anerka Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Lutego 2010 c.d. z piekarnika wędzonki Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Lutego 2010 Gratuluję, smakowicie wyglądają. :grin: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-99607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Lutego 2010 wirowanie mleka i sery Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-99610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Lutego 2010 anerka! Jak na jedną osóbkę,to mega produkcja.Gratulacje,wspaniałości porobiłaś :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-99611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Lutego 2010 Piękne, piękne. :grin: Anerka, podeslij mi zdjęcia (z opisami) na pocztę. Żal je trzymać jedynie na forum. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-99615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Lutego 2010 Dziękuję.Rzeczywiście prawie wszystko robię sama a przy wędzeniu pomaga mi mąż. Pozdrawiam.. [ Dodano: Pią 12 Lut, 2010 14:31 ] Anerka, podeslij mi zdjęcia (z opisami) na pocztę. Żal je trzymać jedynie na forum. Podeślę, tylko teraz muszę zrobić przerwę , obowiązki domowe. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-99616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajasc Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Lutego 2010 anerka Piękne wyroby moje gratulacje. Ja z wędlinami sobie radzę o serach niemam pojęcia. Cytuj zajasc Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-99684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Lutego 2010 anerka - pięknie boczek rolowany wyszedł "zwięzły" przy krojeniu?poza tym, że smaczny? gratuluję takiej palety "barw" ja ciągle przymierzam się do serów i brak mi czasu przy wędzonkach i kiełbasach a marzenie o żółtym serze nabiera mocy :grin: Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-99686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Lutego 2010 boczek rolowany wyszedł "zwięzły" przy krojeniu?Super kroi się w plastry, szkoda że tego nie uwieczniłam ale myślę, że jeszcze będzie okazja. [ Dodano: Pon 15 Lut, 2010 11:38 ] Anerka, podeslij mi zdjęcia (z opisami) na pocztę. Nie udaje mi się przesłać zdjęć, nie wiem co robię żle. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-100093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Lutego 2010 anerka, Czy do sera widocznego na zdjęciu dodawałaś określone bakterie? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-100128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Lutego 2010 Czy do sera widocznego na zdjęciu dodawałaś określone bakterie? Nie, nic nie dodawałam. 4 krople podpuszczki na 1 l. mleka. Po ok. godzinie odcedziłam na tetrze. Część tego sera uformowałam i włożyłam do solanki , w siatce wędliniarskiej , z przeznaczeniem do wędzenia a część po prostu do solanki i po wyjęciu kroi się i na chlebek. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-100139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 17 Lutego 2010 Maxell, miałam pewne kłopoty z przesłaniem zdjęć ale nie dałam za wygraną. Nie wiem jednak czy wszystko ok. Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-100512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 17 Lutego 2010 Na razie jeszcze nic nie doszło. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-100525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Lutego 2010 Wczoraj wędziłam udka kurczaka i kiełbasę a'la szynkową. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-101210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Lutego 2010 Wczoraj wędziłam udka kurczaka i kiełbasę a'la szynkową. anerka . Nic nie pozostało jak pomlaskać i zabrać się samemu za robotę . Gratuluję :!: :smile: Pozdrawiam gorąco . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-101214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VipDelikatesy Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 23 Lutego 2010 Bardzo smakowicie wygladają te wędzonki,szczególnie ta szynkowa.. Zdradzisz swój przepis?? Cytuj Ekskluzywne delikatesy Internetowe - www.vipdelikatesy.