EL GREGOR Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1576 Opublikowano 4 Stycznia 2013 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1577 Opublikowano 6 Stycznia 2013 EL GREGOR, probowales juz tych serow do ktorych dodawales kultury bakterii ? ciekaw jestem roznicy smakowej od zwyklego sera z mleka z dodatkiem podpuszczki. jesli chodzi o Agrovis to rece opadaja, w grudniu wyslalem 3 maile i zero odpowiedzi, w styczniu zadzwonilem i pani kazala napisac maila - wiec napisalem znowu - i znowu zero odpowiedzi - porazka ! zaopatrze sie chyba w innym miejscu choc w Agrovisie jest duzy wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1578 Opublikowano 6 Stycznia 2013 :grin: Jarku jeszcze tych serów z kulturami nie próbowałem,przed chwilą tylko posmarowałem powłoką serowarska (te które tego wymagały). Tak ładnie dojrzewają,że aż szkoda ciąć :grin: ale w tym tygodniu trzeba zrobić degustację.Jutro jadę po mleko,więc chyba trzeba sprawdzić co z tego wychodzi. :grin: Jak będę w Agrovisie to przedstawię IM uwagi, dotyczące ich postępowania wobec WAS.(dyrekcji) Biała do bigosu,którą robiłem 22 -grudnia (dzisiaj rozmrożona) :thumbsup: Zdjęcia farszu i po napchaniu w jelit są przedstawione wyżej. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1579 Opublikowano 7 Stycznia 2013 :grin: w temacie serów :grin: idę dobrą drogą,sery z kulturami to jest to czego szukałem :grin: Na pierwszą degustację poszedł chyba najmłodszy ser (był robiony 3.12 2012r. wyciskany w nadziewarce do kiełbas) tych starszych jakoś szkoda ciąć :sad: Pachnie i smakuje jak ze,, sklepu,, :grin: :thumbsup: Jestem pozytywnie tą degustacją podkręcony :grin: Dzisiaj robię ser do konsumpcji po soleniu (EL Gąsior) i kilka sztuk do środowego wędzenia. :grin: Jeszcze w tym tygodniu jadę po mleko (ze 2-3 razy) :grin: :grin: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1580 Opublikowano 7 Stycznia 2013 dzis do mnie odezwal sie agrovis...korespondencja i umiejetnosc czytania ze zrozumieniem to wg mnie porazka, chyba ze ja jakis do tylu jestem na moje pytanie zadane 5 dni temu : zgodnie z rozmowa telefoniczna prosze o przeslanie cen na kultury startowe oraz paste antyplesniowa, podpuszczke, wosk otrzymalem dzis odpowiedz: Dziękuję za zamówienia jednak brak adresu wysyłki i ilości. o czym w ogole mowa bo nie jarze nic z ta firma ! EL GREGOR, pisales cos ze wybierasz sie do agroviu, moze moglbym sie toba posilic i zrobilbys mi jakies zakupy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vito_miks Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1581 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Pachnie i smakuje jak ze,, sklepu,,A te ze "sklepu", to chyba z Twojego, bo te ze sklepu to nie zawsze... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1582 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jeszcze w tym tygodniu jadę po mleko (ze 2-3 razy) :grin: :grin: :grin: EL GREGOR pojedź 4 razy - jeden raz dla mnie. Nasze krowy jeszcze zaznaczają święta i mleka nie dają. :rolleyes: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1583 Opublikowano 7 Stycznia 2013 :grin: jeżyk jak będę jechał to dam znać,daj nr.tel na pw. vito-miks :grin: miałem na myśli ser a nie wyrób seropodobny :grin: Sasza u nas mleka dostatek :grin: kiedy chcesz i ile chcesz :grin: jak się trochę ociepli to mogę podrzucić do Bagriatonowska.(zrobimy wymianę na sandacza) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1584 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Sasza u nas mleka dostatek :grin: kiedy chcesz i ile chcesz :grin: jak się trochę ociepli to mogę podrzucić do Bagriatonowska.(zrobimy wymianę na sandacza) :grin: :grin: Grzegorz, to na pewno będzie pierwszy wypadek w historii naszych krajów. :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1585 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Gregor, jakie superowe naklejki :smile:. Ja swój pierwszy ser z kulturami zrobiłam 27 grudnia i cierpliwie czekam... W weekend będę robić następny.A może jakiś przepisik wg. ktorego robiłeś sery z kulturami... ? :lol: jarek79kk, do Agrovisu trzeba mieć anielską cierpliwość, szczególnie do p. Marty :rolleyes:... Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-260926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1586 Opublikowano 8 Stycznia 2013 :grin: tak samo jak El Gąsior tylko dodałem kultury :grin: Wczorajszy Gąsiorek już w solance (bez kultur) :grin: Jutro wędzenie reszty serów i wędlin. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1587 Opublikowano 9 Stycznia 2013 :grin: Sezon 2013 uważam za otwarty :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1588 Opublikowano 9 Stycznia 2013 :clap: Jak zawsze Twoje produkty wyglądają wspaniale i apetycznie :thumbsup: , bardzo lubię oglądać Twoje wyroby, a przy okazji mam pytanie jak dalej postępujesz ze słoniną, ja przed świętami też uwędziłem słoninę i tak za bardzo nie wiedziałem co zrobić dalej, więc włożyłem w słoiki z przyprawami i gotowałem ok. 2 godz. jest dobra ale myślałem o innym smaku.Pozdrawiam Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1589 Opublikowano 9 Stycznia 2013 :grin: po wędzeniu 10-15 dni wisi w garażu,zależy od ilości ile jeszcze zostało to zawijam w folię aluminiową i wkładam do lodówki lub zamrażam.Można zamknąć próżniowo :grin: Słoninę pekluję tak jak wszystkie wędliny,potem po peklowaniu ogólnym osobno dodatkowo przyprawiam czosnkiem,papryką,kozieradką.Te smaki Mi pasują. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1590 Opublikowano 10 Stycznia 2013 :grin: 3-4 dni i El Gąsiorek jest jadalny :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1591 Opublikowano 10 Stycznia 2013 :grin: 3-4 dni i El Gąsiorek jest jadalny :thumbsup: :grin: quote] skrzypi na zebach ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1592 Opublikowano 10 Stycznia 2013 :grin: nie może skrzypieć jak skrzypi to jest wada :sad: Podczas dogrzewania nie mieszałeś dostatecznie lub nadmiernie podgrzałeś skrzep. Pojedyncze ziarna serowe stają się gumowate i ser skrzypi w zębach podczas jedzenia.Tak samo jak robię oscypki i wkładam do wody,która ma więcej jak 55*C to też skrzypi. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1593 Opublikowano 10 Stycznia 2013 robilem jak zawsze moze prasowalem zbyt duzym ciezarem (10kg) mieszalem lekko lecz ciagle i dogrzewalem max do 40stC jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-261287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1594 Opublikowano 20 Stycznia 2013 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-262772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1595 Opublikowano 20 Stycznia 2013 no i tak patrzę i dochodzę do wniosku, że na zdjęciu brakuje tylko ogórków kwaszonych i ....... :grin: :grin: :clap: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-262775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grażyna Morawsk Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1596 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ale cudny ten chleb o wyrobach wędliniarskich nie wspomnę. Jestem tutaj początkująca i nie potrafię zbytnio poruszać się na forum. 0brazek znalazłam na facebooku. Prośba czy można gdzieś znależć przepis na ten chlebek?. Dziękuję. Cytuj grażyna Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-262792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1597 Opublikowano 20 Stycznia 2013 https://wedlinydomowe.pl/forum/search.php?mode=results Tu znajdziesz mnóstwo przepisów na chleb i nie tylko [ Dodano: Nie 20 Sty, 2013 20:51 ]https://wedlinydomowe.pl/forum/viewforum.php?f=43 Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-262797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1598 Opublikowano 21 Stycznia 2013 :grin: Grażynko :sad: przepisów jako takich Ja nie stosuję :grin: mogę tylko napisać mały opis jak taki chleb upiekłem w sobotę. Najpierw zobaczyłem jakie są mąki w domu,znalazłem około 2kg;grahamka,orkiszowa,tortowa i jeszcze jakaś grubo ziarnista w słoiku.Do tego dosypałem;pestki dyni,słonecznika,siemię lniane,trochę śliwek(pokrojonych),żurawina,płatki owsiane. Zrobiłem zaczyn z mleka,drożdży ,mąki i cukru jak urosło to zmieszałem z pozostałymi składnikami dodając jeszcze sól, wodę. Grażynko :grin: ilości poszczególnych składników nie znam,sypię tyle ile mam lub ile w trakcie sypania uważam,że powinna wystarczyć. Na początku skorzystaj z przepisów które podaje renesi :grin: Chlebek ze smalcem to jest to co lubię :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-262866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1599 Opublikowano 23 Stycznia 2013 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-263348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1600 Opublikowano 23 Stycznia 2013 EL GREGOR, ani jednego slowa, ale po co. Zdjecia same mowia za siebie. Ta kielbaska to do mnie "mowi" :thumbsup: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/64/#findComment-263415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.