Wieloś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1601 Opublikowano 9 Stycznia 2013 :clap: Jak zawsze Twoje produkty wyglądają wspaniale i apetycznie :thumbsup: , bardzo lubię oglądać Twoje wyroby, a przy okazji mam pytanie jak dalej postępujesz ze słoniną, ja przed świętami też uwędziłem słoninę i tak za bardzo nie wiedziałem co zrobić dalej, więc włożyłem w słoiki z przyprawami i gotowałem ok. 2 godz. jest dobra ale myślałem o innym smaku.Pozdrawiam Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-261139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1602 Opublikowano 9 Stycznia 2013 :grin: po wędzeniu 10-15 dni wisi w garażu,zależy od ilości ile jeszcze zostało to zawijam w folię aluminiową i wkładam do lodówki lub zamrażam.Można zamknąć próżniowo :grin: Słoninę pekluję tak jak wszystkie wędliny,potem po peklowaniu ogólnym osobno dodatkowo przyprawiam czosnkiem,papryką,kozieradką.Te smaki Mi pasują. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-261156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1603 Opublikowano 10 Stycznia 2013 :grin: 3-4 dni i El Gąsiorek jest jadalny :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-261281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1604 Opublikowano 10 Stycznia 2013 :grin: 3-4 dni i El Gąsiorek jest jadalny :thumbsup: :grin: quote] skrzypi na zebach ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-261282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1605 Opublikowano 10 Stycznia 2013 :grin: nie może skrzypieć jak skrzypi to jest wada :sad: Podczas dogrzewania nie mieszałeś dostatecznie lub nadmiernie podgrzałeś skrzep. Pojedyncze ziarna serowe stają się gumowate i ser skrzypi w zębach podczas jedzenia.Tak samo jak robię oscypki i wkładam do wody,która ma więcej jak 55*C to też skrzypi. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-261285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1606 Opublikowano 10 Stycznia 2013 robilem jak zawsze moze prasowalem zbyt duzym ciezarem (10kg) mieszalem lekko lecz ciagle i dogrzewalem max do 40stC jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-261287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1607 Opublikowano 20 Stycznia 2013 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-262772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1608 Opublikowano 20 Stycznia 2013 no i tak patrzę i dochodzę do wniosku, że na zdjęciu brakuje tylko ogórków kwaszonych i ....... :grin: :grin: :clap: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-262775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grażyna Morawsk Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1609 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ale cudny ten chleb o wyrobach wędliniarskich nie wspomnę. Jestem tutaj początkująca i nie potrafię zbytnio poruszać się na forum. 0brazek znalazłam na facebooku. Prośba czy można gdzieś znależć przepis na ten chlebek?. Dziękuję. Cytuj grażyna Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-262792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1610 Opublikowano 20 Stycznia 2013 https://wedlinydomowe.pl/forum/search.php?mode=results Tu znajdziesz mnóstwo przepisów na chleb i nie tylko [ Dodano: Nie 20 Sty, 2013 20:51 ]https://wedlinydomowe.pl/forum/viewforum.php?f=43 Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-262797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1611 Opublikowano 21 Stycznia 2013 :grin: Grażynko :sad: przepisów jako takich Ja nie stosuję :grin: mogę tylko napisać mały opis jak taki chleb upiekłem w sobotę. Najpierw zobaczyłem jakie są mąki w domu,znalazłem około 2kg;grahamka,orkiszowa,tortowa i jeszcze jakaś grubo ziarnista w słoiku.Do tego dosypałem;pestki dyni,słonecznika,siemię lniane,trochę śliwek(pokrojonych),żurawina,płatki owsiane. Zrobiłem zaczyn z mleka,drożdży ,mąki i cukru jak urosło to zmieszałem z pozostałymi składnikami dodając jeszcze sól, wodę. Grażynko :grin: ilości poszczególnych składników nie znam,sypię tyle ile mam lub ile w trakcie sypania uważam,że powinna wystarczyć. Na początku skorzystaj z przepisów które podaje renesi :grin: Chlebek ze smalcem to jest to co lubię :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-262866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1612 Opublikowano 23 Stycznia 2013 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-263348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1613 Opublikowano 23 Stycznia 2013 EL GREGOR, ani jednego slowa, ale po co. Zdjecia same mowia za siebie. Ta kielbaska to do mnie "mowi" :thumbsup: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-263415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkoma Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1614 Opublikowano 23 Stycznia 2013 OK< przepisów nie ma:)) ale mały opis jak ta kiełbaskę zrobiłeś..?