EL GREGOR Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 4 Października 2011 :grin: myślę,że już można robić degustację,wygląda OK :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 4 Października 2011 myślę,że już można robić degustację Dzięki :clap: Dzisiaj na kolacje już mam danie,chyba raczej jutro,chociaż..... :grin: :grin: :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 5 Października 2011 :grin: Moje kiełbasy po 2 tygodniach dojrzewania :grin: wędziłem 21.09.11. :grin: cienka jadalna,grubej jeszcze trochę brakuje.Mam jeszcze za ciepło :sad: grubej nie ściskałem w deseczki ,bo mogła się zaparzyć . Dlatego jest trochę za lużna :grin: Trzymałem na zmianę,trochę w lodówce i w garażu.To jest nie to,brak ruchu powietrza.Jeszcze parę dni i się ochłodzi :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 5 Października 2011 Witam Pana Grzegorza,postanowiłem jednak zaczekać do soboty z moją dojrzewającą,teraz rozpakowałem polędwicę a'la parmeńska :grin: ,faza trzecia to gdzieś ponad 20 dni w lodówce :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 5 Października 2011 :grin: ładna polędwica :thumbsup: jest czosnek,tylko brakuje....... :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 5 Października 2011 Witam Pana Grzegorza,postanowiłem jednak zaczekać do soboty z moją dojrzewającą,teraz rozpakowałem polędwicę a'la parmeńska :grin: ,faza trzecia to gdzieś ponad 20 dni w lodówce :thumbsup: [url=http://images41.fotosik.pl/1102/36fdd30bde39b95cmed.jpg]Obrazek[/url] Witam dzisiaj też się zabrałem za tą wędlinkę. Już jest w lodówce ale żyje w strachu że bedzie za słone miałem 80dkg kawałek i 3 stołowe łyżki soli [ Dodano: Sro 05 Paź, 2011 18:14 ]Reszta z tego przepisu http://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=560&Itemid=4 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 5 Października 2011 :grin: kolacja na cześć Grażynki :grin: [ Dodano: Sro 05 Paź, 2011 18:26 ]cd. http://images41.fotosik.pl/1102/6bbd50029bf58518.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 5 Października 2011 kolacja na cześć Grażynki Grażynko Wszystkiego najlepszego . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 10 Października 2011 Witam Pana,wklejam fotkę z kiełbasy do wzrokowej oceny :grin: w smaku bdb :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 10 Października 2011 witam Grzegorz pragnę Cię poinformować ,iż zarażony przez Ciebie Twoją kiełbasą krzyżacką postanowiłem że też coś podobnego wykonam. kiełbasa wykonana z chudego mięsa i słoniny z szynki (krojone),przyprawy pieprz syczuański, rum,peklosól,glukoza,peklowanie 10 dni,mieszanie z przyprawami i nadziewanie,dojrzewanie 7 dni na kaloryferze plus 3 dni w lodówce,dziś pokrojona w smaku pyszna :arrow: krojona na plasterki lepsza od metki,produkt bez wędzenia http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32863bd6254c.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e194bcad5ca0.jpg słonecznie pozdrawiam Marek p.s.chyba nie masz mi za złe że pozwoliłem sobie w Twoim temacie ją umieścić :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 10 Października 2011 :grin: Bardzo Mi miło :grin: patrzeć na wasze wyroby :thumbsup: ale najważniejsze,że WAM smakują :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 10 Października 2011 :grin: dzisiaj zrobiłem parę zdjęć jesiennych:grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 10 Października 2011 dzisiaj zrobiłem parę zdjęć jesiennychPiękne i apetyczne wyroby, wspaniała aranżacja i zdjęcia; idealne do corocznego kalendarza W.D. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 10 Października 2011 Super wszystko wygląda. :thumbsup: :clap: grzegorz565, interesuje mnie co napchałeś w te muszelki makaronowe, oraz co to za kiełbasa krzyżacka bez wędzenia. Masz jakiś przepis na to kiełbaskę.? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 10 Października 2011 Pani Grażynko, życzę wszystkiego najlepszego !! Grześ, jak dobrze widze to płotki są w słoikiach i mam pytanko jak je zrobiłeś ? Czy to jest zalewa octowa, jeśli tak to w jakich proporcjach ? Z tego co widzę raczej ich nie smażyłeś - WIELKA prośba o przepis. Z góry wielkie dzięki. Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 10 Października 2011 :grin: tą krzyżacką bez wędzenia wymyślił Marek z Bielska :grin: makaron;szpinak,cebula,czosnek,seler naciowy,paluszki krabowe :grin: :thumbsup: ryba smażona,ocet 1 do 5 ,ta proporcja MI odpowiada do smaku sole,dodaję cukru,pieprz,liść. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 11 Października 2011 najważniejsze,że WAM smakująSmakują i to jak smakują,wczoraj przyniosłem kawałek kiełbasy,polędwicy i szynkę(szynka peklowana na sucho 14 dni,wędzona dwa dni w 40-45C po 4h)do pracy,koledzy zajadali się :grin: :thumbsup: Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 11 Października 2011 peklowanie 10 dni,mieszanie z przyprawami i nadziewanie,dojrzewanie 7 dni na kaloryferze Peklowanie 10 dni, słonina tak, ale chude mięsko? Czy na tym kaloryferze przykwasiło się trochę? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 11 Października 2011 :grin: wczoraj już chyba ostatni raz byłem na opieńkach :sad: wieczorem Grażką zrobiła krokiety :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 11 Października 2011 grzegorz565, rewelacja :clap: też w weekend robiliśmy krokiety tylko z kapuchy, pieczarek i zeszłorocznych grzybków suszonych. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 11 Października 2011 Peklowanie 10 dni, słonina tak, ale chude mięsko? Czy na tym kaloryferze przykwasiło się trochę?witam tak chude mięsko nie ścięgniste,wisiały batony na rurce od kaloryfera,nie na kaloryferze,jeżeli byłby cukier to by się przykwasiło,ja dodaje glukoze, która eliminuje tą przypadłość pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 11 Października 2011 ja dodaje glukoze, która eliminuje tą przypadłośćEjże, Marku kochany, glukoza to też cukier i bakterie kwasu mlekowego bardzo ją lubią :smile: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 11 Października 2011 opieńki,będą dzisiaj do obiaduGrzesiu, trochę mnie irytują te grzyby na Twoich fotkach. Też zbieram podpinki lub jak ty piszesz opieńki. Moje jak do teraz rosły zawsze na pniach drzew ale nigdy z gleby. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 12 Października 2011 :grin:Darku,pierwszy wysyp też zbierałem z starych pni drzew :grin: jak bylem w lesie w poniedziałek to tylko rosły w ściółce leśnej.Na pniach były tylko stare,suche i spleśniałe :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 12 Października 2011 :grin: Po lekcji na zlocie Warmińskim kolegi Daniela :grin: postanowiłem zrobić ser,a z serwatki ricottę.Zamówiłem foremkę i będą jak oryginał. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.