Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:grin: myślę,że już można robić degustację,wygląda OK :grin: :thumbsup: :clap:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178448
Udostępnij na innych stronach

myślę,że już można robić degustację

Dzięki :clap: Dzisiaj na kolacje już mam danie,chyba raczej jutro,chociaż..... :grin: :grin: :grin:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178451
Udostępnij na innych stronach

:grin: Moje kiełbasy po 2 tygodniach dojrzewania :grin: wędziłem 21.09.11. :grin: cienka jadalna,grubej jeszcze trochę brakuje.Mam jeszcze za ciepło :sad: grubej nie ściskałem w deseczki ,bo mogła się zaparzyć . Dlatego jest trochę za lużna :grin: Trzymałem na zmianę,trochę w lodówce i w garażu.To jest nie to,brak ruchu powietrza.Jeszcze parę dni i się ochłodzi :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178583
Udostępnij na innych stronach

Witam Pana Grzegorza,postanowiłem jednak zaczekać do soboty z moją dojrzewającą,teraz rozpakowałem polędwicę a'la parmeńska :grin: ,faza trzecia to gdzieś ponad 20 dni w lodówce :thumbsup:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178591
Udostępnij na innych stronach

:grin: ładna polędwica :thumbsup: jest czosnek,tylko brakuje....... :grin: :thumbsup: :clap:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178596
Udostępnij na innych stronach

Witam Pana Grzegorza,postanowiłem jednak zaczekać do soboty z moją dojrzewającą,teraz rozpakowałem polędwicę a'la parmeńska :grin: ,faza trzecia to gdzieś ponad 20 dni w lodówce :thumbsup: [url=http://images41.fotosik.

pl/1102/36fdd30bde39b95cmed.jpg]Obrazek

[/url]

 

 

Witam dzisiaj też się zabrałem za tą wędlinkę. Już jest w lodówce ale żyje w strachu że bedzie za słone miałem 80dkg kawałek i 3 stołowe łyżki soli

 

[ Dodano: Sro 05 Paź, 2011 18:14 ]

Reszta z tego przepisu http://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=560&Itemid=4

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178597
Udostępnij na innych stronach

:grin: kolacja na cześć Grażynki :grin:

 

[ Dodano: Sro 05 Paź, 2011 18:26 ]

cd. http://images41.fotosik.pl/1102/6bbd50029bf58518.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178599
Udostępnij na innych stronach

kolacja na cześć Grażynki

 

Grażynko Wszystkiego najlepszego . :grin:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-178600
Udostępnij na innych stronach

witam

Grzegorz pragnę Cię poinformować ,iż zarażony przez Ciebie Twoją kiełbasą

krzyżacką postanowiłem że też coś podobnego wykonam.

kiełbasa wykonana z chudego mięsa i słoniny z szynki (krojone),przyprawy pieprz syczuański, rum,peklosól,glukoza,peklowanie 10 dni,mieszanie z przyprawami i nadziewanie,dojrzewanie 7 dni na kaloryferze plus 3 dni w lodówce,dziś pokrojona w smaku pyszna :arrow: krojona na plasterki lepsza od metki,produkt bez wędzenia

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32863bd6254c.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e194bcad5ca0.jpg

słonecznie pozdrawiam

Marek

p.s.chyba nie masz mi za złe że pozwoliłem sobie w Twoim temacie ją umieścić :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179166
Udostępnij na innych stronach

:grin: Bardzo Mi miło :grin: patrzeć na wasze wyroby :thumbsup: ale najważniejsze,że WAM smakują :thumbsup: :clap:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179178
Udostępnij na innych stronach

dzisiaj zrobiłem parę zdjęć jesiennych

Piękne i apetyczne wyroby, wspaniała aranżacja i zdjęcia; idealne do corocznego kalendarza W.D.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179191
Udostępnij na innych stronach

Super wszystko wygląda. :thumbsup: :clap:

 

grzegorz565, interesuje mnie co napchałeś w te muszelki makaronowe, oraz co to za kiełbasa krzyżacka bez wędzenia. Masz jakiś przepis na to kiełbaskę.?

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179201
Udostępnij na innych stronach

Pani Grażynko,

życzę wszystkiego najlepszego !!

 

Grześ,

jak dobrze widze to płotki są w słoikiach i mam pytanko jak je zrobiłeś ?

Czy to jest zalewa octowa, jeśli tak to w jakich proporcjach ?

Z tego co widzę raczej ich nie smażyłeś - WIELKA prośba o przepis.

Z góry wielkie dzięki.

wędkarstwo, grzyby i wędzenie
http://www.grzegorzswiadek.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179204
Udostępnij na innych stronach

:grin: tą krzyżacką bez wędzenia wymyślił Marek z Bielska :grin: makaron;szpinak,cebula,czosnek,seler naciowy,paluszki krabowe :grin: :thumbsup: ryba smażona,ocet 1 do 5 ,ta proporcja MI odpowiada do smaku sole,dodaję cukru,pieprz,liść. :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179218
Udostępnij na innych stronach

najważniejsze,że WAM smakują

Smakują i to jak smakują,wczoraj przyniosłem kawałek kiełbasy,polędwicy i szynkę(szynka peklowana na sucho 14 dni,wędzona dwa dni w 40-45C po 4h)do pracy,koledzy zajadali się :grin: :thumbsup: Pozdrawiam.
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179269
Udostępnij na innych stronach

peklowanie 10 dni,mieszanie z przyprawami i nadziewanie,dojrzewanie 7 dni na kaloryferze

Peklowanie 10 dni, słonina tak, ale chude mięsko?

Czy na tym kaloryferze przykwasiło się trochę? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179294
Udostępnij na innych stronach

:grin: wczoraj już chyba ostatni raz byłem na opieńkach :sad: wieczorem Grażką zrobiła krokiety :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179302
Udostępnij na innych stronach

grzegorz565, rewelacja :clap: też w weekend robiliśmy krokiety tylko z kapuchy, pieczarek i zeszłorocznych grzybków suszonych.

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179339
Udostępnij na innych stronach

Peklowanie 10 dni, słonina tak, ale chude mięsko?

Czy na tym kaloryferze przykwasiło się trochę?

witam

tak chude mięsko nie ścięgniste,wisiały batony na rurce od kaloryfera,nie

na kaloryferze,jeżeli byłby cukier to by się przykwasiło,ja dodaje glukoze,

która eliminuje tą przypadłość

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179342
Udostępnij na innych stronach

ja dodaje glukoze,

która eliminuje tą przypadłość

Ejże, Marku kochany, glukoza to też cukier i bakterie kwasu mlekowego bardzo ją lubią :smile:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179396
Udostępnij na innych stronach

opieńki,będą dzisiaj do obiadu

Grzesiu, trochę mnie irytują te grzyby na Twoich fotkach.

Też zbieram podpinki lub jak ty piszesz opieńki.

Moje jak do teraz rosły zawsze na pniach drzew ale nigdy z gleby.

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179402
Udostępnij na innych stronach

:grin:Darku,pierwszy wysyp też zbierałem z starych pni drzew :grin: jak bylem w lesie w poniedziałek to tylko rosły w ściółce leśnej.Na pniach były tylko stare,suche i spleśniałe :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179470
Udostępnij na innych stronach

:grin: Po lekcji na zlocie Warmińskim kolegi Daniela :grin: postanowiłem zrobić ser,a z serwatki ricottę.Zamówiłem foremkę i będą jak oryginał. :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/14/#findComment-179490
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.