi" :shock: nic nie mogę wskórać - cóż taki niegramotny jestem :blush: .

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99787
Udostępnij na innych stronach

Potwierdzam, wszystko śmiga jak należy :)

 

[ Dodano: Nie 14 Lut, 2010 07:53 ]

DZIADEK, nie wiem z czym masz problem.

Obsługa rapidshare jest bardzo prosta:

1. Wchodzisz na adres podany w mailu,

2. Na stronie rapidshare wybierasz "Free user",

3. Jeżeli pojawi się odliczanie to czekasz do końca, potem wybierasz "Download" i ściągasz, a jeżeli jest komunikat, że serwer jest zajęty to próbujesz później.

 

ot i cała filozofia ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99806
Udostępnij na innych stronach

UWAGA:

Przepisy zawarte w "naszej" 16-tce zalecają peklowanie mieszaniną soli i saletry. Wtedy tak peklowano, gdyż peklosoli dostępnej konumentom w detalu, jeszcze nie było (nitryt był przechowywany w chroninych pomieszczeniach, a jego dawkowanie odbywało sie komisyjnie i pod ścisłą kontrola lekarza wet.). Zaleca się więc, w miejsce soli i saletry, używanie peklosoli, którą obecnie możemy swobodnie zakupić. Dawka nitrytu (azotynu) jest tak dobrana, że nie ma możliwości zatrucia, zwłaszcza, że gwarantem bezpieczeństwa jest nośnik w postaci soli.

Jak zauważycie, również dawki tych składników są wysokie. Proszę nie sugerować się nimi i stosować sól (peklosól) wg swoich upodobań smakowych. Główną przyczyną takie stanu rzeczy był brak lodówek, a co się z tym wiąże zapewnienie jak najlepszego zabezpieczenia wędlin przed rozwojem bakterii. Wieksze dodatki soli gwarantowały większą trwałość wyrobów.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99820
Udostępnij na innych stronach

Ja również mam już na dysku.

Dzięki i pozdrawiam :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99830
Udostępnij na innych stronach

Mam też już na dysku.

Dzięki!

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/page/2/#findComment-99831
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.