EL GREGOR Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1576 Opublikowano 22 Grudnia 2012 :grin: biała do bigosu :grin: Dzisiaj byłem na targu, sprzedawali żywe karpie (takie jakie lubię) :thumbsup: naszedł smak na karpia z patelni w warzywach (zupa obowiązkowo) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-258050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1577 Opublikowano 26 Grudnia 2012 :grin: Święta z Mikołajem w Bajkowym Zakątku Guzowy Piec. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-258683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1578 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Kurcze Grzesiu jak zwykle podnosisz człowiekowi ciśnienie :grin: Jak nie wędzonkami jak malowanie (sera przez grzeczność nie wspomnę) to takimi pięknymi okolicznościami przyrody kiedy u nas w Gdańsku w Wigilię plus 10 i padał deszcz :devil: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-258733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1579 Opublikowano 27 Grudnia 2012 :grin: ,,jaszczury,, ciasto drożdżowe zapiekane na kiju z dżemem :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-258819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1580 Opublikowano 28 Grudnia 2012 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: A co to się stało,że z ostatnich dwóch stron zniknęły zdjęcia :grin: :grin: :grin: Czyja to robota :grin: tylko nie Mikołaja :grin: W przeszłości też tak było,że część zdjęć KTOŚ USUNĄ :sad: :sad: :sad: Miłej zabawy dla teko KOGOŚ :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-258854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1581 Opublikowano 28 Grudnia 2012 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: A co to się stało,że z ostatnich dwóch stron zniknęły zdjęcia :grin: :grin: :grin: Czyja to robota :grin: tylko nie Mikołaja :grin: W przeszłości też tak było,że część zdjęć KTOŚ USUNĄ :sad: :sad: :sad: Miłej zabawy dla teko KOGOŚ :grin:Przecież są zdjęcia. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-258855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1582 Opublikowano 28 Grudnia 2012 EL GREGOR, Hmmmm... jakby to powiedzieć.... czyżby z przejedzenia mary masz jakieś? :rolleyes: jako żywo mam przed sobą (fotki które zresztą już wcześniej widziałem) wszelakich smakołyków... sery, ciastka znad ognia,wędzonki kiełbasy,ryby....... w otoczeniu mikołajów śnieżynek i innego luda przy ognisku czy na kuligu.... zatem Grzegorzu zapytam wprost - o co chodzi? :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-258856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1583 Opublikowano 28 Grudnia 2012 EL GREGOR, wszystkie są Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-258915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1584 Opublikowano 28 Grudnia 2012 :grin: dziękuję bardzo za info :grin: Proszę o usuniecie wpisów dotyczących tego tematu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-258918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1585 Opublikowano 2 Stycznia 2013 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-259654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki110 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1586 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jak zwykle wyroby pierwsza klasa, foto super. :clap: :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-259705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1587 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jak zwykle wyroby pierwsza klasa, foto super. :clap: :clap: :clap: :grin: Nie świeże, ubiegłoroczne... :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-259718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1588 Opublikowano 2 Stycznia 2013 :grin:Sasza już będzie tego roczne, właśnie wróciłem z rzeźni :grin: jutro z rana peklowanie i za tydzień pierwsze wędzenie w tym ROKU :grin: :grin: Dziękuję za szybką odpowiedz na pw :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-259736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1589 Opublikowano 4 Stycznia 2013 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1590 Opublikowano 6 Stycznia 2013 EL GREGOR, probowales juz tych serow do ktorych dodawales kultury bakterii ? ciekaw jestem roznicy smakowej od