Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:grin: vito-miks :sad: sake jeszcze nie piłem :blush: jak opanujesz sprzęt to możemy się wymienić ser na sake :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-206998
Udostępnij na innych stronach

:grin: vito-miks :sad: sake jeszcze nie piłem :blush: jak opanujesz sprzęt to możemy się wymienić ser na sake :grin:

Lepsza jest Jałowcówka, a potem Anyżówka.

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207115
Udostępnij na innych stronach

Fajny ten stolik masz :)

grzegorz565, jeszcze i szyjesz? :lol:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207121
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu,

na jednym ze zdjęć boczku widzę skroplony tłuszczyk - czy Ty podpiekasz boczek w wędzarni ?

Jeśli tak to w jakiej temperaturze i przez jaki czas ?

Do tej pory wedziłem boczek do koloru w temperaturze 50 - 60 stopni do odpowiedniego koloru a potem parzyłem - teraz chciałbym spróbować boczek podpiec w wędzarni :):)

wędkarstwo, grzyby i wędzenie
http://www.grzegorzswiadek.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207151
Udostępnij na innych stronach

:grin: Swiadziu ,na pierwszym zdjęciu to słonina,teraz słoninę wędzę do pierwszej kropli a boczek jak się zeszkli i zaczyna się podwijać :grin: jak widzisz słoninę i boczek kroje na paski 5-7 cm. i pekluję w takich paskach :grin:są równo uwędzone.W płatach tego efektu nie uzyskasz. :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207185
Udostępnij na innych stronach

boczek kroje na paski 5-7 cm. i pekluję w takich paskach

peklujesz na sucho czy na mokro?

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207189
Udostępnij na innych stronach

:grin: Żeby robić sery ,,salami,, wymyśliłem taką prasę z nadziewarki :grin:(druga wersja) będę wypychał ser i kroił plastry 3-4 cm. krążki :grin: ale to dopiero jutro :grin: Jak pisałem wcześniej to będą Moje serki BARTY :grin: będzie jeszcze trzecia wersja,z nadziewarki napychanie(sprasowany baton) do siatki i wędzenie :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207343
Udostępnij na innych stronach

:grin: tier :grin: będę robił spaghetti parówkowe :thumbsup:co godzinę podkręcałem korbą(4-5h), można było jeszcze ze daw obroty podkręcić.Bałem się,że może być za ścisły.To na razie jest faza prób i błędów.Solę na różne sposoby;z reki,waga,solanka. :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207461
Udostępnij na innych stronach

:grin: dzisiaj ugotowałem zupę rybną (dorsz,karp łby i tołpyga),drugie danie filety z tołpygi z warzywami zapieczone w piekarniku :grin: :thumbsup:

 

[ Dodano: Pią 16 Mar, 2012 18:34 ]

:grin: http://images39.fotosik.pl/1380/76e22ff3ce113095med.jpg http://images41.fotosik.pl/1380/bceeaebfdfec0076med.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207674
Udostępnij na innych stronach

:grin: kiełbasa ścinkowa w nowej wiosennej wersji.Jedna trzecia mielone mięso fi 10,dwie trzecie krojone. :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207788
Udostępnij na innych stronach

:grin: dzisiaj ugotowałem zupę rybną (dorsz,karp łby i tołpyga),drugie danie filety z tołpygi z warzywami zapieczone w piekarniku :grin: :thumbsup:

Jak zawsze gustowny i pewny smacznie. :wink:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207838
Udostępnij na innych stronach

:grin: serki które roniłem tydzień temu 11.03. nabrały ładnego żółtego koloru :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-207979
Udostępnij na innych stronach

Jaki stary Ty w kwiecie wieku jesteś, a taką literówkę to każdy gdzieś walnie. Ja się pytam co to za ser :question:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/31/#findComment-208008
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.