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-101318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 26 Lutego 2010 Oczywiście, mówisz masz. 1 kg szynki /może być łopatka/. Oddzielam każdy tłuszcz i błony.Mięso chude kroję w kostkę ,ok.3x3cm. Tłuściejsze mielę na sitku nr 8. Każde oddzielnie mieszam z peklosolą /20g peklosoli na 1 kg mięsa/ i zostawiam w lodówce na ok. 4 godz. Następnie kostki mięsa lekko rozbijam tłuczkiem do mięsa , dodaję zmielone mięso i przyprawy: pieprz, majeranek, ja daję czasem czybrycę tutaj akurat jest/ ale niekoniecznie, czosnek przeciśnięty przez praskę i 1 łyżeczkę cukru pudru rozpuszczoną w 0,80 l wody.Należy bardzo dokładnie wymieszać, wygnieść aż masa stanie się kleista.Następnie wkładam do szynkowara w którym umieszczony jest woreczek /używam takich do mrożenia, dość mocnych/ . W lodówce szynkowar spędza dwie doby, potem gotuję a właściwie parzę w temperaturze wody 80*C dwie godziny. Chłodzę w zimnej wodzie ,kilkakrotnie ją zmieniając i do lodówki na ok. 12 godzin. A efekt jest znakomity. Smacznego, pozdrawiam.Acha, ważne aby cała masa w szynkowarze była dobrze ugnieciona, by zostało jak najmniej powietrza. [ Dodano: Pią 26 Lut, 2010 20:17 ] Oj, przepraszam. Pytałeś o wędzoną nie szynkowar. Ta jest zrobiona wg. przepisu ze strony głownej, szynkowa Sczepana. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-101810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 26 Lutego 2010 1 kg szynki /może być łopatka/.i 1 łyżeczkę cukru pudru rozpuszczoną w 0,80 l wody Hm, 1kg szynki i 0,8l wody, chyba jeszcze coś dodajesz? Nie myślę nawet o tym, co to może być. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-101819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 26 Lutego 2010 Sorki, rzeczywiście kucha :blush: 80 ml wody, oczywiście, nie 800. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-101824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzikmal Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Lutego 2010 A przepis na boczek rolowany? Przecinasz go na grubości i potem rolujesz czy normalnie rolujesz bez przecinania? I co dajesz do środka? Żelatyna, przyprawy? I jak długo parzysz? Cytuj Pozdrawiam Tadzik Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-101942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 28 Lutego 2010 Hm, 1kg szynki i 0,8l wody, chyba jeszcze coś dodajesz? Nie myślę nawet o tym, co to może być.. Pisu - gratuluję spostrzegawości a najbardziej tej odpowiedzi . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-101946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 28 Lutego 2010 Pisu - gratuluję spostrzegawości a najbardziej tej odpowiedzi DZIADEK, czy Ty nigdy się nie pomyliłeś? Ta uwaga to złośliwa czy żartobliwa? :wink: Pozdrawiam. [ Dodano: Nie 28 Lut, 2010 20:36 ] A przepis na boczek rolowany? Przecinasz go na grubości i potem rolujesz czy normalnie rolujesz bez przecinania? I co dajesz do środka? Żelatyna, przyprawy? I jak długo parzysz? Nie przycinam boczku. Zrolowałam taki, jaki był. Przedtem natarłam przyprawami które lubię tj. sól, pieprz kolorowy, majeranek i zmiażdżony czosnek .Jeśli chodzi o przyprawy to czasami urozmaicam /dość często robię taki boczek/, np. czubryca, papryka i co mi tam jeszcze przyjdzie na myśl a moim zdaniem jest odpowiednie.Nie daję żelatyny. Zrolowany boczek obwiązuje sznurkiem i piekę w rękawie do pieczenia w piekarniku Temp. 180*C ok.50 minut i zostawiam w wyłączonym na 10-15 minut Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-101998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 28 Lutego 2010 Nie daję żelatyny. Zrolowany boczek obwiązuje sznurkiem i piekę w rękawie do pieczenia w piekarniku Temp. 180*C ok.50 minutRobię tak samo. Po ostygnięciu i zdjęciu sznurka rolada z boczku nie rozpada się. Nie jest potrzebna żadna żelatyna. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-102008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzikmal Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 28 Lutego 2010 Dzięki bardzo za odpowiedzi. Tylko ja chciałbym uwędzić i potem sparzyć. Do pieczonego wiem, że nie daję się żelatyny ale do takiego wędzonego? Ktoś robił?Bo już się peklują boczusie bez skóry Cytuj Pozdrawiam Tadzik Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-102015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 28 Lutego 2010 Pis - ani żartobliwa ani złośliwa . Uważam ją za kapitalną. Ponieważ pięknie określiłeś to co nie powinno w niej się znaleźć ,wcale tego nie wymieniając. Pozdrawiam. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/#findComment-102017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.