EL GREGOR Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1776 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 :grin: zaraz jadę po mleko na wieś (wieczorne dojenie),jutro chcę zrobić ser z dziurami (to będzie debiut) mam kultury IOTA1 i KAPPA3 co wyjdzie to zobaczymy po 2 miesiącach. Tak posmakował MI twaróg,który robiłem ostatnio (miał być na świąteczny sernik,oczywiście został zjedzony), dzisiaj zrobię powtórkę :grin: :thumbsup: :grin: Karolu :grin: spotkamy się na pewno :grin: miejsce mam zaklepane :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1777 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 :grin: dzisiaj dzień mleczny :grin: Twaróg ocieka,jogurt się,, zakwasza,, :grin: zaraz idę ciąć skrzep na ser z dziurami :grin: Trzeba było spróbować kiełbasy w kolagenie 20,którą robiłem przed świętami :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1778 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Trzeba było spróbować kiełbasy w kolagenie 20,którą robiłem przed świętamiCzy to jest kiełbasa surowa? Apetycznie wygląda :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1779 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 mi to bardziej przypomina kabanosa niz kielbase :-) no i ten kolagen 20... zwal jak zwal faktycznie apetycznie wyglada EAnna, podgladajac produkcje Grzegorza to wydaje mi sie ze na pewno jest to wyrob surowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1780 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 :grin: farsz tan sam co były nadziewane jelita 32 tylko krócej wędzone na tym samym kiju co sery (sery zdjąłem trochę wcześniej) :grin: Na wcześniejszej stronie widać jak wyglądała po wędzeniu na kiju i w przekroju :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kangur00 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1781 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 No powiem szczerze , że nieźle to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1782 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 No powiem szczerze , że nieźle to wyglądakangur, EL GREGOR to prawdziwy CUDOTWÓRCA, przejrzyj wszystkie posty, a za stwierdzenie "nieźle" będziesz się wstydził :grin: Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1783 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 :grin: sery się odciskają,ricotta ocieka,twaróg gotowy,jogurt stygnie :grin: Teraz można położyć ciało niech poleży :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEATA TRZECIAK Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1784 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 :clap: Cytuj BEATA TRZECIAK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek02 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1785 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 :clap: :clap: :clap: :clap: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1786 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 :grin: sery na etapie solenia (sól morska),jestem bardzo ciekawy czy będą dziurki :grin: dzisiaj na serwatce zrobiłem zupę pomidorową :grin: :thumbsup: wieczorem kąpiel w serwatce :grin: Dość zabawy z mlekiem :grin: wieczorem jadę do rzeźni po mięso i za tydzień wiosenne wędzenie :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1787 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 To jest mistrzostwo świata :clap: pozdrwaiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1788 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 El Gregor przeczytałem "jednym tchem" i jestem pod wrażeniem. Gratulacje :clap: Zazdroszczę pasji z jaką to wszystko robisz. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1789 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 :grin: ser robiłem w lutym 2012r. kiełbasę pewnie w marcu 2012r dobrze już nie pamiętam :grin: Ser to był Mój jeden z pierwszych jak nie pierwszy :grin: był robiony jako cheddar z przepisu Daniela. :grin: :thumbsup: Uznanie i podziękowanie za naukę :grin: Shadow :grin: Ser w smaku jest bardzo dobry :thumbsup: muszę wrócić do przepisu. :grin: Kiełbasa w smaku jest BDB :thumbsup: zapach o dziwo ma dobrej salami :question: :!: Jak jadłem kiełbasę to miałem lekkiego strach czy się nie zatruję :grin: Jak jutro nie będę na forum to znaczy,że.......... :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1790 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Jak jadłem kiełbasę to miałem lekkiego strach czy się nie zatruję Jak jutro nie będę na forum to znaczy,że.......... Ide o zaklad ,ze przezyjesz. Taka kielbasa nie moze byc zla. Bardzo ladnie wyglada. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1791 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 ser robiłem w lutym 2012r.Grzesiu Twoje wyroby :thumbsup: :clap: :clap: :clap: W tv bawaria3 właśnie przedstawiają sery 17letnie. (1kg za 1000€) :grin: PS http://www.br.de/fernsehen/bayerisches-fernsehen/sendungen/wir-in-bayern/gaeste/wibgast-volker-waltmann-der-kaeseaffineur-100.html Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1792 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 :grin: minęła doba i jest OK :grin: Tak,że śmiało można pakować wyroby do woreczków i spożywać po ROKU a nawet jak pokazuje Darino po 17 latach :grin: Żadnych dolegliwości ani innych cech psującego się produktu nie zauważyłem :grin: Zapakowane produkty trzymam w lodowce w dolnej szufladzie gdzie warzywa. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1793 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 :grin: minęła doba i jest OK :grin: Gregor, jesteśmy szczęśliwe że ty z nami... :lol: Więcej dziesięciu lat po temu byłem obecny na stole świątecznym, gdzie był ser, jak mi później powiedziały, jemu 100 lat. Nie pewny że to prawda, lecz takiego sera więcej nie próbowałem. Z wyglądu on zdawał się drewnianym, ciemno - pomarańczowego koloru wewnątrz, i w ustach tajał jak miód. :thumbsup: Przyjeżdżał bogaty Niemiec na polowanie do nas, oto on i dowóz jego z Holandii. Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1794 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 :grin: sery z dziurami (taką mam nadzieję) trzeba już pokrywać powłoką serowarską :grin: Za 2-3 dni przeniosę do piwnicy na 4-6 tygodni tem.10\12*C,po tym czasie do tem.22\24*C aby umożliwić intensywną produkcję gazu,oby tak się stało :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1795 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 :grin: pora powędrować do piwnicy ,,bracia z dziurkami,, :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1796 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 :grin: dzisiaj zrobiłem ser miękki i ser z dziurami są w fazie prasowania :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1797 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 :grin: ser miękki jest tak smaczny,że obsuszania i solenia się nie doczeka :thumbsup: zostanie zjedzony w kilka dni :thumbsup: :grin: Dostaje nową nazwę :grin: ser świeży :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1798 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 :grin: czosnek wschodzi :grin: czarna rzodkiew przezimowała :grin: :grin: wiosenny sezon rozpoczęty a może to już letni :grin: :grin: można popijać piwkiem :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-281227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1799 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 :grin: szynka z dzika,wędzona 5 marzec :grin: W smaku OK,po rozkrojeniu jest czerwone ,,oczko,, (wczoraj wieczorem kroiłem) dzisiaj z rana już się utleniło. :grin: W wyrobach z dzika mam małe doświadczenie :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-281628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1800 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHH :clap: :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-281642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.