wowansw Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Witam Cię Grzesiek,a na pierwszych 4ch zdjęciach małe czerwone kuleczki co to jest? Szukam po sklepach słoniny,żeby miała więcej jak 3cm grubości,ale jak na razie kiepsko jest z grubszą słonina,chcę słoninę zasolić i uwędzić :grin: Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 11 Grudnia 2011 wczoraj karkówkę do wędzenia przeciąłem wzdłuż :grin: Grzesiu :smile: Rozumiem że peklowałeś karkówkę w całości . Pekluje się w tej chwili i moja . Po niedzieli wędzę i też przekroję . Będzie więcej :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wędlinki, jak zwykle u Grzegorza, jak malowane. Wspaniała aranżacja zdjęć potęguje efekt. temperaturę sprawdzałem ręką dotykając kija(w domyśle :drewnianego)No, jak się jest MISTRZEM to można i drutem temperaturę zmierzyć. Kol. Bagno, nasz Główny Technolog opanowal tę sztukę. Ale trzeba mieć talent i niebagatelne doświadczenie aby własne odczucia prawidłowo zinterpretować. Polecanie tej metody początkujacym lub ludziom o zgrubiałym naskórku (kolega gołą ręką sprawdzał obecność faz w zasilaniu i przenosił szklankę z wrzątkiem :grin: ) nie jest IMHO najszczęśliwszym pomysłem. Od krytycyzmu wobec METODY do drwin z OSOBY droga jest daleka. Jeżeli Cię uraziłam, to szczerze przepraszam. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 11 Grudnia 2011 :grin: Aniu :grin: przeprosiny przyjęte.Myślę,że początkujący zapamięta jak parzy w rękę to za wysoka temperatura a i tak przeważnie początkujący robi po swojemu.Początki są zawsze trudne to jak z jazdą na rowerze :grin: Wowansw :grin: te czerwone kulki to pieprz czerwony. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 12 Grudnia 2011 te czerwone kulki to pieprz czerwony. :grin: Bardzo ładnie wyglądają na zdjęciu z wędzonkami :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 13 Grudnia 2011 :grin: wędlina dojrzewa :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 13 Grudnia 2011 grzegorz565, To juz możesz świętować bardzo ładne wyroby kolego i pięknie i pomysłowo wykonana dekoracja do zdjęć gratuluję pomysłu! :clap: :clap: :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Dosłownie cuda :clap: Ta obok boczku to polędwica czy szynka? Ile czasu muszą dojrzewać takie wędzonki i ile czasu trzeba je wędzić i w jakim dymie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 13 Grudnia 2011 :grin: boczek był wędzony z trzy tygodnie temu a szynka w sobotę :grin: boczek już jest dobry,szynka jak ktoś lubi takie surowe jak Ja to już tez jest dobra.Szynka była wędzona ciepłym dymem trzy godziny :grin: Wędzę tylko dębem. Jeszcze kilka dni i szynki zawinę w folię aluminiową i do lodówki :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 14 Grudnia 2011 :grin: kiełbaski powoli dojrzewają :grin: na Święta będą już jadalne :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 15 Grudnia 2011 :grin: resztę towarzystwa też dojrzewa :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 15 Grudnia 2011 :grin: żeby brzuch nie bolał od wędzonek :grin: zrobiłem dzisiaj aloes :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 15 Grudnia 2011 żeby brzuch nie bolał od wędzonek :grin: zrobiłem dzisiaj aloes :shock: I co to się z tym robi ??? :shock: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 15 Grudnia 2011 grzegorz565, jesteś mistrzem w eksponowaniu swoich wyrobów,tym bardziej że ten podkład to są moje klimaty :clap: :clap: :grin: :clap: Gratuluje wyrobów a przedewszystkim wytrwałości :grin: Dla mnie "mistrzostwo świata" pomimo ,że nie jestem smakoszem wędlin dojrzewających. Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam Cię i bardzo dziękuję za przepis na "pomaczkę" .To był strzał w 10 -tkę .Moja żona nie może się Ciebie nachwalić. Chciałbym w rewanżu podać Ci przepis na sos który będziesz miałdo swoich super wyrobów . W tradycji mojej rodziny taki sos jest zawsze przyrządzany na Święta ,nazywamy go "tatarskim"3 żółtka z jajek ugotowanych na twardo utrzeć z 1żółtkiem surowym dodając szczyptę soli ,cukru i kwasku cytrynowego ,gdy masa będzie roztarta dodać 4 łyżki roztopionego masła oraz 2 łyżki musztardy sarepskiej po roztarciu tego dodać 25-30 dkg dobrej śmietany ,ja jeszcze dodaję białko z ugotowanych jajek przetarte na tarce.Doprawić cukrem kwaskiem cytrynowym i solą wg swojego smaku.Właściwy smak słodko-kwaśny nabiera po nocy w lodówce. Smacznego, Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 15 Grudnia 2011 naciera się kije do wędzeniagrześ nie zartuj, pisz jak ten aloes zrobiłeś... chociaż jak ja bym tak kwiatki potraktował... to bym pewnie w garażu przez tydzień nocował... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 15 Grudnia 2011 grześ nie zartuj, pisz jak ten aloes zrobiłeś... chociaż jak ja bym tak kwiatki potraktował... to bym pewnie w garażu przez tydzień nocował... Pokemoniku, wszystko ma swoje przeznaczenie, także aloes. Może ozdabiać nasze parapety ale również ma właściwości lecznicze. Wyciśnięty sok z aloesu leczy nie gojące się rany.... i nie tylko... :wink: Z tego co widać Grzesiu przygotowuje jakąś nalewkę cytrynową... chyba :tongue: Co do wyrobów ,Grzesiu Twoje wyroby powalają mnie z nóg :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 15 Grudnia 2011 W drodzę na nasz zlot Warmińsko-mazurski , usłyszałem takie zdanie " Postaw w poziomie"wybacz Tomku ,że cytuje. Ale moje "cofnij do przodu " jest równie godne. :grin: To tak w kwestii "leżących" ,ale gorących "kijów" i niech mi wszystkie Panie wybaczą . :tongue: Ja jak zwykle o jednym. :wink: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 15 Grudnia 2011 :grin: Pokemon :grin: tak jak pisze Halinka aloes ma właściwości lecznicze :thumbsup: poczytaj na temat aloesu to się dowiesz ciekawych rzeczy :grin: ten aloes miał 3 lata,jeszcze w domu mam około 30-40 sadzonek które mają 1-2 lata jeszcze są za młode.Mam też sadzonki żyworódki :grin: też bardzo ciekawa roślina :grin: Sok z aloesu mieszam jeszcze z miodem,sokiem z cytryn i spirytusem.Teraz musi swoje odstać i potem będę co dziennie rano pił po 50g przed posiłkiem,to tak profilaktycznie :grin: na pałeczkę :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 15 Grudnia 2011 O proszę.. ja też mam aloes..dostałam od swojej mamy (całkiem sporą roślinę )..a teraz mi sie rozmnaża jak głupia.. nie wiedziałam,że można takie cuda robić z niego do jedzenia...bo w nalewkach i innych spirytualiach (do nacierania) mam go pod dostatkiem :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 15 Grudnia 2011 :grin:gazda :grin: dzięki za przepis,na pewno sos zrobię na Święta :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-190911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 16 Grudnia 2011 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-191013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Witam ! muszę uściślić przepis na sos "tatarski"Roztopione masło musi być chłodne ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-191065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitesurf Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 16 Grudnia 2011 O Matko Grzegorzu! Toż to majstersztyk w najlepszym wydaniu! Bardzo podoba mi się, jak pokazujesz swoje wyroby! Sztuka dla sztuki! I czasami do tego nalewkowy klimat. Coś niesamowitego! Gratuluję! I podziwiam! :clap: :clap: :clap: Cytuj Navigare necesse est, vivere non est necesse Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-191074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 16 Grudnia 2011 grzegorz565, Ty zamiast ostrzeżeń to powinieneś mieć wpisane Moderator Albo technolog :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/22/#findComment-191079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.