zwyklego sera z mleka z dodatkiem podpuszczki. jesli chodzi o Agrovis to rece opadaja, w grudniu wyslalem 3 maile i zero odpowiedzi, w styczniu zadzwonilem i pani kazala napisac maila - wiec napisalem znowu - i znowu zero odpowiedzi - porazka ! zaopatrze sie chyba w innym miejscu choc w Agrovisie jest duzy wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1591 Opublikowano 6 Stycznia 2013 :grin: Jarku jeszcze tych serów z kulturami nie próbowałem,przed chwilą tylko posmarowałem powłoką serowarska (te które tego wymagały). Tak ładnie dojrzewają,że aż szkoda ciąć :grin: ale w tym tygodniu trzeba zrobić degustację.Jutro jadę po mleko,więc chyba trzeba sprawdzić co z tego wychodzi. :grin: Jak będę w Agrovisie to przedstawię IM uwagi, dotyczące ich postępowania wobec WAS.(dyrekcji) Biała do bigosu,którą robiłem 22 -grudnia (dzisiaj rozmrożona) :thumbsup: Zdjęcia farszu i po napchaniu w jelit są przedstawione wyżej. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1592 Opublikowano 7 Stycznia 2013 :grin: w temacie serów :grin: idę dobrą drogą,sery z kulturami to jest to czego szukałem :grin: Na pierwszą degustację poszedł chyba najmłodszy ser (był robiony 3.12 2012r. wyciskany w nadziewarce do kiełbas) tych starszych jakoś szkoda ciąć :sad: Pachnie i smakuje jak ze,, sklepu,, :grin: :thumbsup: Jestem pozytywnie tą degustacją podkręcony :grin: Dzisiaj robię ser do konsumpcji po soleniu (EL Gąsior) i kilka sztuk do środowego wędzenia. :grin: Jeszcze w tym tygodniu jadę po mleko (ze 2-3 razy) :grin: :grin: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1593 Opublikowano 7 Stycznia 2013 dzis do mnie odezwal sie agrovis...korespondencja i umiejetnosc czytania ze zrozumieniem to wg mnie porazka, chyba ze ja jakis do tylu jestem na moje pytanie zadane 5 dni temu : zgodnie z rozmowa telefoniczna prosze o przeslanie cen na kultury startowe oraz paste antyplesniowa, podpuszczke, wosk otrzymalem dzis odpowiedz: Dziękuję za zamówienia jednak brak adresu wysyłki i ilości. o czym w ogole mowa bo nie jarze nic z ta firma ! EL GREGOR, pisales cos ze wybierasz sie do agroviu, moze moglbym sie toba posilic i zrobilbys mi jakies zakupy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vito_miks Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1594 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Pachnie i smakuje jak ze,, sklepu,,A te ze "sklepu", to chyba z Twojego, bo te ze sklepu to nie zawsze... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1595 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jeszcze w tym tygodniu jadę po mleko (ze 2-3 razy) :grin: :grin: :grin: EL GREGOR pojedź 4 razy - jeden raz dla mnie. Nasze krowy jeszcze zaznaczają święta i mleka nie dają. :rolleyes: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1596 Opublikowano 7 Stycznia 2013 :grin: jeżyk jak będę jechał to dam znać,daj nr.tel na pw. vito-miks :grin: miałem na myśli ser a nie wyrób seropodobny :grin: Sasza u nas mleka dostatek :grin: kiedy chcesz i ile chcesz :grin: jak się trochę ociepli to mogę podrzucić do Bagriatonowska.(zrobimy wymianę na sandacza) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1597 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Sasza u nas mleka dostatek :grin: kiedy chcesz i ile chcesz :grin: jak się trochę ociepli to mogę podrzucić do Bagriatonowska.(zrobimy wymianę na sandacza) :grin: :grin: Grzegorz, to na pewno będzie pierwszy wypadek w historii naszych krajów. :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1598 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Gregor, jakie superowe naklejki :smile:. Ja swój pierwszy ser z kulturami zrobiłam 27 grudnia i cierpliwie czekam... W weekend będę robić następny.A może jakiś przepisik wg. ktorego robiłeś sery z kulturami... ? :lol: jarek79kk, do Agrovisu trzeba mieć anielską cierpliwość, szczególnie do p. Marty :rolleyes:... Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1599 Opublikowano 8 Stycznia 2013 :grin: tak samo jak El Gąsior tylko dodałem kultury :grin: Wczorajszy Gąsiorek już w solance (bez kultur) :grin: Jutro wędzenie reszty serów i wędlin. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1600 Opublikowano 9 Stycznia 2013 :grin: Sezon 2013 uważam za otwarty :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.