Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Część moich ostatnich dokonań:

za ten boczek to bym się pokroić dała, ależ to wszystko pysznie wygląda :thumbsup:

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-182204
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A wiesz, że to Ty i Bena nakręciliście mnie na pieczenie chleba właśnie na zakwasie , dzięki.

Bardzo się cieszę,że udało nam się skutecznie Ciebie zarazić, "tą przypadłością"; super się rozkręcasz Irenko!! Miło podpatrywać :smile: Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję

 

PS. Teraz szerzę zarazę zdrowego żywienia u siebie w pracy :smile: a jest kogo zarażać, bo szkoła, w której pracuję liczy sobie prawie 600 nastolatków i sporo "ciał" pedagogicznych chętnych do załapania bakcyla

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-182211
Udostępnij na innych stronach

Oj, zaraziłam się i to bardzo. U mnie w domu nie znajdziesz prawie nic, co zostało przetworzone przemysłowo. Szerzę również tę "zarazę" wśród znajomych. Ostatnio gościłam koleżanki, z którymi pracowałam, myślałam że nie wyjdą ode mnie :grin:
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-182216
Udostępnij na innych stronach

Ja też się staram zarażać zdrowym żywieniem, ale moje koleżanki, to jakieś oporne są i leniwe, pewnie łatwiej iść do sklepu po szynkę, czy parówkę ale dać ją dziecku z czystym sumieniem? Póki co jeszcze mam mało czasu i są rzeczy które muszę kupić, ale jak sobie dzieci odchowam, to już pójdę na całość.

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-182510
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Echhhh... kiedy i ja opanuję tą sztukę wędzenia i produkcji takich wyrobów. Od trzech tygodni nie kupuję gotowych wyrobów w sklepach. Kupuję mięso i sam próbuję, eksperymentuje. Jak na razie opanowałem mieloneczki, wychodzą wspaniale i smakują żonie i synowi. Na Święta postanowiłem zrobić własne szynki, baleronik, boczek i coś na wzór "szynkowej" :rolleyes: tylko czy te moje wyroby wędzarnicze, choć w części będą takie wspaniałe jak Wasze tu prezentowane :thumbsup:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-189118
Udostępnij na innych stronach

tylko czy te moje wyroby wędzarnicze, choć w części będą takie wspaniałe jak Wasze tu prezentowane

no pewnie że będą jak Anerka piszę, cierpliwości :)

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-189122
Udostępnij na innych stronach

jacak,proponuję ten wyrób:

http://wedlinydomowe.pl/inne-wyroby-miesne/wedliny-dojrzewajace/560-poledwica-suszona-a-la-wedliny-parmenskie#comment-13351

Ja daję ok. 40-45g grubej soli niejodowanej albo morskiej, kolendry odrobinkę, bo jak na mój gust ma zbyt intensywny aromat, oraz grubo rozdrobniony pieprz kolorowy.

Wykonanie jest dość proste a jaki smak.. :thumbsup:

Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-189143
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Złamałam rękę, gips, jednak nie próżnuję.

 

Oczywiście sama nie dałabym rady.Ważne są efekty:

 

 

Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-248993
Udostępnij na innych stronach

Złamałam rękę, gips, jednak nie próżnuję.

 

Anerko tym bardziej :clap: :clap: . Zdrowiej Nam szybko :grin: :lol:

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-249057
Udostępnij na innych stronach

Złamałam rękę, gips, jednak nie próżnuję.

 

Oczywiście sama nie dałabym rady.Ważne są efekty:

 

Irenko o efektach nie muszę pisać... :clap:

Natomiast jeśli chodzi o rękę to dbaj o siebie.

Życzę szybkiego powrotu do formy :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-249233
Udostępnij na innych stronach

 

Irenko, serdecznie współczuję tym bardziej, że dla tak pracowitej osoby jak Ty, bycie "jak bez ręki" ma dodatkową wymowę.

Życze szybkiego powrotu do zdrowia. Pozdrów ode mnie pomocników :grin:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-249290
Udostępnij na innych stronach

''Złamałam rękę, gips, jednak nie próżnuję. '' oto dowód że bez ręki też można.

 

Irenko szybkiego powrotu do zdrowie życzę.

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-249341
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

JAJA WĘDZONE

 

Na Zlocie w Bukowinie niektórym smakowały jaja wędzone. Ostatnio robiliśmy na małe przyjęcie. Też były zachwyty.

 

TAK ROBIONE:

 

Jaja ugotowane na twardo,obrane i moczone ok. 5 godzin w przyprawie magi /może być z dodatkiem alkoholu/.

Następnie umieszczone na wkładce do gotowania na parze.Wkładka znajduje się w garnku wyłożonym folią aluminiową, na którą wysypana jest paczuszka jałowca.Pod garnkiem włączamy płomień, dość duży na 5-8 minut. Wyjmujemy jaja i dekorujemy jak chcemy,jednocześnie dosmaczając. GOTOWE.

W domu nawet nie czuć wędzenia a jest pysznie.

post-41715-0-34178400-1381860456_thumb.jpg

post-41715-0-31329400-1381860472_thumb.jpg

Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3659-ma%C5%82a-galeria-wyrob%C3%B3w-anerki/page/5/#findComment-307099
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.