miro Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1226 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dzięki za wspaniałe zdjęcia.Mam co wklejać na FB. A za wyrób również :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-234577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1227 Opublikowano 3 Września 2012 :grin: kilku dniowy pobyt w Szwecji motocyklami :grin: http://images41.fotosik.pl/1734/3734d03cb854e450med.jpg http://images44.fotosik.pl/386/83ec9cf645e051a3med.jpg http://images43.fotosik.pl/1524/4e098f96403df3acmed.jpg http://images49.fotosik.pl/1590/8ba6c179174dcd45med.jpg http://images37.fotosik.pl/1752/618952076f77007emed.jpg http://images37.fotosik.pl/1752/856f8619ada63398med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1228 Opublikowano 3 Września 2012 To juz wiem czym miałes te bagażniki wypełnione :grin: Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1229 Opublikowano 4 Września 2012 :grin: powoli trzeba szykować wędliny na zlot W-M, żeby były jadalne :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1230 Opublikowano 5 Września 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1231 Opublikowano 5 Września 2012 Kiełbasa wędzona 24 lipiec.Czy mogę prosić o przepis na tę apetyczną kiełbaskę?Ponawiam prośbę :lol: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1232 Opublikowano 5 Września 2012 :grin: prośba została spełniona :lol: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1233 Opublikowano 5 Września 2012 prośba została spełniona :question: :question: :question: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1234 Opublikowano 6 Września 2012 Grzegorz jak zwykle przepiękna kompozycja. :tongue: Tylko ta szklanka........do piwa nie pasuje ,raczej do whisky :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1235 Opublikowano 6 Września 2012 :grin: Widzę Aniu,że nie czytasz na bieżąco moich odpowiedzi na zadane pytania. Zawsze na tym forum daję odpowiedz na zadane pytanie. :grin: Cofnij się do zadanego pytania a pod spodem znajdziesz odpowiedz.(78 strona) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1236 Opublikowano 6 Września 2012 Widzę Aniu,że nie czytasz na bieżąco moich odpowiedzi na zadane pytania.O, przepraszam :blush: Z jakichś względów zinterpretowałam przepis jako odnoszący się do zdjęcia powyżej. Dlatego śliznęłam tylko po nim wzrokiem. Kielbasa robiona była w lipcu co nasuwa pytanie o temperaturę garażu, w którym wisiała oraz czas przebywania w tym pomieszczeniu. Czy te kiełbasy się same zakwaszają? W jednym z Twoich postów wyczytałąm o dojrzewaniu kiełbas w lodówce. W bardzo niskich temperaturach bakterie kwasu mlekowego nie mają szans. Rozmnażają się proteolityczne, które jednak wykazują oczywiste powinowactwo z gnilnymi. Dlatego ścieżka, na której dojrzewasz swoje kiełbasy wymaga nie lada doświadczenia i mistrzowskiej ręki. Zadaję te pytania, ponieważ forowicze chcieliby z pewnością robić podobne do Twoich produkty ale znajomość parametrów poszczególnych faz jest bardzo istotna. Mam na myśli temperatury, czasy i wilgotność. Nawiązuję do bezcennej idei DZIADKA takiego formułowania receptury aby produkt był powtarzalny i możliwy do zrobienia przez innych. Taka bowiem jest idea i cele STRONY tego forum. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1237 Opublikowano 6 Września 2012 :grin:Wędliny domowe robię około 30lat,na procesach zachodzących w wędlinach się po prostu nie znam :grin: naprawiałem prawie całe dorosłe życie samochody. W warunkach domowych z dojrzewaniem wędlin to jest trochę zadymy,garaż-lodówka,lodówka-garaż......i inne sztuczki.(obserwacja i praktyka) :grin: Idei forum trudno będzie Mi przestrzegać ponieważ sam wymyślam składy i dalsze obróbki wędlin co np.kiełbasy które robiłem 6 sierpnia ten sam farsz napychałem do osłonek 19 kolagen,32 jelito,40 białkowe. 