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-263420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1615 Opublikowano 23 Stycznia 2013 OK< przepisów nie ma:)) ale mały opis jak ta kiełbaskę zrobiłeś..??Jest na pierwszej stronie wątku Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-263425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1616 Opublikowano 26 Stycznia 2013 :grin: Szynka była robiona zimą 2012r lub wczesną wiosną.Zapakowałem próżniowo i zamroziłem. Zapach jako taki,wilgotność ok,kolor utraciła w smaku cieniutka (szynka na zdjęciach wyżej była robiona jesienią, zapakowana próżniowo i zamrożona, wszystko OK). :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-264020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1617 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam, 2 tygodnie temu złamałem nogę na nartach i jestem uziemiony . Mam teraz tyle czasu na pewne sprawy jak nigdy. Oczywiście strona WB to lektura codzienna i mogę się nią teraz "rozkoszować do woli". W miarę jak czas pozwalał to wędziłem sobie od czasu do czasu szyneczki, kiełbaski, itp. Ale to co zobaczyłem u EL GREGORA - przeczytałem od deski do deski, nie mogąc nacieszyć oczu i rozumu, cały czas mając jedną myśl, żeby coś przekąsić. Dla mnie i dla wielu innych forumowiczów jak piszą jesteś Wielkim Mistrzem - dlatego dla Ciebie EL GREGOR - WIELKI WIELKI SZACUN. Życzę wszystkim i również sobie aby nasze dzieła powoli dochodziły do poziomu naszego Mistrza. Pozdrawiam Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-264637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1618 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zapach jako taki,wilgotność ok,kolor utraciła w smaku cieniutkaJa tam nic nie mówię... ale jednak co "świeża to świeża" :wink: Grześ :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-264725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1619 Opublikowano 29 Stycznia 2013 :grin: Szynka była robiona zimą 2012r lub wczesną wiosną.Zapakowałem próżniowo i zamroziłem. Zapach jako taki,wilgotność ok,kolor utraciła w smaku cieniutka (szynka na zdjęciach wyżej była robiona jesienią, zapakowana próżniowo i zamrożona, wszystko OK). :grin: Ja i tak robie sie glodna na widok tej szynki :thumbsup: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-264732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1620 Opublikowano 30 Stycznia 2013 :grin: kończą się zapasy :sad: trzeba jutro coś uwędzić,kiełbasa,ser zrobiony,wieczorem zostało wiązanie;słoniny,boczku,polędwiczek,polędwic,szynek. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-265117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1621 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Co ty Grzesiu do Wielkanocy się już szykujesz :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-265131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1622 Opublikowano 30 Stycznia 2013 :grin: miałem dzisiaj smaka na jajka :thumbsup: :grin: a do Wielkanocy już nie daleko (właśnie szykuję wędzonki na ostatki) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-265147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1623 Opublikowano 31 Stycznia 2013 :sad: dzisiaj fatalna pogoda do wędzenia,wiatr i deszcz.Musiałem taczką zasłaniać palenisko,ciężko było utrzymać stałą temperaturę. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-265344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1624 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Kurcze, jak ja lubię patrzeć na te Twoje artystyczne kompozycje :thumbsup: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-265346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1625 Opublikowano 31 Stycznia 2013 :grin: jeszcze zostało tylko parzenie i po zabiegu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/65/#findComment-265347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.