Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

grzegorz565, Twoje wyroby są bezkonkurencyjne, bez dwóch zdań!!! :thumbsup: :shock: :clap:

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-184115
Udostępnij na innych stronach

już trzeba o tym powoli myśleć

Robię i myślę o Świętach,mam nadzieje że dojrzeją na czas :grin: A pro po mojego kindziuka,to jednego chcę zostawić w lodówce,a drugiego dać do garażu,jak na razie nie jest jeszcze nie ma mrozów,dobrze kombinuje,czy zostawić je w lodówce?Pozdrawiam.
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-184123
Udostępnij na innych stronach

:grin: kiełbasa na pierwszych dwóch zdjęciach robiona była rok temu,leżała w zamrażarce :grin: karkówka i kiełbasa była wędzona 28pażdziernika :grin: szynka około 1,5 miesiąca :grin: jak ktoś chce mieć podobne wędliny na święta to już trzeba o tym powoli myśleć :grin: url=http://images49.fotosik.pl/1172/c0b5a47d9c38a6c4med.jpg]Obrazek[/url][/url] [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ee8ce19213663f6.html

 

 

Tą szyneczkę to robi się tak jak polędwice ala pareńską czy może inaczej?strasznie mi się podoba :thumbsup:

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-184125
Udostępnij na innych stronach

:grin: lepiej w garażu aż do mrozów :grin: szynkę robi się bardzo prosto :grin: robię mieszankę soli 70-30peklosoli,czosnek,rozmaryn,jałowiec i pieprz rozbijam w możdzierzu,kolendra,liść laurowy i jeszcze co kto lubi :grin:pekluję na sucho z reki ale myślę,że26-30g\1kg mięsa wystarczy.Po7-10 dniach zawijam w gazę i wędzę 2 godz. ciepłym dymem.W gazie jeszcze wisi 10-15dni w chłodnym miejscu, latem krócej,zimą dłużej.Trzeba często kontrolować co się pod tą gaza dzieje(wąchać)szczególnie jak jest za ciepło :grin:Potem to już tylko dojrzewanie,trzeba znależć optymalne warunki dla takich wędlin :grin: czekać i ostrzyc noże :thumbsup: :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-184143
Udostępnij na innych stronach

:grin: lepiej w garażu aż do mrozów :grin: szynkę robi się bardzo prosto :grin: robię mieszankę soli 70-30peklosoli,czosnek,rozmaryn,jałowiec i pieprz rozbijam w możdzierzu,kolendra,liść laurowy i jeszcze co kto lubi :grin:pekluję na sucho z reki ale myślę,że26-30g\1kg mięsa wystarczy.Po7-10 dniach zawijam w gazę i wędzę 2 godz. ciepłym dymem.W gazie jeszcze wisi 10-15dni w chłodnym miejscu, latem krócej,zimą dłużej.Trzeba często kontrolować co się pod tą gaza dzieje(wąchać)szczególnie jak jest za ciepło :grin:Potem to już tylko dojrzewanie,trzeba znależć optymalne warunki dla takich wędlin :grin: czekać i ostrzyc noże :thumbsup: :grin:

 

dziękuję za przepis w sobotę będę miała świeże mięsko, więc na pewno zrobię gdybym czegoś, nie wiedziała będę pytać :blush:

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-184146
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu... :shock: ale smaka robisz na śniadanko :thumbsup: Ogóras też pewnie własnoręcznie zakiszony :wink: :grin: :clap: Pozdrawiam!
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-184266
Udostępnij na innych stronach

Ja jako amator i początkujący mogę powiedzieć tylko jedno Sensei http://daewooforum.pl/images/smiles/worshippy.gif

jeśli należysz do Klubu Campera to na pewno i do mnie jeździsz na zloty :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-184382
Udostępnij na innych stronach

jutro :grin: trzeba coś uwędzić

Grzegorz :grin: . Kolor noży i deski mamy podobne :wink: . Mam nadzieję , że i moje wyroby będą również podobne :grin: . :clap: :clap: :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185005
Udostępnij na innych stronach

:grin: kroją się dwie imprezy motocyklowe :grin: 19 zakończenie u kolegów w Kietlicach i 26 ostatki w pałacu Galiny.Część wędlin już robię na święta :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185007
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu ,te batony idą do suszenia ?

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185104
Udostępnij na innych stronach

Witam,wyroby :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: na 5 i 6tym zdjęciach boczek podpiekany,czy mi tylko tak wydaje się? Pozdrawiam.
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185105
Udostępnij na innych stronach

po zabiegu :grin:

 

Grzesiu :clap: . A w gazie co jest zapakowane .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185107
Udostępnij na innych stronach

:grin: batony będą dojrzewały,boczek z lekka podpiekłem :thumbsup: takie życzenie kolegów motocyklistów :grin: Andrzejku :grin: w gazie jest szynka,była wędzona ciepłym dymem 2godz.teraz powisi tak z 10-15 dni jak wszystko pod tą gaza będzie ok to do świąt będzie dobra :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185121
Udostępnij na innych stronach

Witaj Grzesiu , wyroby super :clap: :clap: :thumbsup: , ja też się przymierzam żeby na święta mieć taką szyneczką , no może dwie :thumbsup:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185201
Udostępnij na innych stronach

grześ... ja to w szoku jestem... czy ty na emeryturze już jesteś ? Bo jak ja sobie pomyślę, że tyle czasu co ty będę miał za 25 lat... żyć się odechciewa... twoje wyroby to mistrzostwo świata... :clap:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185228
Udostępnij na innych stronach

:grin: pokemon :grin: sam sobie wyznaczyłem dzień od kiedy kończę pracować i pójdę na emeryturę.Rok temu we wrześniu wpadłem na taki genialny pomysł,że od pazdziernika trzeba zacząć odpoczywać,bawić się i robić to co się chce :grin: i tak już minął rok jak bimbam :grin: Ja też powinienem pójść za 10 lat,tylko za tyle lat to już może nie być emerytur :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185327
Udostępnij na innych stronach

:grin: lepiej w garażu aż do mrozów :grin: szynkę robi się bardzo prosto :grin: robię mieszankę soli 70-30peklosoli,czosnek,rozmaryn,jałowiec i pieprz rozbijam w możdzierzu,kolendra,liść laurowy i jeszcze co kto lubi :grin:pekluję na sucho z reki ale myślę,że26-30g\1kg mięsa wystarczy.Po7-10 dniach zawijam w gazę i wędzę 2 godz. ciepłym dymem.W gazie jeszcze wisi 10-15dni w chłodnym miejscu, latem krócej,zimą dłużej.Trzeba często kontrolować co się pod tą gaza dzieje(wąchać)szczególnie jak jest za ciepło :grin:Potem to już tylko dojrzewanie,trzeba znależć optymalne warunki dla takich wędlin :grin: czekać i ostrzyc noże :thumbsup: :grin:

 

dzisiaj odbyło się wędzenie min.szyneczki /w gazie/ powiesiłam w przewiewnym miejscu ok. 18 stopni czy tak ma wisieć do świąt czy włożyć ją po dwóch tygodniach dyndania do lodówki i tam ma leżeć do świąt :wink:

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/19/#findComment-185922
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.