19 już nie mam a 32 i 40 są na zdjęciach.(robione przed chwilą) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1238 Opublikowano 6 Września 2012 W warunkach domowych z dojrzewaniem wędlin to jest trochę zadymy,garaż-lodówka,lodówka-garaż......i inne sztuczki.(obserwacja i praktyka)Właśnie o tę zadymę chodzi :grin: Idei forum trudno będzie Mi przestrzegać ponieważ sam wymyślam składy i dalsze obróbki wędlinNie widzę tu żadnych sprzeczności, wręcz przeciwnie. Przez forum przewinęło się już kilka technologii wartych grzechu Właśnie o to chodzi, żeby poznawać sposoby również niekonwencjonalne, z ciekawym efektem. Ty ten cel z pewnością osiągnąłeś o czym świadczą liczni, zachwyceni degustatorzy (była o tym mowa na zlocie) oraz wizualnie, "apetyczne" zdjęcia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1239 Opublikowano 6 Września 2012 :grin: wczoraj wędziłem(bardzo lekko) nowy sposób zapeklowania szynek i polędwicy. Jutro zawinę w tetrę i schowam na kilka dni do lodówki jak się lekko schłodzi w garażu to wyjmę. Jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie. Kiełbasa ścinkowa bez zmian. :grin: Pod koniec miesiąca pierwsza degustacja. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1240 Opublikowano 7 Września 2012 :grin: szynki i polędwica złapały odpowiedni kolor i teraz leżą w lodówce, codzienna obserwacja (wąchanie i dotykanie) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1241 Opublikowano 7 Września 2012 :grin: szynki i polędwica złapały odpowiedni kolor i teraz leżą w lodówce, codzienna obserwacja (wąchanie i dotykanie) :grin: Obrazek Obrazek Obrazek A mnie wystarczyło by tylko dotknąć. :thumbsup: :thumbsup: :lol: Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1242 Opublikowano 7 Września 2012 :grin: zwróćcie uwagę na równo uwędzone szynki i polędwicę na całej długości tak samo, cienka kiełbasa zdjęcia wyżej. Tak uwędzone wędliny będą równomiernie dojrzewać. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1243 Opublikowano 8 Września 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1244 Opublikowano 8 Września 2012 Fajny pomysl na jajka . :clap: Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1245 Opublikowano 8 Września 2012 grzegorz565, rewelacyjnie jak zawsze , nawet "jajka" :grin: szyneczki i polędwice super :clap: , ja juz niedługo tez zaczynam dojrzewające pogoda sprzyja Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1246 Opublikowano 9 Września 2012 :grin: coś na deser :thumbsup: naleśniki z wiejskiego mleka z twarogiem i śmietaną.Oczywiście do tego tegoroczne maliny :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1247 Opublikowano 10 Września 2012 :grin: Podczas wyjazdu z Jastarni 29 sierpień kupiłem wędzonego łososia na zimno.Po przyjeździe do domu pokroiłem na kawałki i zapakowałem próżniowo. Dzisiaj otworzyłem ostatni kawałek :grin: smak i zapach nic nie odbiega jak w dniu pakowania :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1248 Opublikowano 10 Września 2012 W taki sposób zachowuję kawałeczek wędzonej ryby - miecz, dla dostawy na zlot. Spodziewam się po bardzo malutkim kawałeczku uda się spróbować wszystkim. :rolleyes: Przepraszam za off top Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1249 Opublikowano 11 Września 2012 :grin: To już chyba ostatni taki piękny dzień tego lata. Ugotowałem zupę rybną i warzywa z patelni grillowej. W ogrodzie bardzo smakowało :thumbsup: :lol: Zaraz jadę do rzeźni po mięso,jutro z rana peklowanie. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1250 Opublikowano 11 Września 2012 Grzegorz czy można prosić o przepis na zupę rybną ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.