Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:grin: zaraz jadę po mleko na wieś (wieczorne dojenie),jutro chcę zrobić ser z dziurami (to będzie debiut) mam kultury IOTA1 i KAPPA3 co wyjdzie to zobaczymy po 2 miesiącach.

 

Tak posmakował MI twaróg,który robiłem ostatnio (miał być na świąteczny sernik,oczywiście został zjedzony), dzisiaj zrobię powtórkę :grin: :thumbsup:

 

:grin: Karolu :grin: spotkamy się na pewno :grin: miejsce mam zaklepane :grin:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279577
Udostępnij na innych stronach

:grin: dzisiaj dzień mleczny :grin:

 

Twaróg ocieka,jogurt się,, zakwasza,, :grin: zaraz idę ciąć skrzep na ser z dziurami :grin:

 

Trzeba było spróbować kiełbasy w kolagenie 20,którą robiłem przed świętami :grin: :thumbsup:

 

 

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279684
Udostępnij na innych stronach

 

Trzeba było spróbować kiełbasy w kolagenie 20,którą robiłem przed świętami

Czy to jest kiełbasa surowa?

Apetycznie wygląda :thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279691
Udostępnij na innych stronach

mi to bardziej przypomina kabanosa niz kielbase :-) no i ten kolagen 20...

zwal jak zwal faktycznie apetycznie wyglada

EAnna, podgladajac produkcje Grzegorza to wydaje mi sie ze na pewno jest to wyrob surowy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279693
Udostępnij na innych stronach

:grin: farsz tan sam co były nadziewane jelita 32 tylko krócej wędzone na tym samym kiju co sery (sery zdjąłem trochę wcześniej) :grin:

 

Na wcześniejszej stronie widać jak wyglądała po wędzeniu na kiju i w przekroju :grin:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279696
Udostępnij na innych stronach

No powiem szczerze , że nieźle to wygląda

kangur, EL GREGOR to prawdziwy CUDOTWÓRCA, przejrzyj wszystkie posty, a za stwierdzenie "nieźle" będziesz się wstydził :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279737
Udostępnij na innych stronach

:grin: sery się odciskają,ricotta ocieka,twaróg gotowy,jogurt stygnie :grin:

 

Teraz można położyć ciało niech poleży :grin:

 

 

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279741
Udostępnij na innych stronach

:grin: sery na etapie solenia (sól morska),jestem bardzo ciekawy czy będą dziurki :grin:

 

dzisiaj na serwatce zrobiłem zupę pomidorową :grin: :thumbsup:

 

wieczorem kąpiel w serwatce :grin:

 

Dość zabawy z mlekiem :grin: wieczorem jadę do rzeźni po mięso i za tydzień wiosenne wędzenie :grin:

 

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-279893
Udostępnij na innych stronach

:grin: ser robiłem w lutym 2012r. kiełbasę pewnie w marcu 2012r dobrze już nie pamiętam :grin:

 

Ser to był Mój jeden z pierwszych jak nie pierwszy :grin: był robiony jako cheddar z przepisu Daniela. :grin: :thumbsup:

 

Uznanie i podziękowanie za naukę :grin: Shadow :grin:

 

Ser w smaku jest bardzo dobry :thumbsup: muszę wrócić do przepisu. :grin:

 

Kiełbasa w smaku jest BDB :thumbsup: zapach o dziwo ma dobrej salami :question: :!:

 

Jak jadłem kiełbasę to miałem lekkiego strach czy się nie zatruję :grin:

 

Jak jutro nie będę na forum to znaczy,że.......... :sad:

 

 

 

 

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280241
Udostępnij na innych stronach

Jak jadłem kiełbasę to miałem lekkiego strach czy się nie zatruję

 

Jak jutro nie będę na forum to znaczy,że..........

Ide o zaklad ,ze przezyjesz. Taka kielbasa nie moze byc zla. Bardzo ladnie wyglada.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280251
Udostępnij na innych stronach

ser robiłem w lutym 2012r.

Grzesiu Twoje wyroby :thumbsup:

:clap: :clap: :clap:

W tv bawaria3 właśnie przedstawiają sery 17letnie.

(1kg za 1000€)

:grin:

PS

http://www.br.de/fernsehen/bayerisches-fernsehen/sendungen/wir-in-bayern/gaeste/wibgast-volker-waltmann-der-kaeseaffineur-100.html

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280271
Udostępnij na innych stronach

:grin: minęła doba i jest OK :grin:

 

Tak,że śmiało można pakować wyroby do woreczków i spożywać po ROKU a nawet jak pokazuje Darino po 17 latach :grin:

 

Żadnych dolegliwości ani innych cech psującego się produktu nie zauważyłem :grin:

 

Zapakowane produkty trzymam w lodowce w dolnej szufladzie gdzie warzywa. :grin:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280411
Udostępnij na innych stronach

:grin: minęła doba i jest OK :grin:

 

Gregor, jesteśmy szczęśliwe że ty z nami... :lol:

 

Więcej dziesięciu lat po temu byłem obecny na stole świątecznym, gdzie był ser, jak mi później powiedziały, jemu 100 lat. Nie pewny że to prawda, lecz takiego sera więcej nie próbowałem. Z wyglądu on zdawał się drewnianym, ciemno - pomarańczowego koloru wewnątrz, i w ustach tajał jak miód. :thumbsup: Przyjeżdżał bogaty Niemiec na polowanie do nas, oto on i dowóz jego z Holandii. :cool:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280414
Udostępnij na innych stronach

:grin: sery z dziurami (taką mam nadzieję) trzeba już pokrywać powłoką serowarską :grin:

 

Za 2-3 dni przeniosę do piwnicy na 4-6 tygodni tem.10\12*C,po tym czasie do tem.22\24*C aby umożliwić intensywną produkcję gazu,oby tak się stało :grin:

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280470
Udostępnij na innych stronach

:grin: ser miękki jest tak smaczny,że obsuszania i solenia się nie doczeka :thumbsup: zostanie zjedzony w kilka dni :thumbsup: :grin:

 

Dostaje nową nazwę :grin: ser świeży :grin:

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-280936
Udostępnij na innych stronach

:grin: czosnek wschodzi :grin: czarna rzodkiew przezimowała :grin:

 

:grin: wiosenny sezon rozpoczęty a może to już letni :grin:

 

:grin: można popijać piwkiem :thumbsup:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-281227
Udostępnij na innych stronach

:grin: szynka z dzika,wędzona 5 marzec :grin:

 

W smaku OK,po rozkrojeniu jest czerwone ,,oczko,, (wczoraj wieczorem kroiłem) dzisiaj z rana już się utleniło. :grin:

 

W wyrobach z dzika mam małe doświadczenie :sad:

 

 

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/72/#findComment-281628
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.