EAnna Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1751 Opublikowano 26 Marca 2013 padł pomysł,żeby zrobić twaróg na świąteczny sernikDobrego, domowego twarogu nic nie przebije :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-277570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1752 Opublikowano 28 Marca 2013 :grin: wędzenie na święta gotowe,jutro z rana biała i zostania malowanie jajek :grin: Dzisiaj pierwszy raz z ciekawości uwędziłem warkocz z polędwicy,smaku jeszcze nie znam,wolałem inne rarytasy. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-278015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1753 Opublikowano 29 Marca 2013 :grin: biała EL GREGORA,wczoraj z rana zapeklowałem dwie szynki,dzisiaj wykonałem :grin: Z podziału szynki wykroiłem około 1kg odpadów. Zapeklowałem 10kg mięsa,dodałem 20g mieszanki peklującej. Dzisiaj z rana posortowałem mięso,większą cześć zmieliłem na 10,pozostałą na 8,słoninę na 3. Przyprawy;czosnek,10g majeranku (torebka),5g kminku,5g kolendry,6g pieprzu,5g ziela (sypałem z torebki do moździerza to są gramy przybliżone) wody 1l. To nie jest przepis tylko opis. Przekrój i smak ocenię na święta. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-278225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1754 Opublikowano 31 Marca 2013 :grin: biała EL GREGORA z dzisiejszego śniadania :grin: :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-278571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1755 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 :grin: po tygodniu obsychania warkocza,przyszła pora na degustacje. W smaku jest rewelacyjny :grin: :thumbsup: smak podobny do dobrze zrobionej kiełbasy :grin: Trzeba mieć zdrowe zęby. :grin: bo momentami trzeba dobrze żuć :grin: lub bardzo cienko kroić :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-278989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1756 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 :grin: powoli trzeba szykować sery na festiwal w Lidzbarku Warmińskim hotel KRASICKI :grin: Wędliny też wystawię (na razie myślę nad asortymentem) w maju już trzeba będzie robić. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kangur00 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1757 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 no ładnie ja po niedzieli robię ścinkową czy odpadkową Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1758 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 :grin: jak zrobisz ze ścinek szynki to będzie ścinkowa :grin: jak z odpadów to odpadowa :grin: Pamiętaj raz na jutro :grin: że z dobrego surowca zawsze będą dobre wyroby :thumbsup: Jak to kiedyś mówiono ,, z gówna bata nie ukręcisz,, :grin: Ja tylko używam dobrego i sprawdzonego surowca czy to na wędliny czy serów :grin: Sery już gotowe do leżakowania. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1759 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 EL GREGOR, jak zawsze piękne chcę się wybrać na tą imprezę może się spotkamy :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1760 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 :grin: zaraz jadę po mleko na wieś (wieczorne dojenie),jutro chcę zrobić ser z dziurami (to będzie debiut) mam kultury IOTA1 i KAPPA3 co wyjdzie to zobaczymy po 2 miesiącach. Tak posmakował MI twaróg,który robiłem ostatnio (miał być na świąteczny sernik,oczywiście został zjedzony), dzisiaj zrobię powtórkę :grin: :thumbsup: :grin: Karolu :grin: spotkamy się na pewno :grin: miejsce mam zaklepane :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1761 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 :grin: dzisiaj dzień mleczny :grin: Twaróg ocieka,jogurt się,, zakwasza,, :grin: zaraz idę ciąć skrzep na ser z dziurami :grin: Trzeba było spróbować kiełbasy w kolagenie 20,którą robiłem przed świętami :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1762 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Trzeba było spróbować kiełbasy w kolagenie 20,którą robiłem przed świętamiCzy to jest kiełbasa surowa? Apetycznie wygląda :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1763 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 mi to bardziej przypomina kabanosa niz kielbase :-) no i ten kolagen 20... zwal jak zwal faktycznie apetycznie wyglada EAnna, podgladajac produkcje Grzegorza to wydaje mi sie ze na pewno jest to wyrob surowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1764 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 :grin: farsz tan sam co były nadziewane jelita 32 tylko krócej wędzone na tym samym kiju co sery (sery zdjąłem trochę wcześniej) :grin: Na wcześniejszej stronie widać jak wyglądała po wędzeniu na kiju i w przekroju :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kangur00 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1765 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 No powiem szczerze , że nieźle to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1766 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 No powiem szczerze , że nieźle to wyglądakangur, EL GREGOR to prawdziwy CUDOTWÓRCA, przejrzyj wszystkie posty, a za stwierdzenie "nieźle" będziesz się wstydził :grin: Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1767 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 :grin: sery się odciskają,ricotta ocieka,twaróg gotowy,jogurt stygnie :grin: Teraz można położyć ciało niech poleży :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEATA TRZECIAK Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1768 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 :clap: Cytuj BEATA TRZECIAK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek02 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1769 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 :clap: :clap: :clap: :clap: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1770 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 :grin: sery na etapie solenia (sól morska),jestem bardzo ciekawy czy będą dziurki :grin: dzisiaj na serwatce zrobiłem zupę pomidorową :grin: :thumbsup: wieczorem kąpiel w serwatce :grin: Dość zabawy z mlekiem :grin: wieczorem jadę do rzeźni po mięso i za tydzień wiosenne wędzenie :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1771 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 To jest mistrzostwo świata :clap: pozdrwaiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1772 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 El Gregor przeczytałem "jednym tchem" i jestem pod wrażeniem. Gratulacje :clap: Zazdroszczę pasji z jaką to wszystko robisz. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-280231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1773 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 :grin: ser robiłem w lutym 2012r. kiełbasę pewnie w marcu 2012r dobrze już nie pamiętam :grin: Ser to był Mój jeden z pierwszych jak nie pierwszy :grin: był robiony jako cheddar z przepisu Daniela. :grin: :thumbsup: Uznanie i podziękowanie za naukę :grin: Shadow :grin: Ser w smaku jest bardzo dobry :thumbsup: muszę wrócić do przepisu. :grin: Kiełbasa w smaku jest BDB :thumbsup: zapach o dziwo ma dobrej salami :question: :!: Jak jadłem kiełbasę to miałem lekkiego strach czy się nie zatruję :grin: Jak jutro nie będę na forum to znaczy,że.......... :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-280241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1774 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Jak jadłem kiełbasę to miałem lekkiego strach czy się nie zatruję Jak jutro nie będę na forum to znaczy,że.......... Ide o zaklad ,ze przezyjesz. Taka kielbasa nie moze byc zla. Bardzo ladnie wyglada. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-280251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1775 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 ser robiłem w lutym 2012r.Grzesiu Twoje wyroby :thumbsup: :clap: :clap: :clap: W tv bawaria3 właśnie przedstawiają sery 17letnie. (1kg za 1000€) :grin: PS http://www.br.de/fernsehen/bayerisches-fernsehen/sendungen/wir-in-bayern/gaeste/wibgast-volker-waltmann-der-kaeseaffineur-100.html Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-280271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.