Piotrekpiter2 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1401 Opublikowano 17 Października 2012 ja też tylko dąb wole ale znajomi co robią od wielkiego dzwona śmieją sie z tego. Cytuj Gdy ludzie rzucają ci kłody pod nogi to nie patrz na nie idź dalej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1402 Opublikowano 17 Października 2012 Trzymam w pojemniku w lodowce i nie przykryłem słoniną ale jutro moge przykryc.. Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1403 Opublikowano 17 Października 2012 Ja podziwiam tematy zrobić kiełbase z szynki ale czasami cuda sie robi po niższych kosztach i to dużo (ja za dużo prywatek chyba robie i musze ze swiniaka wszystko przerobic a nie z szynki kiełbase ) Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1404 Opublikowano 17 Października 2012 Ja dziś kupiłem rąbankę po 10 zł, większość jest szynka, trochę "okolic", nie będzie tak piękna jak EL GREGORA, ale prawie...Ale przyznaję,,że jestem małym detalistą - parę kilo .... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1405 Opublikowano 17 Października 2012 :grin: koniecznie przykryj i posyp przyprawą peklującą z obu stron (słoninę pokrój na paski 5mm). Piotrek niech się śmieją :grin: a TY rób swoje :grin: Olchą wędziłem kilkadziesiąt lat teraz uważam,że dąb jest lepszy (to jest tylko moja ocena). :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1406 Opublikowano 17 Października 2012 :grin: koniecznie przykryj i posyp przyprawą peklującą z obu stron (słoninę pokrój na paski 5mm). Może to głupie pytanie ale dlaczego trzeba przykryć. Rozumiem, że słonina bez skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekpiter2 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1407 Opublikowano 17 Października 2012 ja im mówię ze szlachetna szynka to i szlachetne drewno (ładny kolorek jest po dębie ) ps.mogę przepis na ta szynke Cytuj Gdy ludzie rzucają ci kłody pod nogi to nie patrz na nie idź dalej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1408 Opublikowano 17 Października 2012 utlenia się z wierzchu i robi sie szare. Jak przykryjesz słoniną jest różowiutkie Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1409 Opublikowano 17 Października 2012 Jaki materiał taki towar to proste ja chyba do innej szkoły chodziłem robie dobre i troche tansze produkty Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1410 Opublikowano 17 Października 2012 Piotrek to żaden przepis tylko peklowanie z tabeli Dziadka na 7 dni wartość peklosoli tą mniejsza,woda z kranu do tego czosnek pokrojony w cienkie plastry(widać białą plamę na szynce),ziele i pieprz rozbite w moździerzu,połamany liść laurowy.Teraz trzymam w lodówce 7 dni,wędzę do koloru i parzę 68-72*C w środku tego przestrzegam. Tak proste jak sznurek w kieszeni :grin: żartuję :grin: Zawsze się udaje (100% satysfakcji) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekpiter2 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1411 Opublikowano 17 Października 2012 ok kumam [ Dodano: Sro 17 Paź, 2012 22:01 ]i pozdrawiam Cytuj Gdy ludzie rzucają ci kłody pod nogi to nie patrz na nie idź dalej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-243891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1412 Opublikowano 18 Października 2012 :grin: szynka po nocy nabrała ładnego koloru :grin: degustacja była na śniadanie,bułka posmarowana ricottą :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1413 Opublikowano 18 Października 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1414 Opublikowano 18 Października 2012 szynka po nocy nabrała ładnego koloruGrzegorz szacun :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1415 Opublikowano 19 Października 2012 Gatita ! czytam Twoje posty , przezywasz ten fakt , w sposob jaki El GREGOR komentuje wedzenie - jeszcze sie trzesies , a to przeciez poczatek i gra wstepna , odpowiedz EL GREGOR napisal , wyroby parzone zamrozic , wiec przechowywanie wedzonek , dojrzewanie po nastepnym wedzeniu , po zaplanowaniu wyrobów jakie bedziesz chciala zrobic , czyli teraz trzeba budowac wedzarnie lub przynajmniej kupic gotowa. Trzymam kciuki , przekonaj meza lub mu kup borniaka na najblizsza okazje ( rocznica slubu , urodziny , imieniny lub bez okazji w ramach okazywania uczuc ) moja zona tez byla entuzjastka ,ale przy myciu i sprzatani po przygotowywaniu wyrobów entuzjazm opadl ustapil miejsca racjonalizmowi.Pozwodzenia :clap: :grin:Oj przeżywam, przeżywam... przeca najfajniej jest przed :grin: Beczka prawdopodobnie już jutro będzie u nas. :grin: , chcemy zacząć od najprostszej wędzarni, a noż się nam nie spodoba :tongue: Na razie studjuję forum pod tym kontem i... im więcej czytam, tym większy mam mętlik w głowie :wink: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1416 Opublikowano 19 Października 2012 a noż się nam nie spodoba nie ma takiej opcji :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1417 Opublikowano 19 Października 2012 :grin: beiot :grin: najprostszym i najtańszym sony Cyber-shot,mam jeszcze sony kamera + aparat HANDYCAM full HD ale już tam takie zdjęcia nie wychodzą :sad: [ Dodano: Pią 19 Paź, 2012 17:53 ]:grin: smalec z cebulą :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1418 Opublikowano 19 Października 2012 EL GREGOR, zdrowiutkie białe miesko :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1419 Opublikowano 19 Października 2012 Jak będziesz miał okazję to zrób smalec ze słoniny z dzika z dodatkiem czosnku, majeranku i cebulką.Wieprzowy niech się schowa. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1420 Opublikowano 19 Października 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1421 Opublikowano 20 Października 2012 :grin: gatita :grin: Trzeba zacząć od bardzo prostego asortymentu i bardzo malej ilości :grin: Polędwica i boczek zawsze się udają a z kiełbasami i innym asortymentem daj na razie sobie spokój i nie czytaj.Na to jeszcze przyjdzie czas. Jak już będziesz miała wędzarnię to z przygotowaniem mięsa poprowadzimy CIĘ za rączkę. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1422 Opublikowano 21 Października 2012 :grin: mała po pijawka :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1423 Opublikowano 21 Października 2012 Wyroby Grzesiu jak zawsze wyśmienite pewnie tak smakują jak wyglądają :thumbsup: :clap: . Ja też będę wędził we wtorek ścinkowa według twojego przepisu -robię ją zawsze wszystkim smakuje - oraz boczki , polędwice i szynki . Jak tylko uwędzę to się to pewnie się pochwalę i poddam się ocenie. POzdro dla wszystkich. Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1424 Opublikowano 21 Października 2012 EL GREGOR do wedlin juz sie w twoim wykonaniu napatrzylam(ale z radoscia bede dalej ogladac), do serow tez, ale ten gar( sliczny jest) z ogorkami wspaniale do miesa i sera pasuje. Pozdrawiam, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1425 Opublikowano 22 Października 2012 Powinien być zakaz w chodzenia do Ciebie z pustym brzuchem :grin: Cuda robisz, cuda !!! Zresztą podziwiam też Twoje wyroby na Facebooku.Wiem, że muszę zacząć od najprostszych rzeczy, ale najpierw maż musi się uporać z czyszczeniem beczki :???: Ale ponieważ czytam i czytam, to wyczytałam też o wyrobach nabiałowych i w sobotę z robiliśmy ser a la koryciński, a z serwatki ricottę :thumbsup: Rocotta juz pożarta, koryciński dojrzewa...Nastepnym razem będzie El Gąsior. Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/57/#findComment-244941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.